EUROLYGA 2023

„Akropolio“ turnyrą vainikavo turko E. Atamano šou – gavęs nesportinę pražangą atsisakė palikti areną

„Akropolio“ krepšinio taurės turnyre penktadienį baigėsi varžybos, o paskutinės rungtynės šeimininkai graikai 89:80 (22:15, 20:28, 21:16, 26:11) nugalėjo Turkijos rinktinę. Graikams dėl nugaros skausmų nepadėjo Giannis Antetokounmpo. Tačiau tai nesutrukdė graikams triumfuoti varžybose jau aštuntą kartą iš eilės.

Erginas Atamanas
Erginas Atamanas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-08-20 01:02

Šis mačas pasižymėjo ir vėl turkų stratego Erginon Atamano šou – jis trečiame kėlinyje dėl per didelių emocijų gavo antrąją nesportinę pražangą, tačiau atsisakė palikti ne tik aikštę, bet ir atsarginių žaidėjų suolą.

Jį palikti aikštę įtikinėjo graikų strategas Dimitris Itoudis. Jis ne vieną minutę kalbėjosi su turku, kol šis galiausiai sutiko palikti areną.

Nugalėtojams 19 taškų pelnė Kostas Antetokounmpo (13 atk. kam.), 16 – Tyleris Dorsey, 13 – Kostas Papanikolaou (6 atk. kam.), 10 – Kostas Sloukas. Turkijai 22 taškus pridėjo Furkanas Korkmazas (10 atk. kam.), 17 – Cedi Osmanas, 10 – Alperenas Šengunas (8 atk. kam., 7 rez. perd.) ir Šehmusas Hazeras.

Graikai Europos čempionato C grupėje susitiks su estais, ukrainiečiais, britais, italais ir kroatais.

A grupėje turkai kausis su belgais, bulgarais, ispanais, Juodkalnija bei Sakartvelu.

Tuo tarpu Europos čempionatą praleisianti, tačiau pasaulio pirmenybių atrankos varžyboms besirengianti Latvijos rinktinė sulaukė po penkerių metų savo sudėtyje NBA žaidėjo Kristapo Porzingio.

Penktadienį latviai savo sostinėje žaidė su estais, kuriuos Lietuva du kartus įveikė kontroliniuose mačuose, ir juos juos palaužė 80:69.

NBA klubo „Washington Wizards“ aukštaūgis K. Porzingis buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose – 18 taškų (4/7 dvit., 10/11 baud.) ir 7 atkovoti kamuoliai.

Dar viename mače NBA žvaigždė Nikola Jokičius solidžiai prisidėjo prie Serbijos rinktinės pergalės prieš Italiją – 90:86.

Vokietijoje vykusiose rungtynėse „Denver Nuggets“ vidurio puolėjas pelnė 18 taškų ir atsikovojo 10 kamuolių.

Europos čempionatui besirengianti Sakartvelo rinktinė 76:87 turėjo pripažinti kitos pirmenybių dalyvės Lenkijos ekipos pranašumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.