EUROLYGA 2023

„Real“ bokštą išskyręs K. Maksvytis tikisi vieno žalgiriečio sugrįžimo

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį namuose priims Madrido „Real“ krepšininkus, o prieš artėjančią dvikovą žalgiriečių strategas Kazys Maksvytis įvardijo pagrindinius varžovų ginklus.

Kazys Maksvytis <br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis <br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis <br>G.Bitvinsko nuotr.
Kazys Maksvytis <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 14, 2022, 4:33 PM

Ketvirtadienio rungtynes žalgiriečiai pasitiks ne pačių smagiausių nuotaikų. Kauniečiai antradienį po įtemptos kovos 73:77 nusileido Belgrado „Crvena zvezda“ ekipai, o per pastaruosius 5 mačus šventė tik 1 pergalę.

Atvykstantys „Real“ krepšininkai antradienį Vokietijoje taip pat turėjo įtemptas rungtynes, tačiau jose sugebėjo švęsti pergalę 68:64 prieš Miuncheno „Bayern“ krepšininkus.

Tiesa, paskutinė komandų kaktomuša Eurolygoje vyko būtent „Žalgirio“ arenoje ir tuomet 68:47 varžovus netikėtai sutriuškino Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

Prieš ketvirtadienio susitikimą „Žalgirio“ vyriausiasis treneris K.Maksvytis kaip vieną svarbiausių žaidimo aspektų įvardino varžovų milžiną.

„Dviguba Eurolygos savaitė. Tiek varžovams, tiek mums nedidelis laiko tarpas pasiruošti. „Real“ yra puolime labai talentinga komanda, kur kiekvienas rungtynes gali iššauti vis kitas žaidėjas, o gynyboje visas skyles uždangsto Walteris Tavaresas po krepšiu. Gynėjai galbūt daugiau rizikuoja, viską siunčia po krepšiu.

Tad pirmas dalykas, kurį turėsime spręsti – kaip prisistabdyti jų puolimą ir numatyti į priekį, kurie jų žaidėjai gali būti pavojingiausi tą dieną, o patys puolime turėsime pasukti galvą, kaip ištraukti ir atakuoti W.Tavaresą“, – apie laukiančias rungtynes kalbėjo 45-erių metų „Žalgirio“ strategas.

– Mačas Belgrade buvo geras kokybine prasme. Tai pakelia komandos psichologinę būsena ar visgi pralaimėjimas numuša ją?

– Manau, kad pakelia. Džiaugtis negalime, nes pralaimėjome. Bet situacija, kokią turėjome – daug sergančių, be Luko Lekavičiaus yra daugiau teigiamų dalykų. Gana gerai laikėmės žaidybinio plano. Tikiuosi, kad užteks paros laiko atsistatyti ir demonstruosime tokią pačią kokybę.

– Kokia situacija su žaidėjų sveikata?

– Mantas Kalnietis jaučiasi geriau, bet lemiamą žodį tars daktaras. Rytoj reaguosime, įtraukti vieną, du žaidėjus ar žaisime ta pačia sudėtimi.

– Kokį įspūdį palieka „Real“ treneris Chusas Mateo? Ar yra ryškių pasikeitimų po Pablo Laso?

– Ryškių pasikeitimų nėra. Jis dirbo P.Laso asistentu. Išlikęs branduolys, panašus gynybos ir puolimo žaidybinis braižas, pasikeitė tik keletas žaidėjų.

– Kuriems „Real“ žaidėjams dedate išskirtinį akcentą?

– Kaip jau minėjau pagrindinis žaidėjas yra W.Tavaresas. Nemažai jų žaidimą pagyvina Džananas Musa. Prieš sezoną daug kas bijojo ar jis nepradings tarp žvaigždžių su savo žaidimu. Po traumos grįžęs Guerschonas Yabusele. Tai vis tiek yra dominuojantis žaidėjas.

Gynėjų grandyje taip pat grįžęs Nigelis Williamsas-Gossas, didesnė rotacija bus. Netektis, kad nežaidžia Gabrielis Deckas, kuris prideda fiziškumo ir gali žaisti per dvi pozicijas.

– Ar nebijote, kad prieš „Real“ gali pritrūkti jėgų?

– Žiūrėsime kaip seksis. Pagavome azartą, bandėme laikytis rungtynėse iki galo. Daugiausiai minučių gavo Keenanas Evansas, Edgaras Ulanovas ir Rolandas Šmitas. Žiūrėsime kaip jie bus atsistatę, gal bus šviežesnių žaidėjų.

– Kaip jums sekasi asmeniškai tvarkytis su tokiu krūviu?

– Nieko kito nebelieka kaip rungtynės, poilsio diena trumpa rungtynių analizė. Mūsų skautai yra surinkę informaciją, supaprastina pasiruošimą ir einame toliau.

– Atsiras laiko futbolui šiandien vakare?

– Visų pirmą reikės užsibaigti savo darbus. Tačiau kad visai nenuvažiuotų protas turbūt reikės pažiūrėti rungtynes.

– Kuo skiriasi rinktinės Dž.Musa nuo „Real“ Dž.Musos?

– Čia jis turi kitokius pagalbininkus. Rinktinėje skirus jam didesnį dėmesį kartais jį pavykdavo pristabdyti, nes ne tokie talentingi pagalbininkai. Žaidžia taip pat, žaidžia su pasitikėjimu.

– „Real“ nėra tarp lyderių daugelyje statistinių rodiklių, tačiau užima antrą vietą pagal naudingumo balus. Ką tokie skaičiai parodo?

– Naudingumo balus suteikia puolimas, o iš gynybos balus duoda atkovoti kamuoliai. Jie turi aukštą sudėtį, susirenka kamuolius ir pelno daug taškų su daug rezultatyvių perdavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.