EUROLYGA 2023

Bosnių lyderiui Dž. Musa pasitikėjimo komanda nestinga: „Galime įveikti bet kurią rinktinę pasaulyje“

„Eurobasket 2022“ čempionato B grupėje nuo pradžių buvo įvardintos dvi autsaiderės – Vengrijos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės. Jau pirmąją turnyro dieną šios komandos susitiko, o pergalę 95:85 šventė Bosnijos krepšininkai.

Dž. Musa.<br>G. Šiupario nuotr.
Dž. Musa.<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2022, 6:40 PM

Bosniai, panašu, jog yra pagavę puikią formą. Prieš pat turnyrą, atrankoje į 2023 metų pasaulio čempionatą Bosnijos ir Hercegovinos krepšininkai 96:90 įveikė Prancūzijos rinktinę.

Tokie pastarieji rezultatai panašu suteikė ypatingai daug pasitikėjimo vienam iš komandos lyderių, Madrido „Real“ gynėjui Džananui Musai.

„Mes pasitikime vieni kitais. Tikime, kad galime įveikti bet kurią rinktinę pasaulyje, ypač po dviejų pastarųjų rungtynių, kuriose šventėme pergales prieš vengrus ir prancūzus. Šiuo metu esame ant bangos, tačiau turime būti atsargūs“, – po pergalės drąsiai kalbėjo Dž.Musa.

Krepšininko startas Europos čempionate – puikus. Gynėjas rungtynėse prieš Vengriją surinko 19 taškų (5/9 dvit., 1/3 trit., 6/7 baud.), 5 atkovotus kamuolius, 6 rezultatyvius perdavimus ir 25 naudingumo balus.

Bosniai kitas rungtynes žais prieš turnyro šeimininkus vokiečius, kurie ketvirtadienį 76:63 pranoko Prancūzijos rinktinę. Pasak Dž.Musos, vokiečių sirgaliai motyvacijos suteiks ne tik šeimininkams, bet ir patiems bosniams.

„Labai svarbu kaip praleisime laisvą dieną. Svarbu kaip pailsėsime ir kaip pasiruošime rungtynėms su Vokietija. Žinome, jog salė bus pilna ir mums tai bus papildoma motyvacija, pasirodyti prieš tokią minią žmonių“, – teigė Madrido „Real“ komandos naujokas.

B grupėje dėl keturių kelialapių į atkrintamąsias varžybas rungiasi Bosnijos ir Hercegovinos, Vengrijos, Lietuvos, Vokietijos, Slovėnijos bei Prancūzijos rinktinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.