EUROLYGA 2023

Jubiliejų švenčiančios „Aistės-LSMU“ dėl nesėkmingo sezono starto neliko nusivylusios

Pralaimėjimu Baltijos moterų krepšinio lygos čempionatą pradėjo Kauno „Aistės-LSMU“. Kaunietės iki paskutinės sekundės kovėsi su Rygos Stradinio universitetu (RSU), tačiau lemiamu metu pritrūko sėkmės.

S.Baltkojienė (dešinėje) įrodė esanti viena pavojingiausių krepšininkių.<br> M. Patašiaus nuotr.
S.Baltkojienė (dešinėje) įrodė esanti viena pavojingiausių krepšininkių.<br> M. Patašiaus nuotr.
„Aisčių-LSMU“ krepšininkės (balta apranga) kovėsi iki paskutinių sekundžių, tačiau pergalę išsivežė Latvijos atstovės.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Aisčių-LSMU“ krepšininkės (balta apranga) kovėsi iki paskutinių sekundžių, tačiau pergalę išsivežė Latvijos atstovės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 22, 2022, 3:08 PM

Viešnios iš Latvijos persvarą pradėjo krautis jau pirmajame kėlinyje, kurį RSU krepšininkės laimėjo 17:10. Antrojo kėlinio pradžioje latvės padidino pranašumą iki 20:10, o į pertrauką išėjo su 9 taškų persvara (37:28).

Galingai po pertraukos sugrįžusios kaunietės panaikino taškų deficitą ir po Gedvilės Savostaitės tritaškio buvo išsiveržusios į priekį (50:47).

Ketvirtajame kėlinyje likus žaisti 29 sekundėms 5 taškų persvarą turėjo latvės (55:60), tačiau tada Audronė Zdanevičiūtė smeigė tolimą metimą, o varžovės prarado kamuolį.

Paskutinėje atakoje tritaškį išsimetė amerikietė Tyra Buss, tačiau tolimas jos metimas skriejo pro šalį ir pergalę 68:65 šventė RSU krepšininkės.

Žavėjosi amerikietės žaidimu

Kauno ekipos gretose nesulaikoma buvo T.Buss, kuri per 31 minutę pelnė 20 taškų, atkovojo 4 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 12 naudingumo balų.

Jai gerai talkino patyrusi Santa Baltkojienė – įmetė 15 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir tiek pat kartų atliko rezultatyvų perdavimą.

„Profesionali, energinga, pozityvi krepšininkė – puikus pavyzdys visai komandai“, – naujokės iš JAV savybėmis džiaugėsi „Aisčių-LSMU“ klubo vadovas Petras Aleksonis.

Iš Indianos valstijos kilusi T.Buss Kauno komandoje atsidūrė atsitiktinai – ji į Lietuvą atvyko kartu su draugu, kuris žaidžia Kėdainių „Nevėžio“ krepšinio klube.

Pasak P.Aleksonio, T.Buss sprendimas įsilieti į „Aisčių-LSMU“ gretas – tikra sėkmė komandai.

Regi didžiausias spragas

Klubo vadovas nesureikšmino pirmosios nesėkmės oficialiose varžybose, mat sezonas tik prasideda, pasikeitė pusė komandos ir vyriausiasis treneris – šias pareigas eina Rimantas Grigas.

„Aistės-LSMU“ sužaidė tik dvejas draugiškas rungtynes – daugiau neatsirado pajėgių varžovų. Sportininkėms reikia laiko suderinti žaidimą.

Kita vertus, RSU – labai pavojingas varžovas, turintis 10 aukšto lygio krepšininkių. P.Aleksonis spėjo, kad ši Latvijos komanda pateiks dar ne vieną staigmeną.

„Aisčių-LSMU“ žaidimas nenuvylė – merginos pagirtinai kovojo, sėkmingai keitė komandos drauges aikštėje.

„Pastebėjome ir trūkumų – reikia aktyvesnio aukštaūgių įsitraukimo į žaidimą, didesnio jų indėlio“, – svarstė P.Aleksonis. Po pirmųjų rungtynių tai akcentavo ir treneris R.Grigas.

Pergalės papuoštų jubiliejų

Šis sezonas Kauno komandai ypatingas – ji švenčia 30 metų jubiliejų.

Ar „Aisčių-LSMU“ merginos pasiruošusios kautis dėl aukščiausių apdovanojimų šalies čempionate?

Klubo vadovas P.Aleksonis tikino nenorintis dalyti drąsių pažadų, nes pagrindine pretendente pasipuošti aukso apdovanojimais lieka Vilniaus „Kibirkštis“, kuri dalyvaus Europos taurės turnyre.

Vilnietės staigmeną pateikė jau pirmajame Baltijos moterų krepšinio lygos ture – jos 89:60 tiesiog nušlavė garsiąją Rygos TTT (Latvija) komandą ir atsirevanšavo už nesėkmę praėjusio sezono finale.

Sostinės komanda, taip pat „Aistės-LSMU“, Klaipėdos „Neptūnas“ bei LCC bus tos komandos, kurios išsidalins šalies čempionato medalius. Dvejus pastaruosius metus iš eilės „Aisčių-LSMU“ krepšininkės puošėsi bronzos apdovanojimais.

Dar sunkiau spėti, kaip kaunietėms seksis Baltijos moterų krepšinio lygos varžybose, kuriose šiemet vėl dalyvaus 12 komandų iš trijų šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.