EUROLYGA 2023

Po infarkto atsitiesęs P. Laso virš savo galvos iškėlė Ispanijos taurę: „Didžiuojuosi šia ekipa“

Madrido „Real“ ekipos treneris Pablo Laso triumfuoja. Sekmadienį jo auklėtiniai po trejų metų pertraukos susigrąžino Ispanijos krepšinio karalių vardą. Madride vykusiose ketvirtose finalo serijos rungtynėse „Real“ 81:74 susitvarkė su Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

P.Laso (dešinėje) kartu su komandos kapitonu S.LLullu iškėlė Ispanijos krepšinio čempionų taurę.<br>ZP/Scanpix ir „Real“ tvirterio nuotr. koliažas.
P.Laso (dešinėje) kartu su komandos kapitonu S.LLullu iškėlė Ispanijos krepšinio čempionų taurę.<br>ZP/Scanpix ir „Real“ tvirterio nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2022, 7:47 AM, atnaujinta Oct 11, 2022, 11:03 AM

Madrido klubas laimėjo seriją iki keturių pergalių 3:1.

Dėl birželio pradžioje patirto infarkto P.Laso finalo serijos metu negalėjo vadovauti savo kariaunai nuo šoninės aikštės linijos, tačiau ketvirtųjų serijos rungtynių metu 54-erių krepšinio specialistas buvo įsitaisęs tribūnose prie pat savo kariaunos atsarginių žaidėjų suolelio.

Tiksint paskutinėms rungtynių minutėms ispanas nenustygo vietoje ir prisijungė prie „Real“ komandos būrio, atsistodamas atsarginių žaidėjų suolelio gale.

Visos serijos metu iš P.Laso Madrido klubo vairą buvo perėmęs jo asistentas Chusas Mateo. Nuaidėjus finalinei rungtynių sirenai krepšinio specialistai šiltai apsikabino ir sveikino vienas kitą su iškovotu trofėjumi.

„Paskutinės dienos nebuvo lengvos, bet man viskas gerai. Didžiuojuosi komanda, ji dirbo labai gerai. Būna metų, kai laimi viską, bet neturi per didelio pasididžiavimo jausmo. Šiame sezone nelaimėjome visų titulų, tačiau labai didžiuojuosi darbu.

Sezono metu buvo atiduota daug jėgų. Per tuos dešimt mėnesių nutiko ir gerų, ir blogų dalykų, bet visos problemos neišmušė mūsų iš vėžių – kovojome net keturiuose finaluose, juose atsidūrėme ne šiaip sau.

Turiu nuimti kepurę už žaidėjų ir trenerių darbą viso sezono metu. Tai yra didžiulis visos komandos nuopelnas. Didžiuojuosi šia ekipa“, – po ketvirtųjų finalo serijos rungtynių kalbėjo P.Laso.

Be Ispanijos krepšinio čempionato titulo Madrido „Real“ šiame sezone taip pat iškovojo Ispanijos Supertraurę. „Real“ šiemet žaidė Eurolygos ir Ispanijos Karaliaus taurės finale, tačiau šias dvikovas po itin atkaklių mūšių pralaimėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.