EUROLYGA 2023

Po pergalės prieš prancūzus D. Schroderis įvertino vieną komandos savybę: „Niekada anksčiau to neturėjome“

Vokietija Europos krepšinio čempionatą pradėjo įspūdingai. Savų sirgalių akivaizdoje vokiečiai 76:63 įveikė vienus turnyro favoritus – prancūzus.

D. Schroderis.<br>G. Šiupario nuotr.
D. Schroderis.<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2022, 12:51 PM

Tam, kad būtų įveikti olimpiniai vicečempionai, vokiečiams net neprireikė gerų Denniso Schroderio rungtynių.

NBA lygoje rungtyniaujantis gynėjas per 30 minučių pelnė 11 taškų (4/8 dvit., 0/6 trit., 3/3 baud.), atkovojo 1 ir prarado 5 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 4 naudingumo balus.

Visgi, po rungtynių vokietis buvo itin patenkintas komandos žaidimu bei išskyrė vieną rinktinės bruožą, kurio iki šiol vokiečiai neturėjo.

„Manau, kad mūsų susižaidimas yra nuostabus. Niekada anksčiau to neturėjome, visis savimi yra užtikrinti.

Visi žaidėjai įėję į aikštelę duoda naudos. Manau, jog visi žaidėjai yra laimingi vieni kitais. Nesvarbu, kas pelno taškus, visi lieka patenkinti“, – komandos mikroklimatą gyrė D.Schroderis.

Nepaisant pasiektos pergalės Vokietijos krepšininkai atsipalaiduoti negali. B grupė, kurioje rungtyniauja vokiečiai, yra vadinama mirtininkų. Be Prancūzijos grupėje taip pat varžosi lietuviai, slovėnai, bosniai ir vengrai.

„Mes padarėme savo darbą. Tai buvo vienos rungtynės ir dar liko keturios. Stengsimės išlikti pasiruošę bosniams ir prieš juos sužaisti taip pat“, – apie būsimas rungtynes kalbėjo D.Schroderis.

Prieš vokiečių ir prancūzų rungtynes vyko ne ką mažesnė šventė. Į „Lanxess“ arenos palubes buvo iškelti Dirko Nowitzkio marškinėliai. Vokietijos krepšinio legenda tapo pirmuoju krepšininku Europoje, kuriam atiteko tokia garbė.

„Jis uždirbo kiekvienos šios sekundės dalį. Džiaugiuosi dėl jo“, – apie buvusį rinktinės komandos draugą kalbėjo D.Schroderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.