EUROLYGA 2023

Žaidimą su D. Saboniu J. Valančiūnas prilygino artėjančiam NBA iššūkiui: „Tai buvo geras testas man“

Į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV) sugrįžęs Jonas Valančiūnas pradeda pasiruošimą artėjančiam NBA sezonui ir tradiciškai sudalyvavo žiniasklaidos dienoje.

D. Sabonis ir J. Valančiūnas.<br>G. Šiupario nuotr.
D. Sabonis ir J. Valančiūnas.<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2022, 10:38 AM, atnaujinta Sep 27, 2022, 10:44 AM

30-metis aukštaūgis prisijungė prie „New Orleans Pelicans“ ekipos, kurioje rungtyniauja ir ispanas Willy Hernangomezas. Būtent J.Valančiūno komandos draugas su Ispanijos rinktine ir išmetė Lietuvos rinktinę iš Europos čempionato, o vėliau ir tapo turnyro nugalėtojais. Pats W.Hernangomezas buvo pripažintas geriausiu turnyro žaidėju.

„Buvo ilga vasara. Turėjau laiko ir pailsėti laiko su šeima bei draugais namuose, o vėliau dalyvavau Europos čempionate. Rungtyniavome neblogai, tačiau viskas baigėsi ne taip, kaip norėjome, bet yra kaip yra. Pralaimėjau prieš Willy Hernagomezą. Leidau jam turėti tą pergalę“, – juokavo JV.

J.Valančiūnas teigia, kad žaidimas su nacionaline rinktine prieš sezoną turi ir savų pliusų.

„Neseniai žaidėme svarbias rungtynes. Prieš pora savaičių dar varžėmės, o Willy prieš savaitę tik laimėjo čempionatą. Privalumas toks, jog esame žaidybiniame ritme, nereikia prisiminti krepšinio pagrindų ir gali lengvai prisijungti prie treniruočių“, – kalbėjo lietuvis.

Po trečiųjų Lietuvos rinktinių čempionate prieš Vokietiją Lietuvos ir „Pelicans“ sirgaliai nemenkai išsigando. J.Valančiūnas rėkdamas iš skausmo po rungtynių vaikščiojo spaudos konferencijoje ir arenos koridoriais.

„Aš esu pilnai pasiruošęs. Man tuomet tiesiog sutraukė raumenis. Jau po dviejų dienų buvau pasiruošęs šimtu procentu“, – Naujojo Orleano žurnalistus ramino J.Valančiūnas.

Daugelis į NBA sugrįžusių žvaigždžių iš Europos teigia, kad skirtingi kaip diena ir naktis, tačiau aukštaūgis iš Lietuvos didelio skirtumo nemato.

„Yra nedidelis skirtumas. FIBA ir NBA turi kitokias taisykles, leidžia kitokį kontaktą, kitokie teisėjai, nes rungtyniaujam FIBA mažiau. Didžiausias skirtumas? Nežinau. Tu vis tiek žaidi krepšinį ir turi pelnyti daugiau taškų už varžovą. Mažose detalėse gali pamatyti skirtumą, bet krepšinis yra krepšinis“, – savo nuomonę dėstė JV.

Paklaustas kodėl kiekvieną vasarą lietuvis aukoją Lietuvai, J.Valančiūnas ilgai nedvejojo.

„Laikas tiksi. Turi jį naudoti kol gali. Vieną dieną gal aš nebegalėsiu žaisti krepšinio. Aš dievinu tai daryti, tai mane veda. Kiekvieną kartą kai turiu šansą žaisti už savo šalį jaučiu garbę ir naudosiuosi šia galimybe. Viena diena viskas baigsi ir galėsi į tai žiūrėti kaip neišnaudotas progas“, – kalbėjo J.Valančiūnas.

NBA lygoje J.Valančiūno laukia nelengva užduotis. Lietuvis po krepšiais turės rungtyniauti kartu su lygos superžvaigžde – Zionu Williamsonu. Žurnalistai atkreipė dėmesį, kad Jonui rinktinėje reikėjo žaisti su Domantu Saboniu.

„Tai iš tiesų buvo geras testas man, nes turėjome visą laiką žaisti dviem dideliais žaidėjais. Žaidimas su Domu man buvo tarsi treniruotės prieš žaidimą su Zionu. Jie šiek tiek kitokie žaidėjai, Zionas gal šiek tiek galingesnis, tačiau žaidimas dviem aukštaūgiais buvo geras testas.

Tai, kaip sutilpsime aikštelėje ir kartu dirbsime joje pagrindinis raktas į sėkmę. Turėsime išmokti išplėsti aikštę, negalime kartu kovoti po krepšiais. Jis gali mesti, aš šiek tiek galiu. Galime nuveikti didelių dalykų“, – teigė J.Valančiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.