EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ siekiui rengti Eurolygos finalo ketvertą – neigiamas Vyriausybės atsakymas

Kauno „Žalgirio“ klubo siekis surengti 2023 metų Eurolygos finalo ketverto varžybas Kaune sulaukė neigiamo Vyriausybės atsakymo. Tam reikėjo kelių milijonų eurų paramos. „Žalgiris“ buvo užsitikrinęs Kauno savivaldybės paramą, tačiau reikėjo ir Vyriausybės indėlio.

P.Motiejūnas sulaukė neigiamo atsakymo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
P.Motiejūnas sulaukė neigiamo atsakymo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-25 16:11, atnaujinta 2022-10-25 16:27

Apie tai skelbia LRT žurnalistė Dovilė Šeduikytė.

„Sulaukėme atsakymo, kad neskirs, nes artėja kriziniai metai ir nėra pinigų tokiem renginiams. Mes tai priimame kaip faktą. Eurolygai mes pateikėme planą su savivaldybės parama ir viską esame pasiruošę daryti. Tikėjomės, kad vyriausybė prisidės ir Eurolyga to labai tikėjosi“, – LRT sakė „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

Vis dėlto jis dar turi vilties, kad Eurolyga nepasakys „ne“, nes galutinį sprendimą priims lygos vadovai.

Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas sakė, kad sunkiu valstybei metu šiam renginiui pinigų skirti vyriausybė negali. 

„Visi norėtume, kad Kauno „Žalgiris“ čia žaistų, tačiau tai yra profesionalus klubinis sportas. Jis mūsų valstybėje yra daugiau remiamas per savivaldybes. Tikrai nesakome, kad ateityje tokie renginiai negalėtų būti remiami, bet šiuo metu yra daugybė krizių“, – pasakė L.Obcarskas.

Kaunas buvo laikomas favoritu rengti finalo ketvertą.

Lietuviams neįvykdžius finansinių reikalavimų, tokia teisė tikriausiai atiteks Stambului.

P.Motiejūnas jau pristatydamas paraišką anksčiau kalbėjo, kad nesulaukė didelio entuziazmo iš šalies valdžios atstovų.

Pasak „Žalgirio“ direktoriaus, jo vadovaujama ekipa naudos iš šio renginio neišpeštų. Pagrindinę naudą gautų Lietuva bei jos miestų paslaugų sektorius.

„Pateikę šią paraišką mes, kaip klubas, jokios naudos negauname. Tai yra tiesiog mūsų noras atvežti į Lietuvą didžiausią klubinį Europos krepšinio renginį.

Kol kas susiduriame su problemomis, nes yra finansinė išraiška, kuri turi būti įvykdyta.

Noriu padėkoti Kauno miesto savivaldybei, nes dalį sumos mes su ja esame sutarę ir pasitvirtinę, kas ši suma bus. Kitą dalį reiktų gauti arba iš Ministerijos, arba iš kitų savivaldybių. Kol kas stringame, nes buvome išsiuntę prašymus, matome, kad esame mėtomi nuo vienos ministerijos prie kitos.

Rašysime raštus ir prašysime dar kartą išanalizuoti galimybę, nes tai yra istorinis šansas. Norime įvykdyti visus reikalavimus, kuriuos turime įvykdyti, nes tos sumos nėra didelės, o verslo prasme šis renginys šaliai bei miestams atsipirktų ir būtų pelningas.

Atsiprašau, bet šiuo metu negaliu įvardinti visų skaičių. Taip pat noriu pabrėžti, kad net ir įvykdę įsipareigojimus ir išsiuntę raštus mes negausime garantijos, kad turėsime teisę organizuoti finalinį ketvertą. Tiesiog atrodytume daug rimčiau kaip kandidatai“, – samprotavo „Žalgirio“ direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.