EUROLYGA 2023

Įsiutęs prancūzų treneris V. Collet į miltus sumalė FIBA teisėjų darbą: „Tai neįmanoma“

Prancūzijos rinktinė Europos čempionato grupių etapą užbaigė pralaimėjimu 82:88 Slovėnijai, tačiau prancūzų treneris turėjo priekaištų arbitrų darbui.

V. Collet.<br>G. Šiupario nuotr.
V. Collet.<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2022, 9:05 AM, atnaujinta Sep 8, 2022, 9:21 AM

Abejotini teisėjų sprendimai privedė Prancūzijos trenerį Vincentą Collet prie pasipiktinimo bangos spaudos konferencijoje.

„Krepšinis yra fantastiškas žaidimas. Nuostabu, kai žaidėjai spręsti rungtynių baigtį. Kai rungtynės buvo lygios, buvo nenormali pražanga prieš Elie Okobo. Greičiausiai tai buvo nesportinė pražanga. Goranas Dragičius po šios pražangos galėjo pelnyti taškus.

Ką aš galiu pasakyti? Kalbėkime apie rungtynes. Kai matai tokius dalykus... tai neįmanoma. Neįmanoma kai turime geriausius žaidėjus, žaidimo lygis yra geras ir tai pastebime. Žaidimas turi būti sąžiningas iki galo. Niekada nesiskundžiu. Tiek daug metų niekuo nesiskundžiau. Tačiau ką aš šiandien galiu pasakyti savo žaidėjams? Paskutinės dvi pražangos prieš E.Okobo ir Evaną Fournier... net negalime pabandyti išnaudoti savo šansus. Jie be baimės grįžta į rūbinę su švilpukais kišenėse! Ką mes galime padaryti? Tai viskas“, – piktinosi V.Collet.

Treneris taip pat atkreipė dėmesį į bendrą pražangų skaičių.

„13 metų dalyvauju tarptautinėse varžybose ir niekada to nemačiau. Mes atlikome 26 rezultatyvius perdavimus, o jie – 11. Mes gavome 24 pražangas, o mūsų varžovai – 14. 32 pirmąsias žaidimo minutes skirtumas buvo 22:8. Aš net nenoriu apie tai kalbėti. Kalbu tik apie paskutines dvi pražangas. Pražanga prieš E.Okobo nebuvo paprasta. Mes nejautėme jokios pagarbos. Slovėnija turi Luką Dončičių, gerai... Tačiau Prancūzijos rinktinė per pastaruosius kelerius metus taip pat pasiekė kai kurių dalykų. Mes nereikalaujame kitokio požiūrio. Mes tiesiog norime, kad švilpukai būtų teisingi“, – kalbėjo V.Collet.

Po pralaimėjimo Prancūzija grupių etapą užbaigė su 3 pergalėmis ir užėmė 3-ąją vietą. Aštuntfinalyje prancūzams teks susitikti su Turkijos komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.