EUROLYGA 2023

Po skaudaus pralaimėjimo Vitorijoje E. Ulanovas neslėpė pykčio: „Galbūt per gerai apie save pagalvojome“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienį Eurolygoje patyrė didžiausią sezono pralaimėjimą. Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje 73:93 nusileido Vitorijos „Baskonia“ ekipai, o po pralaimėjimo griežtų pasisakymų nevengė Edgaras Ulanovas.

 E. Ulanovas.<br>zalgiris.lt nuotr.
 E. Ulanovas.<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 24, 2022, 9:39 AM

Po pirmosios rungtynių pusės kauniečiai pirmavo 44:42 ir atrodė, kad laukia dar viena įtempta kova.

Tačiau po pertraukos vaizdas visiškai pasikeitė. „Baskonia“ krepšininkai savo puolimą pakėlė į dar aukštesnį lygį, o tuo tarpu žalgiriečiai pradėjo vis dažniau klysti ir galiausiai leido varžovams save sutriuškinti.

Po pergalės itin atvirai pasisakė komandos kapitonas E.Ulanovas, kuris per 26 minutes pelnė 18 taškų (5/6 dvit., 1/2 trit., 5/5 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 23 naudingumo balus.

„Pralaimėjome antroje pusėje, nes pradėjome žaisti po vieną. Žinojome, kad jie gynyboje stepoutins, varžovai stengsis prisitaikyti prie mūsų pagrindinių žaidėjų, kurie žaidžia daugiausiai du prieš du ir galimai stepoutins juos. Kai kurie gynėjai perlaikė kamuolį. Vėliau patys matėte – antroje pusėje buvome visiškai be galvos puolime, visi žaidėme po vieną ir nuleidę galvas.

Į mus varžovai žiūrės kitaip, mes irgi kažkiek per gerai apie save galvojame. Nors ir nebuvo geros rungtynės su tuo pačiu Milanu, LKL irgi, nepaisant to, kad lengvai laimėjome Pasvalyje, bet irgi tai nebuvo stebuklas. Nėra kada galvoti ir viskas, laukia rungtynės Valensijoje“, – kalbėjo E.Ulanovas.

– Sakote, kad per gerai apie save pagalvojote. Kur tos esminės problemos?

– Aš sakiau, kad galimai. Taip jaučiasi galbūt kartais, kad gali taip būti. Šiandien nebuvome komanda, kuri komandiškai žaidžia, kuri kovoja, vienas kitam padeda, palaiko. Šiek tiek išsibarstėme. Galbūt per gerai apie save pagalvojome, kad viskas gerai gali gautis. Čia yra maratonas. Bus pakilimų, bus nuopolių. Su tuo turime tvarkytis ir žiūrėsime, kaip mums pavyks tai padaryti po šio pralaimėjimo.

– Ko pritrūko ketvirtajame kėlinyje, kuomet pasipylė klaidos?

– Jau trečias kėlinys parodė, kad pradėjome dvejoti, vieni į kitus žiūrėti, agresyvumo trūko būtent trečiajame kėlinyje. Neužaštrinome, perlaikėme kamuolį. Ketvirtajame kėlinyje tas agresyvumas toks neprotingas pasidarė. Lipome per galvas, bandėme kažką įrodinėti po vieną. Protingo žaidimo šiandien trūko labiausiai. Daugiau žaidėjų indėlio.

– Po pirmos pusės sakėte, jog puolimu nelaimėsite, bet po pertraukos dar daugiau praleidote.

– Viskas buvo dėl mūsų puolimo. Ką tu susiginsi, jeigu viską meta iš eilutės. Žinojome, kad gynyboje blogai ir su jais nepalenktyniausime, bet manau, jog puolime šitos rungtynės buvo praloštos. Jie galėjo bėgti, kur jie labai gerai jaučiasi.

– Vienu metu minutės pertraukėlės metu tarėte žodį. Bandėte įkvėpti komandą?

– Ne visuomet jums viską reikia žinoti. Paliksime viduje.

– Per pirmąją pusę pats pelnėte 16 taškų. Ar buvo akcentas jums atakuoti?

– Nebuvo akcentas, tiesiog gerai gavosi. Jaučiausi gerai, vos tik gavęs kamuolį norėjau agresyviai sužaisti. Deja antroje pusėje greičiausiai žaidėme per daug individualiai. Kamuolys taip nesuvaikščiojo, kad galėčiau pratęsti tą gerą žaidimą. Dabar tai yra nesvarbu, kai mes turime galutinį rezultatą, kuris yra minusinis.

– Jau penktadienį laukia mačas Valensijoje. Kas svarbiausia per tokią trumpą atkarpą po pralaimėjimo?

– Gerai išsimiegoti šiąnakt, kas bus nelengva. Svarbiausia gerai pailsėti, išlikti kartu, ryt pasitreniruoti ir kilti į kovą prieš gerą namų komandą, kuri stebėjo šias rungtynes ir žiūrėjo mūsų trūkumus bei klaidas. Turime būti pasiruošę, bet svarbiausia pailsėti ir išlikti kartu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.