EUROLYGA 2023

Vyriausybės paramos dėl Eurolygos finalinio ketverto nesulaukęs Kaunas nieko negaus ir iš Vilniaus

Dėl artėjančio Eurolygos finalinio ketverto šeimininko vis dar yra pakibęs klaustukas. Nors Dubajui pasitraukus iš šių lenktynių pagrindiniu favoritu tapo Kaunas, tačiau „Žalgirio“ ekipos vadovas toliau neranda reikiamo finansavimo šaltinio šios krepšinio šventės rengimui.

„Žalgirio“ vadovas P.Motiejūnas ir Vilniaus miesto vicemeras V.Benkunskas. <br>lrytas.lt nuotr. koliažas.
„Žalgirio“ vadovas P.Motiejūnas ir Vilniaus miesto vicemeras V.Benkunskas. <br>lrytas.lt nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 9, 2022, 10:12 AM, atnaujinta Nov 9, 2022, 10:38 AM

Kol kas tik Kauno savivaldybės paramą užsitikrinęs „Žalgiris“ kiek anksčiau neigiamą atsakymą gavo iš šalies Vyriausybės.

Malonės komandos vadovas Paulius Motiejūnas nesulaukė ir iš Vilniaus – naujienų portalo basketnews.lt žurnalisto Luko Malinausko šaltiniai informuoja, kad sostinės miesto savivaldybė Kaunui pateikė neigiamą atsakymą.

Teigiama, kad ji atsakymą grindė įstatymais, pagal kuriuos nurodė, jog savivaldybių piniginės lėšos negali būti labdaros ir paramos dalyku. Pabrėžta, kad nevyriausybinių organizacijų finansavimas gali būti skiriamas tik konkurso būdu.

Kiek kainuotų finalinio ketverto organizavimas P.Motiejūnas neatskleidžia. Apie laukiamą Vyriausybės palaikymą „Žalgirio“ vadovas kalbėjo dar spalio 4 dieną vykusioje spaudos konferencijoje.

„Noriu padėkoti Kauno miesto savivaldybei, nes dalį sumos mes su ja esame sutarę ir pasitvirtinę, kad ši suma bus. Kitą dalį reiktų gauti arba iš ministerijos, arba iš kitų savivaldybių. Kol kas stringame, nes buvome išsiuntę prašymus, matome, kad esame mėtomi nuo vienos ministerijos prie kitos“, – tuomet teigė P.Motiejūnas.

Iki šiol Lietuvoje dar nėra vykęs toks turnyras, tad tai yra istorinė galimybė Kaunui. Pasak graikų žiniasklaidos, pasitraukus Dubajui, Kaunas tapo pagrindiniu kandidatu rengti Eurolygos finalinį ketvertą.

Finalinio ketverto šeimininkai ir turnyro data oficialiai turėtų paaiškėti dar lapkričio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.