EUROLYGA 2023

Nė karto Ispanijai pirmauti neleidę Lietuvos krepšininkai palaužė pasaulio čempionus

Per keturių kontrolinių mačų seriją lyg ir pasivaikšiojusi Lietuvos krepšinio rinktinė savo pasirengimą Europos pirmenybėms šįkart pasitikrino su pasaulio čempionais. Antradienį Kazio Maksvyčio kariauna išvykoje Gran Kanarijoje žaidė penktąją kontrolinę akistatą su galingiausiu varžovu – 2019-siais pasaulio čempionatą laimėjusiais ispanais. Beveik keturis kėlinius pirmavę ir net 16 taškų skirtumą turėję lietuviai buvo priversti mačo pabaigoje dantimis kabintis į pergalę ir galiausiai ją iškovojo 82:77 (19:13, 23:23, 22:21, 18:20).

Lietuvos krepšinio rinktinė žaidžia su ispanais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė žaidžia su ispanais.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė žaidžia su ispanais.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos krepšinio rinktinė žaidžia su ispanais.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 16, 2022, 7:58 PM, atnaujinta Aug 16, 2022, 11:00 PM

Lietuvos komanda pasirengimo metu nepatyrė dar nė vienos nesėkmės.

Šioje dvikovoje Lietuvos ekipa pirmavo be kalbų du kėlinius, į priekį išsiveržusi po dviejų Roko Giedraičio tritaškių 6:0.

Nė karto neįšsiveržę į priekį šeimininkai privalėjo vytis, o K.Maksvyčio kariauna dar pirmame kėlinyje buvo įgijusi dviženklę persvarą 19:9, o antrame po Luko Lekavičiaus reido turėjo dar didesnį pranašumą – 37:25.

Vis dėlto ispanai kaskart atsitiesdavo, o ilsėtis komandos išėjo lietuviams pirmaujant 42:36. Po dviejų kėlinių daugiausiai taškų mūsiškiams buvo pelnęs R.Giedraitis – 10, Ignas Brazdeikis pridėjęs buvo 9 taškus.

Trečiame kėlinyje ispanai sugebėjo sumažinti lietuvių atotrūkį iki 40:42, tačiau techninę pražangą gavo ispanų strategas Sergio Scariolo, po to Sergio Lullas pridėjo nesportinę pražangą ir skirtumas po mūsiškių I.Brazdeikio bei M. Grigonio pastangų vėl buvo solidžiai saugus – 62:46.

Ispanai suskubo mažinti skirtumą ir reabilituotis prieš savo sirgalius: prieš lemiamą kėlinį mūsiškiai pirmavo 64:57.

Baigiantis mačui ispanai sumažino atsilikimą iki vieno taško – 69:70. Tačiau Roko Jokubaičio ir I.Brazdeikio tritaškiai atšaldė visas aistras – 76:69.

Lietuva: Ignas Brazdeikis 19 (5 atk. kam.), Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Rokas Jokubaitis (7 rez. perd.) ir Domantas Sabonis (10 atk. kam., 6 rez. perd.) po 11, Jonas Valančiūnas 10 (9 atk. kam.), Lukas Lekavičius 4, Arnas Butkevičius 3, Martynas Echodas 2.

Ispanija: Willy Hernangomezas 22 (10 atk. kam.), Juancho Hernangomezas 17 (9 atk. kam.), Lorenzo Brownas 11 (5 rez. perd.), Dario Brizuela 7.

Rugpjūčio pradžioje puikiai kontrolinių varžybų ciklą pradėjusi Lietuvos rinktinė du kartus įveikė Estiją – 84:70 bei 90:88 ir šventė dvi pergales prieš Suomijos krepšininkus – 76:61 bei 87:52.

Tuo tarpu ispanai sužaidė su mačus su Graikijos rinktine: pirmoje akistatoje skaudžiai nusileido 70:86, o kitose ryngtynėse pranoko juos 87:80.

Antradienio vakarą lietuviai Gran Kanarijoje žaidę su Ispanija, ketvirtadienį pasaulio čempionus mūsiškiai priims Vilniuje, o penktadienį sostinėje Lietuva paskutiniame kontrolinėje akistatoje susitiks su Nyderlandų rinktine.

Užbaigusi septynių draugiškų mačų seriją, Lietuvos rinktinė dar turės dvejas atrankos į 2023 metų Pasaulio čempionato rungtynes prieš Vengriją rugpjūčio 24-ąją ir po trijų dienų su Juodkalnija Vilniuje.

Tuomet jau 12 Lietuvos rinktinės narių vyks į Vokietiją, kur nuo rugsėjo 1-osios varžysis Europos krepšinio čempionate.

Lietuva Europos pirmenybėse žais B grupėje, o jos varžovėmis bus Prancūzija, Slovėnija, Vengrija, Bosnija ir Hercegovina bei šeimininkė Vokietija.

Pastarųjų dviejų mačų su lietuviais varžovai ispanai grumsis čempionate A grupėje, o jų varžovais bus Juodkalnija, Gruzija, Bulgarija, Belgija ir Turkija.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.