EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: įvairus žalgiriečių indėlis, D. Motiejūno jėga, M. Grigonio košmaras ir trenerio pamirštas R. Jokubaitis

Eurolygos aštuntajame ture lietuviai žaidė nerezultatyviai. Dviženklę taškų ribą pasiekė tik Donatas Motiejūnas, padėjęs laimėti „Monaco“ ekipai.

„Žalgiris“ įveikė „Olimpia“ krepšininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ įveikė „Olimpia“ krepšininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ įveikė „Olimpia“ krepšininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ įveikė „Olimpia“ krepšininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ įveikė „Olimpia“ krepšininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ įveikė „Olimpia“ krepšininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ įveikė „Olimpia“ krepšininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ įveikė „Olimpia“ krepšininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ įveikė „Olimpia“ krepšininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ įveikė „Olimpia“ krepšininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ įveikė „Olimpia“ krepšininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ įveikė „Olimpia“ krepšininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ įveikė „Olimpia“ krepšininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ įveikė „Olimpia“ krepšininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ įveikė „Olimpia“ krepšininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Žalgiris“ įveikė „Olimpia“ krepšininkus.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Eurolygos lietuvių 8-asis turas.
 Eurolygos lietuvių 8-asis turas.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Nov 19, 2022, 9:14 AM, atnaujinta Nov 19, 2022, 12:44 PM

Nė vienas Kauno „Žalgirio“ lietuvis dešimties taškų nesurinko, bet Laurynas Birutis, Lukas Lekavičius, Arnas Butkevičius ir kiti laiką aikštėje leido ne tuščiai.

Tuo metu „Barcelona“ įžaidėjas Rokas Jokubaitis, Vitorijos „Baskonia“ puolėjas Rokas Giedraitis ir traumą patyręs Atėnų „Panathinaikos“ gynėjas Marius Grigonis šį turą turbūt norėtų kuo greičiau pamiršti ir dėl pralaimėjimų, ir dėl jų pačių labai blogo žaidimo.

Donatas Motiejūnas**

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas pirmoje rungtynių pusėje buvo sunkiai sustabdoma puolimo jėga. Jis rezultatyviai pabaigė pirmąją rungtynių ataką ir vien iki pertraukos pelnė 11 taškų. Lietuvis taškus rinko ir pasitelkęs apgaulingus judesius, ir beveik be pasipriešinimo, kai gaudavo perdavimą gerai užsiėmęs padėtį, jis pataikė ir tritaškį, o prie puolimo taip pat prisidėjo laiku atmesdamas kamuolį antrosios linijos žaidėjams.

Kitoje aikštės pusėje D.Motiejūnas neleido beveik nieko padaryti M.Kotsarui. Tačiau po pertraukos vidurio puolėjas nebepelnė nė taško, o ketvirtajame kėlinyje visai nežaidė.

D.Motiejūnas žaidė beveik 16 min. ir pelnė 11 taškų (4/6 dvitaškių, 1/2 tritaškių).

„Monaco“ (6–2) permainingose rungtynėse nugalėjo „Baskonia“ (4–4) komandą 79:74. Pirmaujanti komanda kelis kartus keitėsi, o skirtumas nė karto nebuvo dviženklis, bet pabaigoje šaltakraujiškiau žaidė „Roca Team“.

Laurynas Birutis**

„Žalgirio“ vidurio puolėjas nuo suolo pakilo 8-ąją min., bet spėjo tapti rezultatyviausiu pirmojo kėlinio žaidėju (pelnė 4 taškus baudos metimais). L.Birutis neleido varžovų į savo baudos aikštelę, stengėsi agresyviai žaisti po varžovų krepšiu ir trečiajame kėlinyje į asmeninę sąskaitą pridėjo dar 4 taškus, kuriuos pelnė sulaukęs perdavimų patogioje padėtyje.

L.Birutis žaidė 11,5 min. ir pelnė 8 taškus (2/3 dvitaškių, 4/4 baudų). Jis dar kartą pakartojo asmeninį karjeros taškų rekordą.

„Žalgiris“ (5–3) namie gana įtikinamai nugalėjo Milano „Olimpia“ (3–5) komandą 71:62. Kauniečiai, kurie šį sezoną namie nepatyrė nė vienos nesėkmės, rungtynes pradėjo 7:0 ir po to visą laiką pirmavo. Keliuose tarpsniuose skirtumas buvo dviženklis.

Arnas Butkevičius**

„Žalgirio“ puolėjas į aikštę žengė 8-ąją min. Jis lipo varžovams ant galvų kovodamas dėl kamuolio, prilipdavo prie varžovų gindamasis, bet puldamas žaidė be kamuolio. A.Butkevičius pirmąjį metimą – netaiklų tritaškį – atliko tik ketvirtojo kėlinio viduryje, bet po kelių sekundžių pakėlė sirgalius iš vietos perėmęs kamuolį ir pats pabaigęs greitą ataką, paskui pataikė tritaškį beveik iš užribio prieš pat atakai skirto laiko sireną.

A.Butkevičius žaidė 19 min., pelnė 7 taškus (1/1 dvitaškio, 1/2 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 8 kamuolius ir prasižengė 3 kartus.

Lukas Lekavičius**

„Žalgirio“ įžaidėjas į aikštę įėjo 8-ąją min. Jis dažniausiai tiksliai įvertindavo padėtį ir pastebėdavo tarpelius, pro kuriuos prasiveržęs galėjo grasinti varžovų krepšiui. L.Lekavičiaus prasiveržimai virsdavo arba taškais, arba geromis progomis komandos draugams. Tačiau žemiausio žalgiriečio pakeltos rankos netapo kliūtimi N.Mitrou-Longui, kuris trečiajame kėlinyje tolimais metimais pakėlė varžovų komandą.

L.Lekavičius žaidė beveik 14 min., pelnė 6 taškus (2/3 dvitaškių, 2/3 baudų) ir išprovokavo 4 pražangas.

Tadas Sedekerskis*

„Baskonia“ puolėjas į aikštę įėjo 7-ąją min. Jis patikimai dengė A.Moermaną, bet pirmoje rungtynių pusėje varžovams nekėlė jokios grėsmės puldamas. Puldamas T.Sedekerskis pirmą kartą save parodė – ir labai ryškiai, kai trečiojo kėlinio pabaigoje pabaigė ataką galingu dėjimu. Po to T.Sedekerskis rezultatyviai pabaigė dar du įkirtimus į baudos aikštelę.

T.Sedekerskis žaidė 19 min., pelnė 6 taškus (3/3 dvitaškių) ir atkovojo 3 kamuolius.

Edgaras Ulanovas*

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas pirmoje rungtynių pusėje tiksliai užsiimdavo padėtį gindamasis, priimdavo perspektyvius sprendimus puolant. Vienintelis E.Ulanovo trūkumas buvo metimų taiklumas. Pirmajame kėlinyje pusiau balionu pataikytas dvitaškis buvo vienintelis kapitono taiklus metimas žaidžiant.

E.Ulanovas žaidė 26,5 min., pelnė 5 taškus (1/1 dvitaškio, 0/3 tritaškių, 3/4 baudų) ir išprovokavo 4 pražangas.

Ignas Brazdeikis*

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas baigiantis antrajai minutei tolimu metimu pelnė pirmuosius rungtynių taškus. Gindamasis jis gerai stumdėsi su raumeningesniais varžovais, nesitrikdavo atsidūręs prieš gerokai staigesnį K.Pangosą. Tačiau prieš verždamasis I.Brazdeikis neapskaičiuodavo galimo varžovų pasipriešinimo, o paskutinėmis minutėmis, nebūdamas patenkintas savo žaidimu, pradėjo karščiuotis ir sužlugdė porą komandos atakų.

I.Brazdeikis žaidė 22,5 min., pelnė 7 taškus (1/5 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 2/2 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius.

Artūras Gudaitis*

„Panathinaikos“ vidurio puolėjas 8-ąją min. pakeitė G.Papagiannį, kuris leido įsisiautėti varžovų aukštaūgiui J.Motley. Gynybos skylė buvo užkimšta, o A.Gudaitis vos ne iškart pasižymėjo superbloku T.Jekiri. Po pertraukos A.Gudaitis žaidė, kai skirtumas jau buvo triuškinamas.

Jis žaidė 15,5 min., pelnė 6 taškus (3/4 dvitaškių) ir išprovokavo 3 pražangas.

Paskutinę vietą užimantis „Panathinaikos“ (2–6) išvykoje pralaimėjo vienvaldžiui lyderiui „Fenerbahçe“ (7–1) klubui 77:107. PAO pirmajame kėlinyje pasidraskė ir netgi persvėrė rezultatą, bet antrajame kėlinyje Eurolygos lyderiai pradėjo tolti ir viskas tapo aišku iki sirenos likus daugiau nei kėliniui.

Tomas Dimša

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę įėjo 8-ąją min. Geri T.Dimšos sumanymai sugriūdavo dėl nedidelio netikslumo arba metant, arba atliekant perdavimą. Savo rankos jis taip ir nepajautė – kartą T.Dimša iš toli nepataikė būdamas visiškai laisvas ir turėdamas marias laiko pasiruošti.

Jis žaidė 8,5 min. ir taškų nepelnė (0/1 dvitaškio, 0/2 tritaškių).

Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ įžaidėjas 7-ąją min. pakeitė T.Satoransky. Jis paskutinę pirmojo kėlinio minutę atsidarė asmeninę sąskaitą, bet įžaidėjui truputį trūko tikslumo ir bandant įmesti po prasiveržimo, ir atliekant perdavimą. Dvi iš eilės klaidos ginantis lėmė, kad antrojo kėlinio pirmąją minutę R.Jokubaitis buvo pasodintas ant suolo. Treneris Š.Jasikevičius tautiečio į aikštę negrąžino net tada, kai trečiajame kėlinyje „Barços“ puolimas visai išsiderino ir komanda pradėjo sparčiai skęsti. Antrą šansą R.Jokubaitis gavo tik priešpaskutinę rungtynių minutę.

R.Jokubaitis žaidė tik 5 min. ir pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškių).

„Barcelona“ (5–3) išvykoje pralaimėjo Eurolygos čempionės vardą ginančiai Stambulo „Anadolu Efes“ (3–5) komandai 86:96 ir nutraukė trijų pergalių virtinę. Iki pertraukos pirmaujanti komanda keitėsi vos ne po kiekvienos rezultatyvios atakos – dešimt kartų. Bet trečiajame kėlinyje „Barça“ įklimpo varžovų gynyboje ir nuo tada sąlygas diktavo greitai dviženklę persvarą įgijęs „Anadolu Efes“.

Karolis Lukošiūnas

„Žalgirio“ gynėjas žaidė tik 3 sek. pirmojo kėlinio pabaigoje.

Rokas Giedraitis-

„Baskonia“ starto penketo puolėjas rungtynių pradžioje nerado sau vietos. Pirmojo kėlinio viduryje R.Giedraičio iš toli mestas kamuolys net nelietė lanko, po to jis prasižengė puldamas greitoje atakoje. R.Giedraitis nepataikė nė vieno metimo – net ir būdamas visai laisvas. Vis dėlto jis žaidė gana ilgai, nes labai padėjo cementuojant gynybą.

R.Giedraitis žaidė 26 min., taškų nepelnė (0/1 dvitaškio, 0/4 tritaškių) ir atkovojo 5 kamuolius.

Marius Grigonis-

„Panathinaikos“ gynėjas į aikštę įėjo 9-ąją min., o pirmasis jo tarpsnis aikštėje buvo košmariškas. M.Grigonis jau po kelių sekundžių gavo pražangą, po to prarado kamuolį puldamas, antrojo kėlinio pirmoje atakoje dukart nepataikė iš toli ir gindamasis tik akimis gaudė M.Mahmutoglu. Antrojo kėlinio pabaigoje M.Grigonis grįžo į aikštę, bet jau po kelių sekundžių patyrė traumą ir žaisti nebegalėjo.

Jis žaidė 5 min. ir taškų nepelnė (0/2 tritaškių).

Savaitės skaičiai

1

„Žalgirio“ dvyliktuke pirmą kartą nuo sezono pradžios įvyko viena permaina. Nedidelę raumens traumą patyrusį M.Kalnietį pakeitė pirmąją žiemos dieną 18-ąjį gimtadienį pažymėsiantis M.Krivas.

Tiesa, M.Kalnietis ir iki tol laiką leido ant suolo. Vyriausias žalgirietis Eurolygoje šį sezoną žaidė tik 1,5 minutės.

Šį sezoną dar nebuvo registruotas po čiurnos operacijos atsigaunantis D.Giedraitis.

14

R.Jokubaitis per dvejas pastarąsias rungtynes žaidė tik 14 minučių ir pelnė 3 taškus (1/6 metimų). „Barcelona“ trenerio pasitikėjimą praradęs įžaidėjas per rungtynes su „Maccabi“ aikštėje praleido 9 minutes, su „Anadolu Efes“ – 5 minutes. Iki tol R.Jokubaitis per šešerias rungtynes žaisdavo vidutiniškai 17,5 minutes ir pelnydavo 6,7 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.