EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: svariausias I. Brazdeikio žodis, T. Sedekerskio persikūnijimas ir tritaškių krizė

Svarbiausiu metu aukštesnę pavarą įjungęs Ignas Brazdeikis antradienį vedė į pirmąją pergalę Kauno „Žalgirį“. Eurolygos trečiajame ture rezultatyviai žaidė ir Marius Grigonis, bet jis rinkti taškus pradėjo tik tada, kai Atėnų „Panathinaikos“ atsiliko triuškinamu skirtumu, o visi kiti Lietuvos krepšininkai nepasiekė dviženklės ribos.

I. Brazdeikis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
I. Brazdeikis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2022, 9:28 AM

Ignas Brazdeikis

„Žalgirio“ amerikiečiai rungtynių pradžioje pamiršo I.Brazdeikį. Puolėjas kamuolį gaudavo nebent visiškai neperspektyviose padėtyse ir į krepšį pirmą kartą metė tik 7-ąją min., o pirmuosius taškus baudos metimais pelnė 16-ąją min. Trečiajame kėlinyje I.Brazdeikis buvo labai tylus, tačiau ketvirtojo kėlinio antroje pusėje dažnai ėmėsi iniciatyvos, bandydamas viską išspręsti individualiais veiksmais. Jis likus žaisti 13 sek. persvėrė rezultatą 66:65, likus 7 sek. pataikė abu baudos metimus ir padidino skirtumą 68:65.

I.Brazdeikis vėl buvo rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas. Jis per 25,5 min. pelnė 14 taškų (5/8 dvitaškių, 0/4 tritaškių, 4/4 baudų), atkovojo 6 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 4 pražangas.

Per tris pirmuosius kėlinius I.Brazdeikis pelnė 6 taškus, o ketvirtajame ketvirtyje pridėjo 8 taškus.

„Žalgiris“ (1–2) namie nugalėjo Bolonijos „Virtus“ (1–2) klubą 68:65 ir pasiekė pirmąją pergalę. Kauniečiai jau pirmajame kėlinyje atsiliko dviženkliu skirtumu ir varžovus pavijo tik trečiojo ketvirčio viduryje. Po to prasidėjo labai lygi kova, kurioje svarbiausią žodį tarė I.Brazdeikis.

Tadas Sedekerskis

„Baskonia“ puolėjas į aikštę buvo įleistas 9-ąją min. ir visas rungtynes labai patikimai žaidė savo baudos aikštelėje. Komandai puolant T.Sedekerskis gana retai gaudavo kamuolį, bet visuomet žinojo, ką reikia daryti, pastebėdavo optimalius atakos tęsinius ir kelis kartus sužaidė „giedraitiškiau“ negu R.Giedraitis.

T.Sedekerskis žaidė 20,5 min. ir pelnė 6 taškus (3/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio).

„Baskonia“ (3–0) namie nugalėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ (0–3) komandą 92:75. Tris kėlinius vyko visiškai lygi kova ir pirmaujanti komanda keitėsi net 14 kartų. Tačiau paskutiniame ketvirtyje Vitorijos sirgaliai galėjo pasimėgauti uraganiniu savo komandos puolimu, kuris visiškai suskaldė svečių gynybą.

Puikiai sezoną pradėjusi „Baskonia“ yra viena iš keturių komandų, kurios per tris turus iškovojo tris pergales. Visas rungtynes taip pat laimėjo Stambulo „Fenerbahçe“, Berlyno ALBA ir Pirėjo „Olympiakos“.

Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ gynėjas į aikštę buvo įleistas 7-ąją min. Jis gerai keitė atakų tempą, bet komandos draugai ne visada pasinaudodavo puikiais lietuvio perdavimais. R.Jokubaitis tris kėlinius į krepšį mėtė retai ir visus taškus surinko ketvirtojo kėlinio pirmoje pusėje.

R.Jokubaitis žaidė 18 min., pelnė 7 taškus (2/4 dvitaškių, 1/1 tritaškio), išprovokavo 3 pražangas ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

„Barcelona“ (2–1) išvykoje įtikinamai nugalėjo Miuncheno „Bayern“ (0–3) klubą 84:73. Du kėlinius komandos žaidė lygiai, bet iškart po pertraukos „Barça“ pradėjo tolti ir klausimų nebeliko.

Barselonos krepšininkai iš Miuncheno iškeliavo į Kauną, kur ketvirtadienį žais su „Žalgiriu“.

Edgaras Ulanovas

Pirmoje „Žalgirio“ atakoje E.Ulanovo prasiveržimas baigėsi netaikliu metimu. Pirmajame kėlinyje puolėjas nesustabdė S.Ojeleye, o paskui pradėjo neužtikrintai žaisti ir puldamas. Po pertraukos E.Ulanovas laimėjo kelias dvikovas, bet jo naudingumo koeficientas buvo neaukštas.

E.Ulanovas žaidė 29 min., pelnė 6 taškus (3/7 dvitaškių, 0/1 tritaškio), atkovojo 4 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 3 pražangas.

Artūras Gudaitis

A.Gudaitis į aikštę žengė 8-ąją min., kai „Panathinaikos“ jau atsiliko dviženkliu skirtumu (6:17). Komandos draugai bandė pasinaudoti vidurio puolėjo jėgos pranašumu, bet A.Gudaitis kamuolį priimdavo būdamas sudėtingoje padėtyje. Jis vis tiek ryžtingai lauždavo varžovų gynybą, bet tai būtų daug labiau pasiteisinę, jei varžovams prasižengus lietuvis būtų pataikęs baudos metimus (pataikė tik 2 iš 8). Gindamasis vidurio puolėjas turėjo dar daugiau problemų ir nespėdavo pribėgti prie greitesnių varžovų aukštaūgių.

Jis žaidė 18,5 min., pelnė 8 taškus (3/5 dvitaškių, 2/8 baudų), atkovojo 4 kamuolius, išprovokavo 4 pražangas ir prasižengė 3 kartus.

„Panathinaikos“ (1–2) išvykoje nepasipriešino be trijų pagrindinio penketo krepšininkų žaidžiančiai ALBA ekipai (3–0) ir pralaimėjo 65:94.

Laurynas Birutis

„Žalgirio“ vidurio puolėjas jau 4-ąją min. pakeitė aikštėje besiblaškiusį K.Hayesą ir jau po minutės pelnė pirmuosius taškus. Jis dažnai gerai atsidengdavo, tačiau tiek gavęs kamuolį, tiek gindamasis neretai viską darydavo lyg sulėtintai, neteisingai užsiimdavo poziciją po savo krepšiu. Po pertraukos L.Birutis nežaidė.

Jis žaidė 10,5 min., pelnė 5 taškus (2/3 dvitaškių, 1/2 baudų) ir atkovojo 1 kamuolį. L.Birutis taškus per Eurolygos rungtynes pelnė po trejų metų ir devynių mėnesių pertraukos.

Tomas Dimša

„Žalgirio“ gynėjas nuo suolo pakilo 7-ąją min. ir ilgai nedelsdamas po sėkmingo prasiveržimo pelnė pirmuosius taškus. Vienu metu T.Dimša turėjo problemų dengdamas M.Teodosičių, ketvirtojo kėlinio pradžioje vos ne akimirksniu gavo dvi pražangas, bet keliskart nustebino varžovus „Žalgirio“ puolimą paįvairinusiais originaliais sprendimais.

T.Dimša žaidė beveik 14 min. ir pelnė 4 taškus (2/3 dvitaškių, 0/2 tritaškių).

Lukas Lekavičius

7-ąją min. į aikštę įleistas „Žalgirio“ gynėjas iš pradžių gerai suderino agresyvumą ir tikslumą, bet paskui tikslumas sumažėjo. L.Lekavičius kartais vengė mesti iš toli, net jei tai būdavo geriausias sprendimas. Po pertraukos L.Lekavičius ilgai sėdėjo ant suolo ir į aikštę grįžo tik ketvirtojo kėlinio viduryje, kai trenerį K.Maksvytį iš kantrybės išvedė nuolat klydęs K.Evansas. Rungtynių pabaigoje L.Lekavičius daug judėjo, bet gerų progų nesukūrė nei sau, nei komandos draugams.

Jis žaidė 10,5 min., pelnė 5 taškus (1/3 tritaškių, 2/2 baudų), išprovokavo 4 pražangas ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą.

Marius Grigonis

„Panathinaikos“ starto penketo gynėjas rungtynes pradėjo dviem netaikliais metimais bei klaida ir buvo pakeistas per pirmojo kėlinio viduryje skelbiamą reklamos pertraukėlę. M.Grigonis pirmuosius taškus pelnė tik paskutinėje antrojo kėlinio atakoje, penktuoju bandymu. Kitus taškus M.Grigonis surinko, kai PAO beviltiškai atsiliko ir skaičiai švieslentėje niekam nebebuvo įdomūs.

M.Grigonis buvo rezultatyviausias „Panathinaikos“ krepšininkas. Jis žaidė 24 min., pelnė 14 taškų (1/5 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 3/3 baudų) ir 4 kartus suklydo.

Arnas Butkevičius

A.Butkevičius į aikštę buvo įleistas 8-ąją min., bet pirmąjį tarpsnį žaidė trumpai, nes jo dengtas K.Weemsas taškus štampavo kaip automatas (10 tšk. per 4 min.). Trečiajame kėlinyje „Žalgirio“ puolėjas gindamasis gerai ateidavo į pagalbą komandos draugams, bet ketvirtajame kėlinyje dukart nepataikė iš toli būdamas visai laisvas.

A.Butkevičius žaidė 22 min., pelnė 1 tašką (0/3 tritaškių, 1/2 baudų) ir prasižengė 3 kartus.

Rokas Giedraitis

„Baskonia“ starto penketo puolėjas pirmajame kėlinyje puldamas žaidė gana pasyviai, bet mėtė nedvejodamas. Tačiau ranka nebuvo tvirta ir iki pertraukos R.Giedraitis nepataikė nė vieno iš keturių metimų. Iškart po pertraukos pelnęs vienintelius taškus, R.Giedraitis pabandė pridėti agresyvumo, tačiau nebuvo užtikrintas savo veiksmais, todėl jam trūko tikslumo.

R.Giedraitis žaidė 30 min., pelnė 3 taškus (0/4 dvitaškių, 1/3 tritaškių) ir atkovojo 6 kamuolius.

Donatas Motiejūnas

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas tvirtai gynė savo baudos aikštelę, bet labai sunkiai pralauždavo varžovų gynybą. Net ir vienintelius taškus pirmojo kėlinio antroje pusėje jis pelnė pakartojęs savo netaiklų metimą. Iki pertraukos D.Motiejūnas pataikė tik 1 iš 5 metimų, o antroje rungtynių pusėje nė karto nemetė į krepšį.

D.Motiejūnas žaidė 19 min., pelnė 2 taškus (1/5 dvitaškių), atkovojo 5 kamuolius ir 3 kartus suklydo.

Varžovų arenoje daugiau nei pusę rungtynių šeimininkavęs „Monaco“ (2–1) išbarstė 19 taškų persvarą ir pralaimėjo Tel Avivo „Makabi“ (2–1) komandai 70:78.

Karolis Lukošiūnas

K.Lukošiūnas į aikštę buvo įleistas trečiojo kėlinio pabaigoje, kartą nepataikė iš toli ir daugiau nieko įsimintino nenuveikė.

„Žalgirio“ metikas žaidė 4 min. ir taškų nepelnė (0/1 tritaškio).

Turo skaičiai

6

Antradienį ir trečiadienį Lietuvos krepšininkai per Eurolygos rungtynes pataikė vos 6 iš 25 tritaškių (24 proc.). Ši statistika atrodo dar blogiau atmetus M.Grigonio metimus, kurie buvo pataikyti jo komandai atsilikus triuškinamu skirtumu.

M.Grigonis šiame ture įmetė tris tritaškius. Po vieną taiklų tolimą metimą pataikė R.Jokubaitis, L.Lekavičius ir R.Giedraitis.

11

Per pirmąsias šį sezoną Kaune vykusias Eurolygos rungtynes į „Žalgirio“ areną atėjo 11 tūkstančių sirgalių (tikslus skaičius – 11024).

Per tris turus daugiau žiūrovų buvo keturių klubų arenose: „Partizan“ (16723 su „Olimpia“), „Anadolu Efes“ (14648 su „Crvena Zvezda“ ir 12489 su „Valencia“), „Fenerbahçe“ (11257 su „Makabi“) ir ALBA (11173 su „Partizan“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.