EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: T. Sedekerskio taisyklės, E. Ulanovo ritmas ir visur spėjęs A. Gudaitis

Eurolygos devintojo turo rungtynes Edgaras Ulanovas pradėjo asmeninio rekordo ritmu, bet kapitonui įstrigus, įstrigo visas Kauno „Žalgiris“, kuriam įveikti Vitorijos „Baskonia“ komandą sutrukdė ir Tadas Sedekerskis. Kitose rungtynėse Artūras Gudaitis daug nuveikė, kad pergalę iškovotų Atėnų „Panathinaikos“.

 Eurolygos lietuviai<br> lrytas.lt montažas
 Eurolygos lietuviai<br> lrytas.lt montažas
 Lietuvių pasirodymai
 Lietuvių pasirodymai
 T. Sedekerskis.<br> Baskonia twitter nuotr.
 T. Sedekerskis.<br> Baskonia twitter nuotr.
 A. Gudaitis.<br> Panathinaikos twitter nuotr.
 A. Gudaitis.<br> Panathinaikos twitter nuotr.
 E. Ulanovas.<br> zalgiris.lt nuotr.
 E. Ulanovas.<br> zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 24, 2022, 10:09 AM

Artūras Gudaitis

„Panathinaikos“ vidurio puolėjas G.Papagiannį pakeitė 6-ąją min., jų komandai atsiliekant 7 taškais. A.Gudaitis tučtuojau įspūdingai blokavo S.Ojeleye bandymą įdėti, daug judėjo – jis spėdavo ir pastatyti užtvaras, ir priimti kamuolį būdamas pavojingoje padėtyje. A.Gudaitis neretai pralauždavo varžovų gynybą net tada, kai reikėdavo įveikti kietesnį pasipriešinimą, keliskart laiku atmetė kamuolį atsidengusiems komandos draugams. Jis tvirtai gynė ir savo baudos aikštelę. Rungtynių pabaigoje pavargęs A.Gudaitis truputį sulėtėjo ir vėlavo atsikeisti gindamasis, bet per pratęsimą jo blokas ir sudėtingas dvitaškis smarkiai stumtelėjo komandą pergalės link.

A.Gudaitis žaidė 22,5 min., pelnė 10 taškų (3/6 dvitaškių, 4/5 baudų), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 4 pražangas.

Be susižeidusio Mariaus Grigonio žaidęs „Panathinaikos“ (3–6) namie per pratęsimą palaužė „Virtus“ (4–5) klubą 88:85. „Žalieji“ ilgai vijosi pirmajame kėlinyje dviženklę persvarą įgijusius varžovus ir rezultatą persvėrė tik trečiajame kėlinyje. Pagrindinio laiko krepšininkams neužteko, o atkaklaus pratęsimo pabaigoje truputį tiksliau žaidė atėniečiai.

Donatas Motiejūnas

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas antrame iš eilės ture pelnė taškus pirmoje rungtynių atakoje (ir trečiose iš eilės rungtynėse – pirmuosius komandos taškus). Po to buvo gražus perdavimas, tritaškis, pusiau kablys – ir 7 taškai iki pirmojo keitimo 5-ąją min. Keitimą lėmė ne tiek D.Motiejūno nuovargis, kiek dvi iš eilės klaidos ginantis. Po pertraukos lietuvis kamuolį čiupinėjo retai. Monako komandai reikėjo vytis, todėl gynėjai trumpino atakas ir skubėjo mesti susikūrę bent pusėtiną galimybę.

D.Motiejūnas žaidė 16 min., pelnė 11 taškų (3/4 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 2/2 baudų), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo ir išprovokavo 4 pražangas.

Eurolygos lyderių rungtynėse „Monaco“ (6–3) namie pralaimėjo „Fenerbahçe“ (8–1) krepšininkams 93:96. Pusantro kėlinio komandos žaidė lygiai, bet prieš pat pertrauką „Monaco“ pradėjo strigti, o trečiajame kėlinyje atsiliko net 19 taškų skirtumu. Nors šeimininkai su pralaimėjimu nesusitaikė ir paskutinę minutę sumažino atsilikimą iki vieno taško, paskutinio reikiamo taško nerado.

Tadas Sedekerskis

„Baskonia“ puolėjas antrą kartą šį sezoną pateko į „Baskonia“ starto penketą. Rungtynių pradžioje jis gindamasis pralaimėjo vos ne visas dvikovas E.Ulanovui, bet net tada porą kartų nubaudė užsižiopsojusius žalgiriečius, o 5-ąją min. atsiskaitė su E.Ulanovu įspūdingai įdėdamas į „Žalgirio“ krepšį. Po pertraukos T.Sedekerskis paskelbė Vitorijos komandos baudos aikštelę „Žalgirio“ žaidėjams, tarp jų – E.Ulanovui, draudžiama zona. Nors puldamas „Baskonia“ lietuvis svečių krepšiui grasino retai, jis tiksliai pratęsdavo komandos atakas ir padėjo didinti persvarą.

T.Sedekerskis žaidė 24 min., pelnė 3 taškus (1/2 dvitaškių, 1/2 baudų), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 4 kamuolius.

„Baskonia“ (5–4) namie nugalėjo „Žalgirį“ (5–4) 93:73. Beveik tris kėlinius vyko lygi kova: skirtumas nė karto nebuvo dviženklis, o pirmaujanti komanda keitėsi devynis kartus. Tačiau jau trečiojo kėlinio pabaigoje „Baskonia“ pradėjo didinti persvarą, o paskutinėmis minutėmis „Žalgiris“ visiškai pakriko.

Edgaras Ulanovas

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas pataikė tritaškį pirmoje rungtynių atakoje, o po to žaidė labai agresyviai ir draskė varžovų gynybą jėgos prasiveržimais. E.Ulanovo sąskaitoje jau pirmojo kėlinio viduryje buvo 10 taškų. Vis dėlto varžovams pertvarkius gynybą, Kauno komandos kapitonas kelius į baudos aikštelę rasdavo vis rečiau, o po pertraukos buvo beveik nematomas.

E.Ulanovas žaidė beveik 27 min., pelnė 18 taškų (5/6 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 5/5 baudų), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo ir išprovokavo 5 pražangas.

Jis per pirmąjį kėlinį pelnė 12 taškų, per antrąjį – 4, per trečiąjį – 2, per ketvirtąjį – 0.

E.Ulanovo sezono rekordas yra 21 taškas, karjeros rekordas – 22 taškai.

Tomas Dimša

„Žalgirio“ gynėjas įėjo į aikštę antrojo kėlinio pradžioje ir keliais pirmaisiais pernelyg drąsiais veiksmais tarsi provokavo trenerį, kad būtų pakeistas. Tačiau K.Maksvytis leido T.Dimšai žaisti ir krepšininkas antroje kėlinio pusėje atsidėkojo dviem dimšiškais tritaškiais. Vis dėlto jo metimai nebuvo stabilūs, o gindamasis jis dažnokai nespėdavo pribėgti prie varžovų arba netiksliai užsiimdavo padėtį.

T.Dimša žaidė beveik 25 min., pelnė 11 taškų (1/3 dvitaškių, 3/8 tritaškių), išprovokavo 3 pražangas ir 4 kartus prasižengė.

Ignas Brazdeikis

„Žalgirio“ puolėjas pirmą kartą rungtynes pradėjo ne starto penkete ir 8-ąją min. pakeitė E.Ulanovą. Jis retokai imdavosi iniciatyvos, bet jei imdavosi, dažniausiai atlikdavo ką sumanęs ir sukėlė truputį sumaišties varžovų gretose. Vis dėlto sirgaliai jau įprato matyti I.Brazdeikį žaidžiant aktyviau. Paskutinę minutę, kai Kauno komandą apėmė agonija, Kanados lietuvis privalėjo gauti nesportinę pražangą, bet teisėjai turbūt nesugebėtų paaiškinti, kodėl jos neskyrė.

I.Brazdeikis žaidė 14,5 min., pelnė 10 taškų (4/5 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 2/2 baudų), 3 kartus suklydo ir 3 kartus prasižengė.

Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ įžaidėjas į aikštę įėjo antrojo kėlinio pradžioje. Jis ilgai nedelsdamas rezultatyviai pabaigė gražų prasiveržimą, tiksliai rikiavo komandos draugus puolant, puikiai pastebėdavo J.Vesely manevrus. Įspūdį sugadino tik keista klaida (perdavimas aukštai į tribūną), kokias R.Jokubaitis šį sezoną daro ne pirmą kartą.

R.Jokubaitis žaidė 16,5 min., pelnė 8 taškus (4/6 dvitaškių, 0/1 tritaškio) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Barcelona“ (6–3) namie įtikinamai nugalėjo „Partizan“ (4–5) komandą 79:68. „Barça“ lėtokai įsibėgėjo, bet antrajame kėlinyje persvėrė rezultatą, o po pertraukos skirtumas beveik visą laiką buvo dviženklis.

Arnas Butkevičius

Puolėjas pirmą kartą pateko į „Žalgirio“ starto penketą, bet rungtynių pradžią prasnaudė: dukart pražiopsojo komandos draugų perdavimus, nespėjo prie vikresnių varžovų gynėjų. Antrajame kėlinyje A.Butkevičius daug tiksliau žaidė ir gindamasis, ir puldamas, rezultatyviai pabaigė kelias komandos atakas, bet po pertraukos nebebuvo svarbus kauniečių žaidimo veiksnys.

A.Butkevičius žaidė 21,5 min. ir pelnė 7 taškus (1/2 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 2/2 baudų).

Rokas Giedraitis

„Baskonia“ puolėjas 6-ąją min. pakeitė T.Sedekerskį. R.Giedraičiui iš pradžių taip pat labai sunkiai sekėsi dengti E.Ulanovą, o puldamas jis nerado sau vietos. R.Giedraitis pirmuosius taškus pelnė tik 17-ąją min., atkovojęs kamuolį po netaiklaus komandos draugo metimo. Vėliau jis keliskart blykstelėjo, bet žaidė nervingai ir nestabiliai, o nepasitenkinimą savimi išliejo gaudamas techninę pražangą, dėl kurios ilgam sėdo ant suolo.

R.Giedraitis žaidė 19,5 min. (trumpiausiai šį sezoną), pelnė 9 taškus (4/6 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 1/1 baudos), atkovojo 5 kamuolius ir prasižengė 3 kartus.

Laurynas Birutis

„Žalgirio“ vidurio puolėjas jau 5-ąją min. pakeitė K.Hayesą. L.Birutis gerai gynėsi baudos aikštelėje, bet kai reikėdavo toli nuo krepšio vaikytis M.Costello, kildavo problemų. Trečiajame kėlinyje L.Biručio bandymai kurti spaudimą varžovų baudos aikštelėje buvo bevaisiai. Vienintelius taškus jis pelnė likus žaisti pustrečios minutės.

L.Birutis žaidė 17 min. (ilgiausiai karjeroje) ir pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio).

Dovydas Giedraitis

D.Giedraičio debiuto Eurolygoje akimirka išmušė 6-ąją min., po pirmojo kėlinio viduryje skelbiamos reklamos pertraukėlės. Vos įėjęs į aikštę žalgirietis baigiantis atakai skirtam laikui atliko priverstinį metimą, kuris tikslo nepasiekė. Po to „Žalgirio“ gynėjas dar kartą metė į krepšį, bet pirmųjų taškų Eurolygoje jam reikės palaukti.

D.Giedraitis žaidė 5 min. ir taškų nepelnė (0/2 tritaškių).

Lukas Lekavičius

„Žalgirio“ įžaidėjas nuo suolo pakilo 8-ąją min. Jis keliskart pakliuvo į varžovų spąstus ir įsiveržęs į baudos aikštelę neturėjo kur dėti kamuolio. Po to L.Lekavičius stengėsi į varžovų baudos aikštelę net nekišti nosies, o jo metimai iš toli buvo netaiklūs.

L.Lekavičius žaidė 14,5 min. ir pelnė 1 tašką (0/2 dvitaškių, 0/4 tritaškių, 1/1 baudos).

Šį sezoną jis pataikė tik 3 iš 16 tritaškių (18,8 proc.).

Turo skaičius

6

Per Vitorijoje vykusias rungtynes antrojo kėlinio pabaigoje aikštėje buvo šeši lietuviai: T.Sedekerskis ir R.Giedraitis iš „Baskonia“, L.Lekavičius, T.Dimša, A.Butkevičius ir E.Ulanovas iš „Žalgirio“. Įdomu, kad tuo pačiu metu aikštėje buvo estas M.Kotsaras iš „Baskonia“ ir latvis R.Šmitas iš „Žalgirio“.

Teoriškai per šių komandų rungtynes aikštėje gali būti net ir dešimt Baltijos šalių krepšininkų, nes „Baskonia“ taip pat atstovauja estas S.Raieste ir latvis A.Kurucas (jis trečiadienį nebuvo registruotas).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.