EUROLYGA 2023

Grasinimų mirtimi sulaukęs T. Šengelija pateikė savąją konflikto su F. Korkmazu versiją

Sekmadienį Tbilisyje vykusios Gruzijos ir Turkijos krepšinio rungtynės net ir praėjus kelioms dienoms vis dar išlieka po didinamuoju stiklu. Gruzijos pergale 88:83 pasibaigusi dvikova buvo lydima skandalų tiek aikštėje, tiek ir už jos ribų.

T.Šengelija.<br>FIBA nuotr.
T.Šengelija.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2022, 12:46 PM

Ketvirtajame kėlinyje gruzinams pirmaujant 62:59 Duda Sanadze kietai prasižengė prieš turką Furkaną Korkmazą, o vėliau praeidamas pro nukentėjusį mestelėjo repliką.

F.Korkmazas iškart sureagavo į varžovo žodžius ir nedelsdamas priėjo prie gruzino bei susirėmė galva į galvą. Aikštėje kilo susistumdymas, o abu žaidėjai buvo išvaryti iš rungtynių.

„Iš pradžių jis pylė purvą ant manęs. Aš nesu niekas, kad kažkam leisčiau tai daryti. Tai dalis žaidimo, tau kas nors kažką pasako – tu atsakai. Reagavau kaip žmogus, vyras. Tiesiog parodžiau reakciją“, – rungtynių epizodą prisiminė turkas.

Tuo šis konfliktas nesibaigė. Kaip skelbia „beIN“ žurnalistas Ismailas Senolas, F.Korkmazas šalia rūbinės buvo užpultas trijų Gruzijos žaidėjų bei vietinės policijos.

Buvo įvardinama, kad vienas iš šių krepšininkų – Bolonijos „Virtus“ žvaigždė Tornikė Šengelija.

Vėlyvą pirmadienio vakarą Turkijos krepšinio federacija savo instagrame pasidalino 30-mečio krepšininko įvykių versija. Pats puolėjas taip pat teigė, kad žiniasklaidoje pasirodžiusių publikacijų buvo sulaukęs grasinimų mirtimi.

„Tai buvo labai bjauri situacija, su kuria buvo blogai susitvarkyta. Iš abiejų pusių visko buvo galima išvengti. Iš kitos pusės, galėjome reaguoti ramiau ir neleisti emocijoms mūsų užvaldyti.

Turėjome mažiau reaguoti į provokacijas, tačiau į šią situaciją sureagavome kaip žmonės, kaip vyrai.

Jei konfliktas prasideda aikštėje, ten jis turi ir likti. Tu negali kitų sirgalių akivaizdoje kviesti varžovų komandos žaidėją aiškintis santykių į tunelį.

Kai ėjome savo drabužinės link, provokacijos tęsėsi. Mes buvome pravardžiuojami, provokuojami ir kviečiami į kovą.

Turkijos pusė žiniasklaidoje nupiešė visiškai kitokį paveikslą, kuris sukurstė turkų sirgalių agresiją, kuri palietė tiek mus, tiek ir mūsų šeimas.

Sulaukėme įžeidžiančių žinučių ir grasinimų mirtimi“, – pranešime buvo cituojamas dėl traumos žaisti negalintis krepšininkas.

Artimiausias Europos krepšinio čempionato rungtynes Turkija žais antradienį. 14 val. 30 min. ji surems ietis su Belgija. Tuo metu Gruzija tą pačią dieną 20 val. susikaus su Bulgarija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?