EUROLYGA 2023

Belgrado spauda po pergalės prieš „Žalgirį“ žavėjosi K. Punteriu ir didžiavosi „Partizan“ sirgaliais

Serbijos žiniasklaida po ketvirtadienį vykusių Eurolygos rungtynių, kuriose Belgrado „Partizan“ krepšininkai po lygios kovos nugalėjo Kauno „Žalgirį“, daugybę kartų paminėjo Kevino Punterio pavardę. Būtent šis amerikietis vedė „Partizan“ komandą į pergalę prieš daugkartinius Lietuvos čempionus.

 K. Punteris.<br> kkpartizan.rs nuotr.
 K. Punteris.<br> kkpartizan.rs nuotr.
 „Sportski žurnal“ dienraštis
 „Sportski žurnal“ dienraštis
 „Sportski žurnal“ dienraštis
 „Sportski žurnal“ dienraštis
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-10-28 10:44

„Puikus Punteris iškirto Žalią girią“, – penktadienį viršelyje parašė „Sportski žurnal“ dienraštis, savo skaitytojams priminęs, kaip į serbų kalbą verčiamas iš Lietuvos atvykusios varžovų komandos pavadinimas.

K.Punteris ketvirtadienį Belgrado arenoje svečiams pridarė daugiausiai nemalonumų ir pelnė 26 taškus, o jo vedamas „Partizan“ nugalėjo „Žalgirį“ 87:76.

„Juodų-baltų“ kapitonas prieš lietuvius parodė meistriškumą“, – paantraštėje pridūrė „Sportski žurnal“.

Nors K.Punteris laikomas svarbiausia „Partizan“ žaidimo ašimi, serbai prieš rungtynes nebuvo įsitikinę, kad amerikietis bus tikras lyderis. Pastaruoju metu jis kelis kartus smarkiai nuvylė, o per ketverias praėjusias rungtynes – dvejas Eurolygos ir dvejas Adrijos lygos – surinko vos 19 taškų. Tačiau ketvirtadienį aistruoliai ir krepšinio apžvalgininkai vėl galėjo gėrėtis „tikruoju“ K.Punteriu.

„Naudingiausias „juodų-baltų“ krepšininkas buvo K.Punteris, kuris 26 taškais parodė, kad jo bloga forma jau tapo praeitimi ir jis yra pasiruošęs būti šios komandos lyderis“, – „Partizan“ vedlį gyrė „Blic“ dienraštis.

„K.Punteris – antrosios „Partizan“ pergalės Eurolygoje didvyris. Po 0/10 per rungtynes Bare, į „Žalgirio“ krepšį įmetė 26 taškus“, – ilgoje antraštėje amerikiečio metamorfozę atskleidė „Dnevni telegraf“ leidinys, priminęs, kad per Adrijos lygos rungtynes su Baro „Mornar“ klubu šis gynėjas nepataikė nė vieno iš 10 metimų. „K.Punteris žaidė fenomenaliai nuo rungtynių pradžios“, – pridūrė „Kurir“ leidinys.

Kauno komandoje serbų žiniasklaida pažymėjo pirmajame kėlinyje aktyviai žaidusį Luką Lekavičių ir trečiajame kėlinyje žalgiriečių viltis atgaivinusį Igną Brazdeikį. Tačiau svarbiausiu metu juos užtemdė „Partizan“ lyderis. „Finišas? Tokiu metu kiekviena komanda norėtų savo gretose turėti K.Punterį. Amerikietis gynėjas vėl viską padarė taip, kaip reikėjo“, – vėl ir vėl tą patį krepšininką gyrė „Blic“.

Nors ketvirtadienį beveik visas rungtynes pirmavo „Partizan“, o „Žalgiris“ rezultatą trumpam buvo persvėręs tik pirmojo kėlinio pabaigoje, skirtumas nebuvo didelis ir intriga neišblėso iki paskutinės minutės. Serbų žurnalistai pagyrė „Žalgirį“ už kovingumą ir už tai, kad prisidėjo prie krepšinio spektaklio. „Lietuviai yra vieni iš tų, kurie garsėja tuo, kad niekada nepasiduoda“, – pažymėjo „Blic“.

Vis dėlto didžiausios pagyros buvo skirtos šeimininkų komandai. „Juoda-balta“ mašina rimtai įsibėgėjo, ir nenuolaidūs lietuviai tai pajuto savo kailiu“, – rašė „Blic“. „Buvo ir pakilimų, ir nuopuolių, bet „juodi-balti“ išsigelbėjo pergalingai“, – antraštėje parašė „Dnevni telegraf“.

„Juodi-balti“ stipriausiame Europos krepšinio turnyre vėl žaidė labai gerai ir pasiekė ypač svarbią pergalę. Po Bolonijos „Virtus“ klubo, „Arenoje“ krito Lietuvos milžinas“, – pranešė „Danas“ leidinys.

„Arenos“ pragare „Partizan“ įveikė „Žalgirį“. Žudikiškas K.Punteris parklupdė lietuvius“, – antraštėje rašė „Kurir“ leidinys.

Belgrado žiniasklaidą nudžiugino ne tik įdomi kova, bet ir didelis į Belgrado areną atėjusių sirgalių skaičius. „Arena tapo juoda-balta šventove!“ – parašė „Sportski žurnal“, pranešęs, kad „Partizan“ pardavė visus bilietus. Tiesa, iš tikrųjų daugiau nei 18 tūkstančių vietų turinčioje arenoje liko tuščių kėdžių. Oficialiais duomenimis rungtynes stebėjo 16097 žiūrovai.

Prieš rungtynes „Sportske“ interneto svetainė pristatydama Kauno komandą rašė, kad „prieš sezoną daugelis „Žalgirį“ vadino pagrindiniu Eurolygos autsaideriu“. „Tačiau Kazio Maksvyčio treniruojama komanda per keturis pirmuosius turus triumfavo dukart. Abukart savo aikštėje, ir abukart dramatiškoje pabaigoje“, – daugkartinius Lietuvos čempionus pagyrė „Sportske“.

Įdomu, kad „Sportski žurnal“ dienraštis pristatydamas rungtynes viršelyje jas pavadino „čempionų spektakliu“. Šis epitetas pavartotas nepaisant to, kad nei „Žalgiris“, nei „Partizan“ šiuo metu nėra nacionalinis čempionas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą