EUROLYGA 2023

Los Andželo teismas priteisė 31 mln. dolerių dėl K. Bryanto avarijos nuotraukų

Los Andželo apygarda turės sumokėti 31 mln. dolerių kompensaciją NBA žvaigždės Kobe Bryanto našlei ir kitam ieškovui dėl šiurpių nuotraukų, padarytų iškart po sraigtasparnio katastrofos, per kurią žuvo krepšinio žvaigždė ir dar aštuoni žmonės.

Los Andželo teismas priteisė 31 mln. dolerių dėl K. Bryanto avarijos nuotraukų.<br> AFP/Scanpxi nuotr.
Los Andželo teismas priteisė 31 mln. dolerių dėl K. Bryanto avarijos nuotraukų.<br> AFP/Scanpxi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2022, 8:50 AM

Į 2020 metų sausį įvykusios avarijos vietą atskubėję šerifo pavaduotojai ir ugniagesiai gelbėtojai padarė nuotraukų, kuriose matyti Los Andželo „Lakers“ legendos ir jo trylikametės dukters Giannos (Džanos) palaikai.

Los Andžele vykusiame teismo procese buvo pasakojama, kaip kai kurie iš šių pirmieji į pagalbą atskubėję pareigūnai rodė nuotraukas visuomenės nariams, įskaitant vieną barmeną, o vienas iš šerifo pavaduotojų persiuntė jas savo draugui, kai jiedu žaidė kompiuterinius žaidimus.

Vanessa Bryant ir Chrisas Chesteris, kurio žmona Sarah (Sara) ir dukra Payton (Peiton) taip pat žuvo per sraigtasparnio avariją, kreipėsi į teismą dėl emocinės žalos atlyginimo dėl nuotraukų, kurios, kaip jie baiminosi, vieną dieną galėjo pasirodyti internete.

Po vos kelias valandas trukusio pasitarimo prisiekusieji nusprendė, kad Los Andželo apygarda turės sumokėti 16 mln. JAV dolerių kompensaciją V. Bryant ir 15 mln. JAV dolerių – Ch. Chesteriui.

Šios sumos paskirtos kaip kompensacija už jau patirtas ir būsimas kančias.

Skaitant nuosprendį V. Bryant verkė. Išėjusi iš teismo ji nekalbėjo su laukiančiais žurnalistais.

Vėliau „Instagram“ ji paskelbė nuotrauką, kurioje įamžinta su žuvusiu vyru ir dukra, su prierašu: „Viskas dėl tavęs! Aš tave myliu! TEISINGUMAS už Kobe ir Gigi!“

„Atsakomybė“

Ch. Chesterio advokatas antradienį reikalavo skirti po 1 mln. JAV dolerių kompensaciją už kiekvienus būsimus ieškovų gyvenimo metus, t. y. 40 mln. JAV dolerių 40-metei V. Brayant ir 30 mln. JAV dolerių 48-erių Ch. Chesteriui.

„Neįmanoma priteisti per daug pinigų už tai, ką jie patyrė“, – sakė advokatas Jerry Jacksonas.

V. Bryant advokatas Craigas Lavoie sakė, kad prašo „teisingumo ir atsakomybės“ už krepšininką – Los Andželo miesto didvyrį – ir jo našlę.

„Esame čia dėl tyčinio elgesio. Tyčinio elgesio tų, kurie buvo įpareigoti saugoti Sarahos ir Payton, Kobe ir Giannos orumą“, – kalbėjo jis.

„Apygarda pažeidė ponios Bryant ir pono Chesterio konstitucines teises“, – sakė C. Lavoie, prašydamas prisiekusiųjų pripažinti apygardą atsakinga už „savo darbuotojų padarytus konstitucinius pažeidimus“.

Apygardai atstovavusi Mira Hashmall teisme teigė, kad nors darbuotojai pažeidė konfidencialumo politiką, V. Bryant ir Ch. Chesterio teisė į privatumą nebuvo pažeista, nes nuotraukos niekada nebuvo viešos.

„Tai yra nuotraukų byla, tačiau jokių nuotraukų nėra, – anksčiau ji sakė prisiekusiesiems. – Yra paprasta tiesa, kurios negalima ignoruoti – nuotraukos nebuvo viešai platinamos.“

Prisiekusiesiems paskelbus nuosprendį M. Hashmall sakė, kad ji ir jos kolegos tarsis su apygardos atstovais dėl „kitų žingsnių“.

„Tuo tarpu tikimės, kad Bryantų ir Chesterių šeimos ir toliau taisysis po tragiškos netekties“, – sakoma pareiškime.

Kitų avarijos aukų giminaičiams pernai dėl šių nuotraukų bendrai buvo priteista 2,5 mln. dolerių kompensacija.

Prisiekusieji savo sprendimą paskelbė Los Andželui rugpjūčio 24-ąją minint vadinamąją Mambos dieną. Per savo 20 metų trukusią profesionalią karjerą Kobe Bryantas vilkėjo 8 ir 24 numeriais pažymėtais marškinėlius.

K. Bryantas, jo duktė Gianna ir dar šeši keleiviai 2020 metų sausio 26 dieną skrido privačiu sraigtasparniu iš Orindžo apygardos, kurioje gyveno, į savo sporto akademiją „Mamba“ Tausand Oukse, kur krepšininko dukra turėjo dalyvauti mergaičių rungtynėse.

Nelaimės tyrėjai išsiaiškino, kad sraigtasparnio pilotas veikiausiai prarado orientaciją, kai jo pilotuojamas orlaivis „Sikorsky S-76“ įskrido į tirštą rūką.

Kobe Bryantas yra laikomas vienu geriausių visų laikų krepšininkų, kuris per du dešimtmečius, praleistus Los Andželo komandoje „Lakers“, tapo savo sporto šakos simboliu.

Jis penkis kartus tapo NBA čempionu. Po vidurinės mokyklos baigimo 1996 metais pradėtą profesionalaus krepšininko karjerą K. Bryantas baigė 2016 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.