EUROLYGA 2023

Šaras Berlyne įsiuto po sekretoriato klaidos, kuri galėjo padėti ALBA laimėti

Šarūno Jasikevičiaus vedama „Barcelona“ ketvirtadienį išvykoje šiaipo ne taip palaužė Berlyno ALBA 88:86. Viską galėjo lemti paskutinė ALBA ataka, prie kurios sėkmės galėjo prisidėti ir mačo sekretoriatas. Pasibaigus akistatai Šaras nesitvardė ir praeidamas pareiškė nemažai pretenzijų rungtynių sekretoriatui – nežinia kaip būtų, jei Berlyno klubas būtų pelnęs pergalingus taškus.

 Šarūnas Jasikevičius pyko ant klaidą padariusio mačo sekretoriato.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius pyko ant klaidą padariusio mačo sekretoriato.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2022, 10:22 AM, atnaujinta Dec 2, 2022, 10:39 AM

Visą mačą sąlygas diktavusi katalonų ekipa pirmavo, tačiau baigiantis rungtynėms šeimininkai prisivijo svečius 82:83 ir prasidėjo nervų karas.

Likus 9 sek. ALBA turėjo gerus šansus išlyginti rezultatą, tačiau trijų baudų nepataikė Johannesas Thiemannas, o skirtumas aptirpo iki 86:87.

Tuomet jau ir Berlyno klubas prasižengė ir likus kovoti 4,7 sek. prie baudų linijos stojo po traumos atsigavęs brangiausias Eurolygos žaidėjas 31-erių Nikola Mirotičius.

Jis įmetė tik pirmąjį baudos metimą, o po antrojo kamuolį atkovojusi ALBA nesurengė rišlios atakos. Vokiečiai nesugebėjo net mesti į krepšio pusę.

Maža to – sekretoriatas darė viską, kad šeimininkams būtų kur kas daugiau laiko: jie laikmatį įjungė tuomet, kai ALBA nuo savo krepšio bėgdama pasiekė beveik aikštės vidurį. Laikmatis įjungtas buvo praėjus 3 sekundėms po metimo.

Tai buvo jau aštuntoji ALBA nesėkmė Eurolygoje iš eilės.

Po rungtynių Šaras šiek tiek atvėso ir mačą komentavo be didesnių emocijų.

„ Prieš ALBA negalima atsipalaiduoti, nes jie pradėjo rinkti taškus ir vytis. Džiaugiamės laimėję Berlyne, nes, patikėkite manimi, čia kris daug komandų“, – teigė Lietuvos strategas.

Aštuntą kartą laimėjusi „Barcelona“ turnyro lentelėje dalinasi antrąją vietą, o ALBA žengia šešiolikta. Kitą savaitę katalonai savo aikštėje grumsis su Vilerbano ASVEL.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.