EUROLYGA 2023

F. Korkmazas prabilo apie muštynes už aikštės ribų: „Mus užpuolė penki žmonės“

Sekmadienį Europos krepšinio čempionate emocijų netrūko, o viso ko kulminacija tapo įvykiai už aikštės ribų per Gruzijos ir Turkijos rungtynes. Iš aikštės išvarytas turkas Furkanas Korkmazas eidamas į rūbinę buvo užpultas varžovų.

 F. Korkmazas<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 F. Korkmazas<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2022, 4:58 PM

Ketvirtajame kėlinyje gruzinams pirmaujant 62:59 Duda Sanadze kietai prasižengė prieš turką Furkaną Korkmazą, o vėliau praeidamas pro nukentėjusį mestelėjo repliką.

F.Korkmazas iškart sureagavo į varžovo žodžius ir nedelsdamas priėjo prie gruzino bei susirėmė galva į galvą. Aikštėje kilo susistumdymas, o abu žaidėjai buvo išvaryti iš rungtynių.

„Iš pradžių jis pylė purvą ant manęs. Aš nesu niekas, kad kažkam leisčiau tai daryti. Tai dalis žaidimo, tau kas nors kažką pasako – tu atsakai. Reagavau kaip žmogus, vyras. Tiesiog parodžiau reakciją“, – rungtynių epizodą prisiminė turkas.

Tuo šis konfliktas nesibaigė. Kaip skelbia „beIN“ žurnalistas Ismailas Senolas, F.Korkmazas šalia rūbinės buvo užpultas trijų Gruzijos žaidėjų bei vietinės policijos.

„Man einant į rūbinę nebuvo imtasi jokių saugos priemonių. Mums einant link rūbinės trys krepšininkai, tarp kurių buvo D.Sanadze ir du apsaugos darbuotojai pradėjo bėgti link mūsų. Prasidėjo svaidymasis kumščiais. Galima sakyti, tai buvo gatvės kovą. Mus užpuolė penki žmonės, o mes gynėmės.

Tai buvo peštynės. Apsaugos vaikinų ketinimai nebuvo geri, jie neketino kištis į įvykius“, – už aikštės vykusius įvykius komentavo F.Korkmazas.

Turkijos krepšinio federacijos viceprezidentas Omeras Onanas pragrasino, jog rinktinė pasitrauks iš čempionato, jei nebus gauti vaizdo įrašai.

Rungtynes 88:83 po dviejų pratęsimų laimėjo Gruzijos rinktinė.

Būtina pabrėžti, jog A grupės kovos, kur varžosi Gruzijos ir Turkijos rinktinės, vyksta Tbilsio mieste, Gruzijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.