EUROLYGA 2023

FIBA atmetė turkų protestą dėl teisėjų klaidos rungtynėse prieš Gruziją

FIBA sureagavo į Turkijos rinktinės protestą po rungtynių su Gruzija, kuriose teisėjai padarė grubią klaidą.

FIBA atmetė turkų protestą dėl teisėjų klaidos rungtynėse prieš Gruziją<br>Reuters/Scanpix nuotr.
FIBA atmetė turkų protestą dėl teisėjų klaidos rungtynėse prieš Gruziją<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-05 23:17

Ketvirtajame kėlinyje gruzinams pirmaujant 62:59 Duda Sanadze prasižengė prieš turką Furkaną Korkmazą, o vėliau praeidamas pro varžovą mestelėjo repliką, į kurią F.Korkmazas iškart sureagavo. Aikštėje kilo susistumdymas, o abu žaidėjai buvo išvaryti iš rungtynių.

Konfliktas prasidėjo likus žaisti 4 min. 48 sek., tačiau po ilgos pertraukos grįžus žaidėjams į aikštę mistiškai dingo 22 sekundės.

„Prarasti 22 sekundes yra skandalas. Paskutini ataka priklausė mums, tad jei būtume galėję kamuolį turėti 24 sekundes, galėjome turėti kitokį galutinį rezultatą. Mes pareiškėme prieštaravimą ir protestą. Tai aiški taisyklių klaida. Prieštaravome net ir tuo metu žaidime, bet jie mus atstūmė nuo sekretoriato stalo. Šis įvykis paveikė galutinį rezultatą. Reikalavome, kad rungtynės būtų pakartotos arba bent jau paskutinės 4:30 minučių. Tikimės, kad toks bus rezultatas. Tačiau FIBA yra pasenusi organizacija, negalime rasti problemų sprendimo“, – po pirmadienio treniruotės kalbėjo E.Atamanas.

Turkija po rungtynių pateikė oficialų protestą dėl šios klaidos, tačiau FIBA jo nepatenkino. FIBA skelbia, kad teisėjų klaida galutiniam rezultatui įtakos neturėjo.

Turkija rungtynes pralaimėjo po dviejų pratęsimų 83:88.

Pirmadienį FIBA atmetė ir Lietuvos rinktinės protestą. Lietuvos ir Vokietijos rungtynių metu teisėjai užfiksavo techninę pražangą vokiečių treneriui, tačiau neleido lietuviams mesti jiems priklaususio baudos metimo. Lietuvos rinktinė rungtynes po 2 pratęsimų pralaimėjo 107:109.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.