EUROLYGA 2023

Prie „Barcelona“ prisijungęs J. Vesely pabrėžė Š. Jasikevičiaus įtaką: „Jo krepšinio supratimas yra kito lygio“

​Visuomet aukščiausius tikslus sau kelianti „Barcelona“ šią vasarą pasistiprino vienu geriausių vidurio puolėjų Europoje – Janu Vesely.

 Prie „Barcelona“ prisijungęs J. Vesely išskyrė Š. Jasikevičiaus įtaką: „Jo krepšinio supratimas yra kitame lygyje“<br> Barca basket twitter nuotr.
 Prie „Barcelona“ prisijungęs J. Vesely išskyrė Š. Jasikevičiaus įtaką: „Jo krepšinio supratimas yra kitame lygyje“<br> Barca basket twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2022, 9:05 PM, atnaujinta Oct 5, 2022, 9:40 AM

32-ejų čekas pastaruosius 8 sezonus praleido Stambulo „Fenerbahce“ klube. Su Turkijos klubu J.Vesely 2017 metais tapo Eurolygos čempionu, o 2019 metais buvo išrinktas naudingiausiu lygos krepšininku.

Visgi aukštaūgis galiausiai nusprendė daryti pokyčius savo karjeroje.

„Tai tikrai buvo vienas sunkiausių sprendimų, kuriuos man teko priimti. Norėjau išbandyti kažką naujo, pasisemti naujos energijos ir išeiti iš komforto zonos. Labai džiaugiausi „Fenerbahce“ ekipoje bei Stambule, tai buvo mano antrieji namai.

Kiekvieną vasarą laukdavau, kuomet grįšiu į Stambulą. Tačiau manau, kad norėjau išbandyti kažką naujo savo karjeroje ir pakovoti dėl daugiau Eurolygos titulų“, – aiškino jis.

Naujasis J.Vesely treneris – reiklusis Šarūnas Jasikevičius. Aukštaūgiui jaunystėje pačiam yra tekę rungtyniauti prieš lietuvį, tačiau krepšininkas teigia, kad tų dvikovų jau nebeprisimena.

„Tiesą pasakius, nelabai atsimenu kuomet žaidžiau prieš jį, tačiau žinau, jog jis buvo puikus žaidėjas, puikus įžaidėjas. Žinau, kaip sunku žaisti įžaidėjo pozicijoje Željko Obradovičiaus treniruojamoje komandoje.

Jis nori turėti labai protingus žaidėjus, koks jis pats buvo. Kaip treneris, jis demonstruoja tokius pačius dalykus, kokius rodė ir būdamas žaidėju, jo krepšinio supratimas yra kitame lygyje“, – naujajam strategui pagyrų negailėjo čekas.

Š.Jasikevičius yra itin reiklus treneris ir daugelis veteranų kratosi minties rungtyniauti pas strategą, kuris reikalauja tiek daug dalykų.

Čekui toks treneris nebus naujovė, kadangi jam jau teko rungtyniauti pas „originalųjį“ Š.Jasikevičių – legendinį Željko Obradovičių. Krepšininkas teigė, kad mato panašumą tarp šių strategų ir tai buvo viena priežasčių, dėl ko čekas prisijungė prie katalonų ekipos.

„Matau panašumus tarp jų ir tai yra viena iš priežasčių, dėl ko čia atvykau. Su juo (Ž.Obradovičiumi – red.) turėjau puikius santykius tiek aikštelėje, tiek už jos. Turėdavome nesutarimų, tačiau jie visada buvo dėl komandos gerovės.

Šaras yra tokio pat tipo. Jis nori laimėti, kontroliuoti kiekvieną smulkmeną, jis perfekcionistas“, – kalbėjo J.Vesely.

Pirmąsias rungtynes Eurolygoje „Barca“ žais penktadienį. Namuose Šaro auklėtiniai priims Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkus.

Parengta pagal eurohoops.net

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.