EUROLYGA 2023

Sumaištis: šeši klubai kreipėsi į Eurolygą – vadovo poste bandys išsaugoti J. Bertomeu

Eurolygos klubų taryba jau anksčiau buvo nusprendusi, kad turnyro vadovas Jordi Bertomeu birželio 30 dieną vyksiančiame posėdyje turės palikti šią poziciją. Vis dėlto įvykiai gali pakrypti netikėta linkme, nes šeši turnyro klubai pasirašė raštą, kuris nori atšaukti artėjantį posėdį.

J.Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
J.Bertomeu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2022, 10:48 PM, atnaujinta Jun 24, 2022, 10:53 PM

Graikų naujienų portalas sdna.gr penktadienį pranešė, kad visi trys Eurolygoje rungtyniaujantys Ispanijos klubai („Barcelona“, Madrido „Real“, Vitorijos „Baskonia“) ir abi Turkijos ekipos (Stambulo „Anadolu Efes“ bei Stambulo „Fenerbahce“) turnyro vadovybei išsiuntė raštą, kuriuo nori uždrausti J.Bertomeu ateities klausimą spręsti A licenciją turinčiam Maskvos CSKA klubui.

Teigiama, kad šį raštą pasirašė ir Vilerbano ASVEL klubas.

Iš viso yra 13 balso teisę turinčių klubų (tarp jų ir CSKA). Vis dėlto jei iš balsavimo teisės būtų pašalintas šiuo metu nuo rungtynių suspenduotas Maskvos klubas, tai reikštų, kad klubų balsai dėl J.Bertomeu ateities galėtų pasiskirstyti po lygiai. Teigiama, kad būtent CSKA balsas galėjo tapti kertiniu, sprendžiant Eurolygos boso likimą.

Kiek anksčiau buvo pranešta, kad kataloną šiose pozicijose turėtų pakeisti legendinis Serbijos krepšininkas Dejanas Bodiroga.

Kol kas jokių oficialių pranešimų dėl penktadienį iš klubų gauto rašto Eurolyga nepaskelbė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.