EUROLYGA 2023

Nesėkmingai sezoną Europoje pradėjęs G. Žibėnas: „Suteikėme jiems pasitikėjimo savo jėgomis“

Vilniaus „Rytas“ trečiadienį nesėkmingai pradėjo naująjį FIBA Čempionų lygos sezoną. Vilniečiai išvykoje 74:89 nusileido čempionams – Tenerifės „Lenovo“ krepšininkams.

 G. Žibėnas.<br> FIBA nuotr.
 G. Žibėnas.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 6, 2022, 7:45 AM

Lietuvos čempionai atsiliekančių vaidmenyje atsidūrė jau nuo pirmųjų minučių. Sužaidus vos dvi minutes jau komandas skyrė dviženklis skirtumas.

Vilniečiai kelis kartus sėkmingomis atkarpomis sugebėjo priartėti prie varžovų, tačiau perlaužti rungtynių taip ir nesugebėjo.

Naudingiausiai „Ryto“ gretose rungtyniavo naujokas Marcusas Fosteris. Gynėjas per 31 minutę pelnė 21 tašką (6/7 dvit., 1/4 trit., 6/6 baud.), atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 18 naudingumo balų.

„Prieš rungtynes jau žinojome, kad bus sunku. Rungtyniavome prieš čempionus. Per anksti leidome jiems pasijausti patogiai, o tokioms komandoms to leisti negalima. Šiandien jie taip pat buvo kietesni už mus ir dėl to laimėjo“, – po pralaimėjimo kalbėjo M.Fosteris.

Su krepšininko mintimis po rungtynių sutiko ir vyriausiasis „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas.

„Sutinku su M.Fosteriu. Leisdami varžovams taip lengvai pradėti rungtynes suteikėme jiems pasitikėjimo savo jėgomis. Šiame lygyje tai nepriimtina ir mes tai žinome. Mes iš jų nieko neatėmėme. Geriausi metikai metė, geriausiai besiveržiantys veržėsi, o Giorgi Shermandini net ir po traumos per daug dominavo prieš mus. Šiame lygyje turime rungtyniauti fiziškiau. Taip, kaip pasirodėme šiandien yra nepakankama norint laimėti tokias rungtynes. Taip pat nepataikėme daug gerų metimų, ypatingai iš po krepšio.“, – teigė strategas.

Kitas Čempionų lygos rungtynes Lietuvos klubas taip pat žais išvykoje. Vilniečiai spalio 18 dieną Izraelyje susitiks su „Bnei Herclija“ krepšininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.