EUROLYGA 2023

Kaunui nusilenkęs J. Zdovcas prakalbo apie „Žalgirį“: šis klubas nėra itin palankus užsieniečiams Pabrėžė K. Maksvyčio atvykimą

Buvęs Kauno „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas priminė apie save. 55-erių krepšinio specialistas iš Slovėnijos savo gimtosios šalies portalui sportklub.n1info.si papasakojo apie patirtį Kauno klube.

J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Maksvytis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
J.Zdovcas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 30, 2022, 12:21 PM

2021-ųjų spalio pradžioje austrą Martiną Schillerį pakeitęs ir prie „Žalgirio“ vairo stojęs J.Zdovcas su šia komanda aukštumų nepasiekė – kauniečiai iškovojo 8 pergales Eurolygos sezone ir liko paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje.

Vis dėlto ne viskas Kauno ekipoje buvo blogai – „Žalgiris“ vasarį iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę (KMT), o artėjant pavasariui ėmė demonstruoti vis geresnį žaidimą – išvykoje nugalėjo „Monaco“, o namuose į veikė „Barcelona“ ir Madrido „Real“ komandas.

Šios pergalės ir gerėjantis vaizdas aikštėje J.Zdovco kėdės neišsaugojo. Balandį slovėną pakeitė Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Kazys Maksvytis.

„Nors man buvo aišku, kad ši komanda nėra labai konkurencinga, tačiau kai gauni Eurolygos pasiūlymą, ilgai dvejoti negali. Vis dėlto sėkmė buvo ne mano pusėje. Kai pasirašiau sutartį, traumas patyrė trys pagrindiniai komandos žaidėjai. Buvau vienas, be savo padėjėjų.

Komandoje buvo daug veteranų, su nuolatinėmis problemomis susidurdavo Janis Strelniekas. Galėčiau tęsti ir tęsti. Nebuvo lengva, bet aš nesigailiu. Tos aštuonios pasiektos pergalės Eurolygoje yra rezultatas, kuriuo turiu būti patenkintas.

Viskas vyko labai greitai. Kai atvykau, per dvi savaites turėjau sužaisti net šešerias rungtynės“, – samprotavo slovėnas.

J.Zdovcas taip pat pabrėžė, kad jį labiausiai iš vėžių išmušė kovo mėnesį Lietuvos žiniasklaidoje pasirodžiusi žinia, kad komandos vairą perims K.Maksvytis.

„Visoje istorijoje labiausia trikdo tai, kad mano įpėdinio (K.Maksvyčio – red.) pavardė žiniasklaidoje pasirodė labai anksti. Mes įveikėme „Barcelona“, Madrido „Real“, o tada iškyla būsimo trenerio pavardė.

Tačiau dėl šios patirties nesigailiu. Dirbau puikiai organizuotame klube, kuris turi daug ištikimų sirgalių ir gyvenau tvarkingame mieste.

Lietuviai yra dideli patriotai. Tas patriotizmas atsispindi ir klube – galėčiau pasakyti, kad jis nėra itin palankus užsienio treneriams ir žaidėjas.

Komandos sirgaliai? Jie itin atsidavę, nėra agresyvūs, jie tikri krepšinio gerbėjai. Buvo malonu dirbt tokioje aplinkoje. Palaikymą jaučiau kiekviename žingsnyje, o į rungtynes atvykdavo ne tik lietuviai, bet ir latviai bei estai“, – teigė J.Zdovcas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.