EUROLYGA 2023

Užkarda: „Crvena zvezda“ pasižadėjo, kokių krepšininkų niekada nekvies į savo komandą

Serbijos krepšinio superklubų priešprieša pasiekė zenitą – komandos ir jų sirgaliai nenori girdėti bei matyti savo oponentų.

Belgrado „Crvena zvezda“ klubas nesikvies žaidėjų iš „Partizan“ ekipos.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Belgrado „Crvena zvezda“ klubas nesikvies žaidėjų iš „Partizan“ ekipos.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2022, 8:56 PM

Eurolygoje žaidžianti Belgrado „Crvena zvezda“ ekipos vadovybė ir sirgaliai susitarė, jog daugiau niekada komandoje nebus Serbijos krepšininkų, kurie anksčiau žaidė kitame Belgrado klube – „Partizan“, praneša „Mozzart Sport“.

Tad paskutiniuoju tokiu žaidėju, likus dienai iki sutarties įsigaliojimo, tapo į „Crvena zvezda“ persikėlęs 34 metų 213 cm ūgio Miroslavas Raduljica. Šis aukštaūgis 2011/2012 metų sezone žaidė būtent „Partizan“ gretose.

Panaši „susitepusių“ sportininkų taisyklė tarp dviejų nesutaikomų garsiųjų Serbijos klubų varžovų galioja ir futbole – „Crvena zvezda“ futbolo klubas jau daugiau kaip šešetą metų nenori savo gretose matyti tų futbolininkų, kurie anksčiau žaidė „Partizan“.

Tačiau krepšinyje ši savavališka taisyklė nebuvo taikoma iki šio sezono pradžios. Yra ne vienas pavyzdys, kai krepšininkai, ginę „Partizan“ vėliavą, po to ramiausiai buvo perviliojami į „Crvena zvezda“ ir ten rodė puikų žaidimą. Kitų Serbijos krepšinio klubų toks „Crvena zvezda“ sprendimas nepalies – kalbama tik apie „Partizan“.

„Crvena zvezda“ ultra sirgalių organizacijos teigimu, požiūris į legionierius, kurie žaidė „Partizan“ ekipoje, šiuo klausimu bus individualus: klubas ir aistruoliai derins, ar legionierius tik žaidė prieš jų ekipą, ar rodė nepagarbą, viešai niekino komandą bei aistruolius.

„Partizan“ kol kas į tokias naujas taisykles niekuo neatsakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.