EUROLYGA 2023

Draugu Šarą pavadinęs garsusis P. Gasolis gynė lietuvį nuo kritikų: „Tikiuosi, kad jis taps vienu iš sėkmingiausių „Barcelona“ trenerių“

Krepšinio legenda garsusis ispanas Pau Gasolis pristatė 18-ąjį savo „Pau Gasolio krepšinio akademijos“ sezoną. Kalbėdamas apie savo vardo krepšinio akademiją, legenda davė interviu „Mundo Deportivo“, kuriame apžvelgė ne tik jaunimo krepšinio reikalus, tačiau prakalbo ir apie mylimą „Barcelona“ ekipą bei draugu pavadintą katalonų komandos strategą lietuvį Šarūną Jasikevičių.

Pau Gasolis ir Šarūnas Jasikevičius<br>ZUMA/„Scanpix“ nuotr.
Pau Gasolis ir Šarūnas Jasikevičius<br>ZUMA/„Scanpix“ nuotr.
Pau Gasolis ir Šarūnas Jasikevičius<br>lrytas.lt koliažas
Pau Gasolis ir Šarūnas Jasikevičius<br>lrytas.lt koliažas
Pau Gasolis<br>Scanpix nuotr.
Pau Gasolis<br>Scanpix nuotr.
Pau Gasolis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pau Gasolis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 22, 2022, 6:11 PM

Šiame sezone Šaro „Barcelona“ nesugebėjo laimėti svarbiausių trofėjų – nors reguliariame Eurolygos sezone Š.Jasikevičiaus kariauna buvo pirma, ji finalo ketverto pusfinalyje nusileido Madrido „Real“ ekipai ir liko tik trečia.

Dar blogiau katalonams pasisekė Ispanijos pirmenybėse – „Barca“ taip pat buvo turnyro lentelėje pirma, bet nužygiavusi iki finalo 1:3 krito nuo tos pačios „Real“ ekipos ir prarado šalies čempionės titulą.

„Barcelona“ ekipos ambasadorius Pau Gasolis šioje komandoje žaidė 1998–2001 bei 2021-siais metais, o jo bendraklubiais buvo tiek dabartinis generalinis ekipos direktorius Juanas Carlosas Navarro ir pastaruoju metu kritikuojamas treneris Š.Jasikevičius.

„Sporte taip būna – kartais laimi, o kartais ir pralaimi, – apie „Barcelona“ sezoną kalbėjo 41-erių P.Gasolis. – Akivaizdu, kad tiek Eurolygos, tiek ir ACB reguliariuosiuose sezonuose pirma buvusi „Barca“ tikėjosi laimėti bent vieną iš tų dviejų titulų.

Ir šiek tiek apmaudu, kad ne vieno nebuvo. Be jokios abejonės, klubas turi išsiaiškinti atsiradusias klaidas sezono pabaigoje, jas išstudijuoti ir iš jų pasimokyti. Tuomet kitą sezoną bus kur kas daugiau galimybių laimėti vieną, o gal net ir kelis trofėjus“.

P.Gasolis vis dėlto pripažino, kad Ispanijos lygos finale „Real“ buvo tiesiog geresnis už „Barcelona“.

„Madridas tiesiog geriau žaidė ir rodė daugiau noro, kovėsi dėl pergalės su didžiausiu ryžtu“, – tikino Ispanijos krepšinio legenda.

Kalbėdamas apie Šarą, P.Gasolis aiškino, jog lietuvis nevertas kritikos, nes yra tikrai geras krepšinio specialistas.

„Šaras yra puikus varžovams kitiems, manau, kad jis yra ir labai geras treneris, – tikino P. Gasolis. – Tačiau sutinku: tam, kad jis tobulėtų, jis turi kritiškai pažvelgti į save. Jis privalo suprasti, kur dar galėtų patobulėti, kad sugebėtų išnaudoti ne tik save, bet ir savo žaidėjus, jų galimybes“.

Tačiau net ir nevykusiai pasibaigus „Barcelona“ sezonui, P.Gasolis savo draugui Š.Jasikeviui palinkėjo ir toliau vadovauti katalonų komandai.

„Tikiuosi, kad jis dar daug metų bus „Barca“ treneris, – aiškino leidiniui P. Gasolis. – Tikiuosi, kad jis taps vienu iš sėkmingiausių „Barcelona“ trenerių per visą jos istoriją. Tai mano, kaip jo draugo ir kaip sirgaliaus bei kaip klubo ambasadoriaus, noras“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę