EUROLYGA 2023

Turkijos ultimatumą atšaukęs E. Atamanas prašo sustiprinti apsaugą Europos čempionate

Turkijos krepšinio rinktinė sekmadienį po dviejų pratęsimų 83:88 nusileido Europos čempionato A grupės šeimininkams gruzinams, o Turkijos krepšinio federacija pareiškė, kad bus svarstoma palikti čempionatą, tačiau praėjus dienai emocijos šiek tiek atslūgo.

 E. Atamanas.<br> FIBA nuotr.
 E. Atamanas.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2022, 6:30 PM

„Visų pirma, pralaimėjome dėl savo individualių klaidų. Prieš pratęsimą negalėjome pataikyti laisvų metimų, Alperenas Šengunas nepataikė svarbių baudų metimų. Jis pataikė vieną iš keturių. Kita vertus, Thaddusas McFaddenas pataikė keletą svarbių metimų iš labai toli. Didžiuojuosi vaikinų kova. Tai jauna komanda, čia vyrauja intensyvi atmosfera. Žinoma, pabaigoje buvo keletas juokingų sprendimų ir Gruzija laimėjo“, – sekmadienio dvikovą kitą dieną komentavo iš rungtynių išvarytas Turkijos rinktinės treneris Erginas Atamanas.

Ketvirtajame kėlinyje gruzinams pirmaujant 62:59 Duda Sanadze prasižengė prieš turką Furkaną Korkmazą, o vėliau praeidamas pro varžovą mestelėjo repliką, į kurią F.Korkmazas iškart sureagavo. Aikštėje kilo susistumdymas, o abu žaidėjai buvo išvaryti iš rungtynių.

Konfliktas prasidėjo likus žaisti 4 min. 48 sek., tačiau po ilgos pertraukos grįžus žaidėjams į aikštę mistiškai dingo 22 sekundės.

„Prarasti 22 sekundes yra skandalas. Paskutini ataka priklausė mums, tad jei būtume galėję kamuolį turėti 24 sekundes, galėjome turėti kitokį galutinį rezultatą. Mes pareiškėme prieštaravimą ir protestą. Tai aiški taisyklių klaida. Prieštaravome net ir tuo metu žaidime, bet jie mus atstūmė nuo sekretoriato stalo. Šis įvykis paveikė galutinį rezultatą. Reikalavome, kad rungtynės būtų pakartotos arba bent jau paskutinės 4:30 minučių. Tikimės, kad toks bus rezultatas. Tačiau FIBA yra pasenusi organizacija, negalime rasti problemų sprendimo“, – po pirmadienio treniruotės kalbėjo E.Atamanas.

Rungtynes itin apkartino konfliktas įvykęs už aikštės ribų. Po konflikto F.Korkmazas buvo užpultas varžovų pareigūnų bei žaidėjų.

„Jei negausime vaizdo kamerų įrašų, paliksime turnyrą“, – oficialiame pranešime skelbė Turkijos krepšinio federacijos viceprezidentas O.Onanas.

Visgi, pirmadienį rinktinės treneris E.Atamanas paneigė Turkijos grasinimą palikti turnyrą.

„Tiesą sakant, aš nežinau, – į klausimą apie filmuotos medžiagos gavimą atsakė E.Atamanas. – Prašėme visko, FIBA ir Gruzijos policijos apie kamerų įrašus ir to, kas atsitiko persirengimo kambaryje. Kiek žinau, kol kas nieko neturime. Viską analizuojame. Mes laukiame.

Ne, mes negalvojame apie pasitraukimą iš turnyro. Žinoma, jei taip ir toliau, tada negalėsime žaisti krepšinio, – aiškino E.Atamanas, – kalbėjomės su kitomis komandomis ir visi skundžiasi situacija. Visi skundžiasi. Kalbėjausi su Juodkalnijos organizacija, kalbėjausi su Sergio Scariolo. Visi skundžiasi“.

Turkijos treneris teigia, kad komandai yra būtina apsauga.

„Jei neturėsime apsaugos, svarstysime su savo federacija ir vyriausybe. Taip pat šiandien mūsų vyriausybė paskambino man ir federacijos prezidentui Hedo Turkoglu. Dabar įtraukti visi, taip pat ir mūsų ambasada. Mums reikia mūsų žaidėjų saugumo. Policija negali atėjusi į rūbinę pulti mūsų žaidėjų ir darbuotojų. Jei nusipelnėme, važiuosime į Berlyną ir žaisime. Esame čia tam, kad žaistume krepšinį. Tai viskas“, – teigė E.Atamanas.

Turkijos rinktinė po 3 rungtynių, kaip ir 3 kitos komandos, turi 2 pergales. E.Atamano auklėtiniams grupių etape liko rungtynės prieš Belgiją ir Ispaniją.

A grupėje varžosi Turkijos, Gruzijos, Ispanijos, Belgijos, Juodkalnijos ir Bulgarijos rinktinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.