EUROLYGA 2023

Kremlius pakomentavo Rusijoje suimtos JAV krepšinio žvaigždės situaciją: „Negalime jos vadinti įkaite“

31-erių JAV krepšininkė Brittney Griner, vasario mėnesį Rusijoje suimta dėl bandymo į šalį įvežti narkotikus, pažeidė įstatymus, todėl jos negalima vadinti įkaite, pirmadienį interviu MSNBC sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Kremlius pakomentavo Rusijoje suimtos JAV krepšinio žvaigždės situaciją: „Įkaitė? Su tuo nesutikčiau“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Kremlius pakomentavo Rusijoje suimtos JAV krepšinio žvaigždės situaciją: „Įkaitė? Su tuo nesutikčiau“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2022, 4:04 PM

„Yra nemažai šalių, į kurias negalima patekti su jokiais narkotikais. Tiesą sakant, ji yra patraukta baudžiamojon atsakomybėn, todėl nieko negalime padaryti.

Ir Rusija nėra nė viena šalis pasaulyje, kuri turi gana griežtus įstatymus šia prasme“, – pridūrė jis.

Paklaustas, ar B.Griner galima vadinti įkaite, prezidento atstovas su tokia formuluote nesutiko.

„Aš su tuo kategoriškai nesutikčiau. Negalime jos vadinti įkaite. Kodėl turėtume vadinti ją įkaite?“, – TASS cituoja D.Peskovą.

JAV krepšininkė B.Griner buvo sulaikyta Rusijoje dėl įtarimų kontrabanda į Rusiją įvežusi kanapių aliejaus. Ji yra du kartus pasaulio čempionė ir dukart olimpinė čempionė. Prieš suėmimą ji žaidė Jekaterinburgo UGMK komandoje.

Tuo tarpu Vašingtonas sako, kad Rusija „neteisėtai sulaikė“ 31-erių krepšininkę, ir paskelbė, kad jos atvejis perduotas Vašingtono specialiajam pasiuntiniui, atsakingam už įkaitų reikalus.

WNBA pareiškė, kad stengiasi sugrąžinti B.Griner namo.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.