EUROLYGA 2023

Europos krepšinio elite per penkerius metus sensacijomis nekvepėjo: rusus išmetė, latviai nepateko, o vengrai kovojo tragiškai

Europos pirmenybių atkrintamosiose varžybose žais net trylika komandų, kurios į atkrintamąsias varžybas prateko praėjusiame čempionate. Visos trys permainos buvo neišvengiamos.

Rusijos krepšinio rinktinė dėl karo Ukrainoje buvo išmesta iš visų varžybų.<br>FIBA nuotr.
Rusijos krepšinio rinktinė dėl karo Ukrainoje buvo išmesta iš visų varžybų.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2022, 9:23 AM

Per penkerius metus Europos krepšinio paveikslas beveik nepasikeitė. Net trylika komandų, kurios žaidė 2017 metų Europos pirmenybių atkrintamosiose varžybose, pateko į aštuntfinalį ir šiais metais.

Tai – Slovėnija, Serbija, Ispanija, Vokietija, Italija, Graikija, Lietuva, Kroatija, Suomija, Prancūzija, Juodkalnija, Turkija ir Ukraina.

Prieš penkerius metus aštuntfinalyje žaidė Rusija, Latvija ir Vengrija. Šias tris komandas 2022 metų čempionato atkrintamosiose varžybose pakeitė Belgija, Lenkija ir Čekija.

Visos trys permainos buvo neišvengiamos. Prieš penkerius metus į aštuntfinalį patekusios Rusijos ir Latvijos rinktinės visai nedalyvavo šių metų Europos pirmenybėse. Latviai krito atrankos varžybose, o rusai buvo pašalinti iš visų FIBA turnyrų.

Vengrai šiais metais pateko į vieną grupę su keturiomis kitomis komandomis, kurios 2017 metais žaidė atkrintamosiose varžybose. Tad viena iš buvusių aštuntfinalio dalyvių bet kuriuo atveju turėjo likti už borto.

Belgijos, Lenkijos ir Čekijos rinktinės į atkrintamąsias varžybas grįžo po trumpos pertraukos. Šios trys komandos rungtyniavo 2015 metų Europos pirmenybių aštuntfinalyje.

Kroatams ir lenkams šių metų Europos pirmenybės padėjo pataisyti reputaciją po vasaros pradžioje patirto fiasko pasaulio pirmenybių atrankos turnyre.

Kroatijos ir Lenkijos krepšininkai nepateko į atrankos antrąjį etapą, kuriame varžosi 24 rinktinės, ir jau prarado galimybę nukeliauti į 2023 metų pasaulio pirmenybes.

Maža to, kroatams ir lenkams 2025 metų Europos pirmenybių atrankos turnyrą reikėjo pradėti preliminariame etape, kurio pirmosios rungtynės vyko rugpjūčio mėnesį.

Vis dėlto Kroatijos ir Lenkijos komandos spėjo per trumpą dviejų mėnesių laikotarpį padaryti išvadas ir dabar tęsia kovą dėl Europos pirmenybių medalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.