EUROLYGA 2023

Rusijoje sulaikyta krepšinio žvaigždė B. Griner kreipėsi į JAV prezidentą: „Bijau, kad galiu čia likti amžinai“

Rusijoje dėl su narkotikais susijusių kaltinimų sulaikyta JAV krepšininkė Brittney Griner liepos 4 dieną, per JAV nepriklausomybės minėjimą, kreipėsi į šalies prezidentą Joe Bideną.

 B. Griner.<br> AP/Scanpix nuotr.
 B. Griner.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-07-05 08:34

31-erių krepšininkė JAV prezidentui parašė laišką, kuriame prašė nepamiršti jos ir padaryti viską, kad jį sugrįžtų namo.

„Suprantu, kad jūs turite rūpintis dėl tiek daug dalykų, bet prašau, nepamirškite manęs ir kitų sulaikytųjų. Prašau padaryti viską, ką galite, kad parvežtume mus namo.

Liepos 4 d. mūsų šeima paprastai pagerbia už mūsų laisvę kovojusių vyrų tarnybą, įskaitant mano tėvą, kuris yra Vietnamo karo veteranas. Skaudu galvoti apie tai, kaip paprastai švenčiu šią dieną, nes laisvė šiais metais man reiškia visai ką kita.

Kai sėdžiu čia, Rusijos kalėjime, viena su savo mintimis ir be žmonos, šeimos, draugų, olimpinių marškinėlių ar kokių nors laimėjimų apsaugos, bijau, kad galiu čia likti amžinai.

Pirmą kartą 2020 m. balsavau rinkimuose ir balsavau už tave. Tikiu tavimi. Dar turiu tiek daug gero padaryti su savo laisve, kurią jūs galite padėti atkurti. Pasiilgau žmonos! Pasiilgau savo šeimos! Pasiilgau savo komandos draugų! Mane žudo žinojimas, kad jie dabar taip kenčia. Esu dėkingas už viską, ką galite padaryti, kad grįžčiau namo“, – laiške rašė B.Griner.

Dukart olimpinė čempionė vasario 17 dieną buvo sulaikyta Maskvoje, kai jos bagaže buvo rasta elektroninių cigarečių kapsulių su kanapių aliejumi.

Sportininkei gresia iki 10 metų įkalinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?