EUROLYGA 2023

Po M. Grigonio šou Europos čempionate – Atėnų „Panathinaikos“ fanų euforija: „Jis geresnis už Dončičių“

Pralaimėjusi pirmąsias tris rungtynes Europos krepšinio čempionate Lietuva buvo atsidūrusi prie iškritimo ribos. Kai kurie krepšinio aistruoliai jau buvo visiškai nurašę viena iš turnyro favoričių laikytą rinktinę, tačiau lietuviai nepasidavė spaudimui ir iškovoję pergales prieš vengrų ir bosnių krepšininkus ryžtingai žengė į aštuntfinalį, o nuoseklūs ir efektingi gynėjo Mariaus Grigonio pasirodymai netruko užkariauti naujosios jo komandos Atėnų „Panathinaikos“ sirgalių širdis.

M. Grigonis.<br>G. Šiupario nuotr.
M. Grigonis.<br>G. Šiupario nuotr.
M. Grigonis.<br>G. Šiupario nuotr.
M. Grigonis.<br>G. Šiupario nuotr.
M. Grigonis.<br>G. Šiupario nuotr.
M. Grigonis.<br>G. Šiupario nuotr.
M. Grigonis.<br>G. Šiupario nuotr.
M. Grigonis.<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Sep 9, 2022, 8:49 AM, atnaujinta Sep 9, 2022, 9:30 AM

Trečiadienį visa Lietuvos rinktinė ryžtingai stojo į kovą su Bosnija ir Hercegovina, kad iškovotų pergalę rezultatu 87:70 ir užsitikrintų kelialapį į Berlyną, kur atkrintamosiose surems ietis su Ispanijos krepšininkais.

Marius Grigonis, vienas iš šios pergalės herojų, į bosnių krepšį suvertęs 16 taškų, atkovojęs 6 kamuolius bei surinkęs 18 naudingumo balų mano, kad kai kada yra ir gerai, kai žmonės neįvertina geros ekipos, galvodami, jog ji ne itin daug gali pasiekti.

„Gerai, kad kai kas galvoja, jog esame autsaideriai, – „Eurohoops“ sakė M.Grigonis. – Tai mums daro mažesnį spaudimą. Esame čia tam, kad kovotume kiekvienose rungtynėse ir stengtumėmės jas laimėti. Esu tikras, kad niekas nenori mūsų gauti atkrintamosiose varžybose.“

M.Grigonis įžiebė degtuką, nuo kurio prasidėjo lietuvių gaisras, galiausiai supleškinęs bosnių rinktinę. Atėnų „Panathinaikos“ naujokas į rungtynes įžengė kaip žvėris – per pirmąsias aštuonias minutes pataikė keturis tritaškius ir pelnė 14 taškų.

Jis prisipažino, kad tai jam buvo asmeniška. „Turiu daug ką įrodyti, todėl kiekvieną kartą žengdamas į aikštę stengiesi įrodyti, kad esi geresnis už visus kitus...“

Kol M.Grigonis degino bosnių gynybą, Atėnų „Panathinaikos“ sirgaliai šėlo socialiniame tinkle „Twitter“ ir palaikė naująjį savo komandos narį.

„Geresnis už Dončičių“, „Grigonis iš kitos planetos“, „Nebūk toks geras, žmogau, Lietuva žengs į priekį (Europos čempionate) ir tu negalėsi laiku prisijungti prie komandos“, – tai tik keletas komentarų, kuriais graikų sirgaliai liaupsino M.Grigonį.

„Graikijos žmonės yra pašėlę“, – plačiai šypsodamasis kalbėjo M.Grigonis. – Mačiau, ką jie rašo. Tai bus audringas sezonas, todėl nekantriai jo laukiu.“

Dabar M.Grigonis su Lietuvos rinktine keliauja į Berlyną, kur aštuntfinalyje susitiks su Ispanija.

„Mūsų dar laukia mūšiai, – po rungtynių su Bosnijos ir Hercogovinos rinktine spaudos konferencijoje kalbėjo M.Grigonis. – Turime kelias dienas pasiruošti. Aš nekantrauju.“

Paklaustas ar jis tiki, kad jo rinktinė vis dar gali pretenduoti į medalius, M.Grigonis užtikrintai atsakė: „Kaip visada“.

28 metų, 198 cm ūgio Lietuvos rinktinės gynėjas Europos čempionate vidutiniškai renka po 15.8 taškų, 4.4 atkovotų kamuolių, 3.4 rezultatyvių perdavimų bei 17.6 naudingumo balų ir meta 53.1 proc. taiklumu (68.4 proc. dvitaškių ir 43.3 proc. tritaškių). M.Grigonio baudos metimų pataikymas siekia net 93.3 proc.

Pirmosiose (B) grupės rungtynėse prieš Slovėnijos rinktinę M. Grigonis pelnė 18 taškų, atkovojo 4 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 19 naudingumo balų.

Antrajame mače su Prancūzija krepšininkas surinko 13 taškų, atkovojo 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyius perdavimus ir užsidirbo 15 naudingumo balų.

Rungtynėse su Vokietijos krepšininkais M. Grigonis pelnė 17 taškų, atkovojo 7 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 18 naudingumo balų.

Ketvirtajame mače prieš vengrus Marius pelnė 15 taškų, atkovojo 3 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 18 naudingumo balų.

Paskutinėse grupės rungtynėse su Bosnijos ir Hercogovinos rinktine M.Grigonis surinko 16 taškų, atkovojo 6 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir užsidirbo 18 naudingumo balų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024