EUROLYGA 2023

Lietuvos trijulių krepšinio rinktinės oficialiai pradeda kelią Paryžiaus olimpinių žaidynių link

Lapkričio 1 diena – ne tik brolių Lavrinovičių gimtadienis, bet ir svarbi diena 3x3 krepšinyje. Nuo šiandien 3x3 krepšinio federacijos pradeda rinkti taškus, kurie 2023 metų lapkričio 1 dieną konvertuosis penkiomis (papildomai viena vieta šeimininkų rinktinei) tiesioginėmis vietomis į Paryžiaus olimpines žaidynes.

D.Novickas.<br>FIBA com nuotr.
D.Novickas.<br>FIBA com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-11-01 10:55

Šią simbolinę dieną pasirodė nuotaikingas vaizdo įrašas su broliais Lavrinovičiais ir Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinių treneriu Dainiumi Novicku. Jis – žymi simbolinį startą kelyje link Paryžiaus.

O ko gi iš tiesų reikia, kad Paryžiuje 2024-aisiais turėtume ne tik brolius Lavrinovičius žiūrovų pozicijose, bet ir tiek moterų, tiek vyrų Lietuvos 3x3 krepšinio rinktines?

Tiesioginį kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes gauna po tris aukščiausias vietas reitinge 2023 m. lapkričio 1 dieną užimančios rinktinės, bet iš jų tik dvi gali būti iš to paties žemyno. Patenka ir aukštesnį reitingą turėsianti Prancūzijos rinktinė – arba vyrų, arba moterų – ir taip užima vieną iš trijų numatytų lyties kelialapių.

Nors patekimas tiesioginiu būdu į olimpines žaidynes skamba sudėtingai, praėjęs Lietuvos sezonas rodo, kad nieko neįmanomo nėra.

Lietuvos vyrų rinktinė 2022 m. sezono reitinge užėmė antrąją vietą, į priekį užleisdama tik Serbiją, o moterys rikiavosi ketvirtoje pozicijoje.

Jeigu atsitiktų taip, kad tiesiogiai per reitingą į olimpines žaidynes Lietuvos rinktinėms patekti nepavyks, bus dar dvi galimybės per atrankas.

Pagrindinėje atrankoje varžysis po 16 geriausių pagal reitingą komandų dar neturinčių bilieto į Paryžių ir čia bus varžomasi dėl iš viso šešių kelialapių – trijų moterų ir vyrų grupėse.

Kita galimybė patekti į olimpines žaidynes – paguodos atrankoje. Čia dalyvaus po 8 geriausiai žemynų turnyruose pasirodžiusios rinktinės, kurios kausis dėl vienintelio bilieto į Paryžių savo grupėje.

Paryžiaus olimpinės žaidynės vyks 2024 m. liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.