EUROLYGA 2023

JAV krepšininkės įveikė kines ir pirmosios pateko į pasaulio pirmenybių ketvirtfinalį

Sidnėjuje vykstančiose pasaulio moterų krepšinio pirmenybėse JAV rinktinė šeštadienį grupės lyderių rungtynėse nugalėjo Kinijos komandą ir pirmoji užsitikrino kelialapį į ketvirtfinalį.

 Amerikietės įveikė Kinijos rinktinę.<br> FIBA nuotr.
 Amerikietės įveikė Kinijos rinktinę.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2022, 4:17 PM, atnaujinta Sep 24, 2022, 4:22 PM

Nors per du pirmuosius turus Kinijos krepšininkės varžoves triuškino net didesniu skirtumu negu JAV komanda, A grupės lyderių rungtynėse azijietės nustebinti turnyro favoričių nesugebėjo. Amerikietės šeštadienį trečiajame ture įtikinamai nugalėjo Kinijos rinktinę 77:63.

Pasaulio čempionės vardą ginanti JAV rinktinė pasiekė trečiąją pergalę, tapo vienvalde A grupės lydere ir pirmoji užsitikrino kelialapį į ketvirtfinalį.

Po dvi pergales turi Kinijos ir Belgijos komandos.

Belgės trečiajame ture palaužė Puerto Riko rinktinę 68:65. Šios rungtynės buvo kol kas atkakliausios čempionate. Skirtumas nė karto nebuvo dviženklis, o pirmaujanti komanda keitėsi 14 kartų (vien ketvirtajame kėlinyje – 6 kartus). Paskutinėmis sekundėmis dviem taškais atsilikusios puertorikietės turėjo gerą galimybę išlyginti rezultatą, bet jų ataka tikslo nepasiekė, o paskui belgės baudos metimais įtvirtino pergalę.

Belgijos rinktinės žvaigždė Emma Meesseman surinko neįprastą dvigubą dviženklį. Ji pelnė tik 6 taškus, bet atkovojo 12 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

Įdomu, kad pernai E.Meesseman buvo rezultatyviausia olimpinio turnyro žaidėja (pelnydavo 27,3 tšk.), bet šiose pasaulio pirmenybėse jos vidurkis yra tik 6,3 taško.

Pirmosios pergalės vis dar laukia pasaulio pirmenybių debiutantė Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė. Nors šeštadienį bosnės rungtynes su Korėjo komanda pradėjo spurtu 9:0, pranašumo neišvystė. Korėjos krepšininkės netrukus persvėrė rezultatą ir sutriuškino europietes 99:66.

Korėjos rinktinės lyderė Kang Lee-seul pelnė net 37 taškus (6/7 dvitaškių, 7/14 tritaškių, 4/4 baudų). 28 metų puolėja 37,5 min. žaidė be keitimo ir ant suolo atsisėdo tik tada, kai likus 2 min. 30 sek. trenerė Jung Sun-min pakeitė visą savo komandos penketą.

Pasaulio pirmenybėse žaidžia dvylika komandų. Jos pirmajame etape suskirstytos į dvi grupes. Po keturias geriausias grupių komandas pateks į ketvirtfinalį.

B grupės komandos trečiojo turo rungtynes žais sekmadienį.

3 turas

JAV – Kinija 77:63. A.Wilson 20 / Li Meng 21, Wang Siyu 17.

Korėja – Bosnija ir Hercegovina 99:66. Kang Lee-seul 37 / J.Jones 21.

Belgija – Puerto Rikas 68:65. K.Linskens 24, 13 atk.kam., A.Delaere 13 / A.Guirantes 27, 10 atk.kam.

Lentelė: JAV – 3, Kinija – 2, Belgija – 2, Puerto Rikas – 1, Korėja – 1, Bosnija ir Hercegovina – 0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.