EUROLYGA 2023

U23 pasaulio čempionate Lietuvos 3x3 vaikinų rinktinė be pralaimėjimų žengė į atkrintamąsias

Bukarešte (Rumunija) baigėsi U23 pasaulio 3x3 krepšinio čempionato grupių etapo kovos, o į atkrintamąsias žengė Lietuvos vyrų rinktinė.

Lietuviai sėkmingai pradėjo žygį jaunimo trijulių krepšinio čempioante.<br>FIBA nuotr.
Lietuviai sėkmingai pradėjo žygį jaunimo trijulių krepšinio čempioante.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2022, 9:27 AM

Eimantas Žiliaus, Ernesto Jonkaus, Roko Mačiulio ir Tito Januševičiaus kvartetas šeštadienį B grupėje pridėjo dar dvi pergales ir į ketvirtfinalį žengė be pralaimėjimų.

Dainiaus Novicko treniruojami vaikinai šešradienį 22:13 įveikė šeimininkų, Rumunijos, rinktinę bei 20:16 susitvarkė su Taivanu. Lietuviai grupėje taip pat 19:17 palaužė Egiptą bei 21:17 nugalėjo Japoniją.

Ketvirtfinalyje Lietuvos laukia Vokietijos iššūkis. Mačo pradžia 15.50 val., o sėkmės atveju mūsiškiai pratęs kovą dėl medalių. Čempionatas finišuos sekmadienį.

Tarp rezultatyviausių čempionato žaidėjų patenka E. Žilius, kuris grupių etape pelnė 33 taškus ir bendroje įskaitoje rikiuojasi ketvirtoje vietoje.

Tuo metu merginų rinktinė, kurią sudarė Vesta Peregorodejevaitė, Ugnė Kučinskaitė, Justina Oficerovaitė ir Ugnė Sirtautaitė, į atkrintamąsias nepateko.

B grupės kovose mūsiškės iškovojo 2 pergales ir patyrė 2 pralaimėjimus bei savo pogrupyje liko trečios. Bendroje įskaitoje Lietuvos merginų rinktinė užėmė 12-ąją vietą.

Visas turnyro kovas galite sekti oficialiame FIBA3x3 YouTube kanale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas