EUROLYGA 2023

Europos čempionate siautėjęs L. Markkanenas – pasiruošęs šėlti ir NBA: „Nenustebinau savęs“

Įspūdingą krepšinį Europos krepšinio čempionate demonstravęs Suomijos krepšinio talentas Lauri Markkanenas per „Utah Jazz“ žiniasklaidos dieną kalbėjo apie skirtumus tarp Europos ir NBA krepšinio bei savo planus ateintį sezoną.

Lauri Markkanenas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Lauri Markkanenas.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-28 16:44

Daugelį metų NBA lygoje vyravo nuomonė, kad Europos žaidėjai yra „minkšti“. Kaip per „Utah Jazz“ žiniasklaidos dieną paaiškino šios komandos puolėjas L.Markkanenas, dabar taip niekas nebemano.

Vienas rezultatyviausių neseniai pasibaigusio 2022 m. Europos krepšinio čempionato žaidėjų kalbėjo apie tai, kaip buvo žaidžiama šio turnyro metu ir kiek fiziškumo buvo leidžiama žaidėjams.

„Jis [krepšinis] šiek tiek kitoks, galioja kitokios taisyklės... Čia (Europoje) yra daug fiziškų ir talentingų vaikinų, ir manau, kad taip, kaip čia leidžiama žaisti, teisėjų švilpukų taip lengvai nesulauksi. Taigi manau, kad tai yra didžiausias skirtumas.“

L.Markkanenas buvo antras pagal rezultatyvumą šių metų „Eurobasket“ turnyro žaidėjas. Europos čempionate jis vidutiniškai rinko net po 27,9 taško per rungtynes.

„Jaučiuosi užtikrintai ir manau, kad tai parodė, kaip galiu žaisti krepšinį, – apie savo žaidimą turnyre kalbėjo jis. – Nenustebinau savęs, žinojau, kad galiu daryti šiuos dalykus.

Bet manau, kad dabar laikas pabandyti tai parsivežti čia ir visa tai tęsti – išlaikyti tą gerą pagreitį.

Šią vasarą turėjau puikią patirtį, nes Europos čempionatas buvo vienas iš konkurencingiausių kada nors vykusių. Daugelis NBA krepšininkų grįžo ir žaidė už savo šalis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.