EUROLYGA 2023

Eurolyga paskelbė apie naujos eros pradžią – vadovaus serbas D. Bodiroga

Eurolyga oficialiai paskelbė apie pokyčius aukščiausios vadovybės grandyje. Triskart Eurolygos čempionas, garsus serbų krepšininkas ir funkcionierius Dejanas Bodiroga paskirtas lygos prezidentu ir eis direktoriaus pareigas.

 M.Glickmanas ir D.Bodiroga.<br> Eurolygos nuotr.
 M.Glickmanas ir D.Bodiroga.<br> Eurolygos nuotr.
D.Bodiroga ir Š.Jasikevičius - geri bičiuliai.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Bodiroga ir Š.Jasikevičius - geri bičiuliai.<br>M.Kulbio nuotr.
D.Bodiroga.<br>krepsinionamai.lt
D.Bodiroga.<br>krepsinionamai.lt
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 14, 2022, 2:02 PM

Marshallas Glickmanas, „G2 Strategic“ generalinis direktorius ir ilgametis „EuroLeague Advisor“ organizacijos vadovas, buvo paskirtas laikinai einančiu Eurolygos generaliniu direktoriumi, organizacijos dukterinių įmonių direktoriumi ir specialiojo „Euroleague Properties“ projekto patarėju.

Kaip rašoma oficialioje lygos svetainėje, naujasis vadovas D.Bodiroga daugiausia dėmesio skirs turnyro kokybės ir įvaizdžio gerinimui.

M.Glickmanas perims ir turnyrų verslo segmentą.

„Pradedame naują Eurolygos erą. Per pastaruosius 20 metų lyga tobulėjo ir tapo didele jėga visame pasaulyje. Noriu padėkoti Jordi Bertomeu ir jo komandai. Dabar mes tęsime darbus ir toliau didinsime Eurolygos ir Europos taurės žinomumą“, – sakė 49 metų serbas.

Baigęs sportinę karjerą D.Bodiroga ėjo Serbijos krepšinio federacijos viceprezidento pareigas (2011–2015 m.), vėliau buvo „FIBA Europe“ Vykdomojo komiteto Varžybų komisijos pirmininku.

Eurolygos įkūrėjas Jordi Bertomeu atsistatydino iš prezidento posto po 22 metų vadovavimo lygai, kai nemažai klubų pareiškė jam nepasitikėjimą dėl blogos vadybos, nedidelio biudžeto ir skurdžių premijų už žaidimą.

Pokyčiai buvo numatyti liepos 8-ąją, kuomet susitiko lygos akcininkai.

Vienas iš iniciatorių, kad savo darbo netektų ispanas J.Bertomeu buvo ir Kauno „Žalgiris“, kurio netenkino vadovo darbas. Vienu metu kalbėta, kad į Eurolygos vadovo poziciją yra keliamas ir žalgiriečių komandos vadovas Paulius Motiejūnas, tačiau šie gandai vasarą aprimo, kai pradėta kalbėti apie D.Bodirogą.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.