EUROLYGA 2023

Rinktinės treneris K. Maksvytis su estais nepasinaudos dviejų žaidėjų pagalba – vienas iš jų gavo traumelę Naujas LKF rėmėjas susilažino su K. Maksvyčiu

Lietuvos krepšinio rinktinė tęsia pasirengimą artėjančioms svarbiausioms metų kovoms. Ketvirtadienį Kazio Maksvyčio auklėtiniai Klaipėdoje surems ietis su Estijos krepšinio rinktine. Atsakomoji šių komandų draugiška dvikova bus žaidžiama sekmadienį Alytuje.

K. Maksvytis<br>G.Šiupario nuotr.
K. Maksvytis<br>G.Šiupario nuotr.
K. Maksvytis<br>T.Bauro nuotr.
K. Maksvytis<br>T.Bauro nuotr.
K. Maksvytis<br>T.Bauro nuotr.
K. Maksvytis<br>T.Bauro nuotr.
 I. Brazdeikis.<br>FIBA nuotr.
 I. Brazdeikis.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 4, 2022, 4:47 PM, atnaujinta Aug 4, 2022, 5:07 PM

„Dabar dar turime 14 žaidėjų, kurie gali kovoti prieš estus. Atėjau su dviem rinktinės nariais – Ignu Brazdeikiu ir Mindaugu Kuzminsku. Tai ir yra užuomina, kas nežais“, – juokėsi Lietuvos krepšinio rinktinės treneris Kazys Maksvytis.

Kalbėdamas, kodėl toks priimtas sprendimas, K.Maksvytis tikino, kad I.Brazdeikis tik pasijungė prie ekipos, todėl jam buvo leista dar prisipratinti prie komandos.

„Ignas prisijungė vėliau ir nenorėjome verstis per galvą ir iš karto mesti sūkurį, dar duodame laiko jam įsivažiuoti į ritmą“, – komentavo rinktinės strategas

„Dėl Mindaugo, tai jis patyrė nedidelę mikrotraumą. Jis ir Alytuje nežais. Nors abu nežais, bet ir be jų mes kovosime dėl pergalės“, – tikino K.Maksvytis.

„Nieko rimto. Ten raumenuko skausmai. Kaip patys suprantate, tai tik pasirengimo pradžia ir nereikia forsuoti nieko. Susitvarkysiu ir padėsiu rinktinei“, – tikino M.Kuzminskas.

Per rinktinės žaidėjų pristatymą mačui su Estija, Klaipėdos „Gintaro baldų“ salone Lietuvos krepšinio federacija ir šios kompanijos vadovas Gintaras Dirkstys pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

„Pasirašome sutartį ir džiaugiamės, kad yra mylinčių krepšinį. Jaunimas jau atvežė medalius, tai tikimės ir gerų rezultatų iš vyrų rinktinės. Mūsų ekipa yra potencialiai galinti laimėti Europos piremenybes“, – tikino Lietuvos krepšinio fereacijos prezidentas Vydas Gedvilas.

„Orientuojamės į tą vietą, kuri yra ant marškinėlių“, – po sutarties pasirašymo įteikdamas rinktinės marškinėlius su pirmuoju numeriu juokavo V.Gedvilas.

Beja, salone sulaukta ir įdomių lažybų: ant didelės patogaus sofos komplekto sėdėjęs K.Maksvytis sukirto rankomis su G.Dirksčiu: jei Lietuvos krepšinio rinktinė Europos čempionate laimės aukso medalį, kitą dieną visas komplektas bus pas rinktinės trenerį namuose.

Lietuvos ir Estijos draugiškos rungtynės Klaipėdoje bus žaidžiamos ketvirtadienį, 19 val. 30 min.

Lietuvos krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas:

Rokas Jokubaitis („Barcelona“, Ispanija), Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“), Kristupas Žemaitis (Vilniaus „Wolves“), Marius Grigonis (Atėnų „Panathinaikos“, Graikija), Arnas Butkevičius (Kauno „Žalgiris“), Tomas Dimša (Trevizo „NutriBullet“, Italija), Ignas Brazdeikis (Kauno „Žalgiris“) Rokas Giedraitis (Vitorijos „Baskonia“, Ispanija), Mindaugas Kuzminskas, Donatas Tarolis, Eigirdas Žukauskas (Vilniaus „Wolves“), Gytis Masiulis (Vilniaus „Rytas“), Domantas Sabonis („Sacramento Kings“, NBA), Jonas Valančiūnas („New Orleans Pelicans“, NBA), Laurynas Birutis (Kauno „Žalgiris“), Martynas Echodas (Vilniaus „Rytas“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.