EUROLYGA 2023

Rungtynių pradžia pasibaisėjęs E. Ulanovas: „Tokioje arenoje reikia žaisti savo žaidimą“

Kauno „Žalgirio“ (2/3) krepšininkai ketvirtadienį Eurolygoje išvykos rungtynės 76:87 nusileido Belgrado „Partizan“ (2/3) ekipai.

 E. Ulanovas<br> zalgiris.lt nuotr.
 E. Ulanovas<br> zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 28, 2022, 8:06 AM

Pilnutėlėje „Štark“ arenoje rungtynes kur kas geriau pradėjo šeimininkai. Željko Obradovičiau auklėtiniai rungtynes pradėjo spurtu 13:5.

Kauniečiai sugebėjo grįžti į rungtynes ir netgi persverti rezultatą pirmojo kėlinio pabaigoje, tačiau atitrūkti nesugebėjo ir rungtynių likimas vėl sprendėsi mačo pabaigoje.

Likus žaisti 3 minutes po Keenano Evanso tritaškio komandas skyrė tik 4 taškai – 70:74, bet tai buvo paskutiniai pasipriešinimo momentai. „Partizan“ krepšininkai rungtynių pabaigą puikiai sužaidė puolime ir finišavo atkarpa 13:6.

Neblogas rungtynes sužaidė Edgaras Ulanovas. Puolėjas per 29 minutes pelnė 7 taškus (1/2 dvit., 1/ 3 trit., 2/4 baud.), atkovojo ir prarado po 2 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 5 pražangas, 4 kartus prasižengė pats ir surinko 9 naudingumo balus.

Žalgirietis po rungtynių kaip pagrindinę pralaimėjimo priežastį akcentavo mačo pradžią.

„Rungtynių starte gal kažkam šalto proto, kažkam gal patirties ir ramybės trūko. Klydome elementariuose dalykuose, kaip išsimetimas iš užribio. Jie pelnė 6 lengvus taškus ir pasijuto gerai prieš savus sirgalius. Radome savyje jėgų ir sugebėjome sugrįžti į rungtynes, bet rungtynių gale žaidė smulkmenos, taip pat nepavyko įmesti daug baudų metimų. Momentų buvo neblogų, bet to neužtenka. Gaila, kad įsirašėme trečią pralaimėjimą“, – po rungtynių kalbėjo komandos kapitonas.

– 10 pramestų baudų. Čia nuopelnas šeimininkų fanams?

– Sunku pasakyti. Šiandien buvo tokia diena. Būna, kad ir namuose prameti tuos metimus. Tikriausiai kažkiek ir atmosfera mums įlindo į galvas.

– Ar jautėsi, kad buvo pilna „Štark“ arena?

– Su komanda kalbėjome, kad turime visuomet išlikti kartu ir buvo momentų, kai nieko nesigirdėjo. Kai laikėmės kartu, tai ir buvo tas rezultatas. Niekas nekreipė dėmesio į šoną. Rungtynių pradžioje būtent tas ir buvo sunkiausia. Bet nepasakyčiau, kad čia kažkoks kosmosas ir labai sudėtinga žaisti. Atmosfera smagi, galime tik mėgautis žaisti čia.

– Praleidote 87 taškus, tačiau problemų buvo ir puolime – padarėte net 16 klaidų. Kas sunkiausiai sekėsi rungtynėse?

– Reikėtų pažiūrėti kiek klaidų buvo iš išsimetimų. Prarask 3–4 kamuolius... Čia yra 8 taškai. Kai įžaisdavome kamuolį iki tikro metimo, įsiverždavome į aikštelę arba atakuodavome žaidėjus, kuriuos ir reikia atakuoti, tai ir visai gerai viskas gaudavosi.

– Ketvirtajame kėlinyje labai daug pradėjote kalbėti su teisėjais, o daugiausiai po Arno Butkevičiaus pražangos prieš Keviną Punterį. Kaip tau atrodė ta situacija?

– Negalime visko nurašyti ant teisėjų. Jiems irgi sunku dirbti tokioje atmosferoje, reikia skaityti situacijas. Mes negalime taip pradėti rungtynių. Po to turime daryti pražangas, po prarastų kamuolių stabdyti greitą puolimą. Antrajame kėlinyje varžovai bonusą pasiekė per vieną minutę. Tokioje arenoje reikia žaisti savo žaidimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.