EUROLYGA 2023

Nesuprantantį savo elgesio K. Irvingą už antisemitinį poelgį nubaudė „Nets“ klubas

„Brooklyn Nets“ komanda penkioms rungtynėms suspendavo savo žvaigždę Kyrie Irvingą. Krepšininkas tokios bausmės sulaukė dėl socialiniame tinkle twitter pasidalinto antisemitinio filmo, o po to tinkamai neatsiprašius, kai buvo proga.

Kyrie Irvingas
Kyrie Irvingas
Kyrie Irvingas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kyrie Irvingas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kyrie Irvingas<br>AP/Scanpix nuotr.
Kyrie Irvingas<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-11-04 11:35

K.Irvingui atlyginimas už šias praleistas rungtynes nebus išmokamas. Jis praras daugiau nei 2,5 mln. JAV dolerių.

„Per pastarąsias kelias dienas mes ne kartą bandėme bendradarbiauti su Kyrie Irvingu, kad padėtume jam suprasti jo žodžių ir veiksmų žalą bei pavojų, kurie prasidėjo jam pasidalinus filmu, kuriame yra didelį nerimą keliančios antisemitinės neapykantos. Tikėjome, kad šioje sudėtingoje situacijoje būtų teisinga pasirinkti tolerancijos kelią, ir manome, kad padarėme teisingą sprendimą siekiant išvengti neapykantos ir netolerancijos.

Esame nusivylę, kad gavus galimybę, žiniasklaidos pakalbinimo metu Kyrie atsisakė pasisakyti, kad neturi antisemitinių įsitikinimų bei nepripažino konkrečios neapykantą kurstančios filmo medžiagos. Tai buvo ne pirmas kartas, kai jis turėjo galimybę, bet atsisakė viešai atsiprašyti.

Toks nesugebėjimas išsižadėti antisemitizmo, kai suteikiama aiški galimybė tai padaryti, kelia didelį nerimą, prieštarauja mūsų organizacijos vertybėms ir yra žalingas komandai. Manome, kad jis šiuo metu neturi būti siejamas su „Nets“ klubu. Nusprendėme, kad Kyrie bus nušalintas nuo mūsų klubo mažiausiai 5 rungtynėms, per ši laiką jis turės atlikti tam tikrus veiksmus pašalinant atliktą žalą. Nušalinimo metu alga krepšininkui mokama nebus“, – skelbiama klubo pranešime.

Trečiadienį „Nets“ ir krepšininkas tikino, kad paaukos po 500 tūkst. JAV dolerių prieš rasinę neapykantą kovojančiai organizacijai.

Tačiau ši organizacija jau pareiškė, kad pinigų iš K.Irvingo nepriims, nes toks elgesys neparodo, kad krepšininkas tikrai suprato savo elgesio tragiškumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.