EUROLYGA 2023

Lemiamas tarptautinio fronto rungtynes pasitinkanti Šulskė: „Nusiteikimas šiam mačui yra aukščiausio lygio“

Vilniaus „Kibirkšties“ komanda jau šiandien stos į kol kas svarbiausią Europos taurės mūšį šiame sezone prieš Dėro „Uni Gyor“ ekipą. Mūsiškės 19 val. Lietuvos laiku pradės žaisti paskutinįjį Europos taurės grupių etapo mačą, po kurio paaiškės, ar sostinės ekipa patenka į tolimesnį antro pagal pajėgumą moterų krepšinio turnyro etapą.

„Kibirkšties“ kapitonė Gabrielė Šulskė.<br> S.Čirbos nuotr.
„Kibirkšties“ kapitonė Gabrielė Šulskė.<br> S.Čirbos nuotr.
„Kibirkšties“ kapitonė Gabrielė Šulskė.<br> S.Čirbos nuotr.
„Kibirkšties“ kapitonė Gabrielė Šulskė.<br> S.Čirbos nuotr.
„Kibirkšties“ kapitonė Gabrielė Šulskė.<br> S.Čirbos nuotr.
„Kibirkšties“ kapitonė Gabrielė Šulskė.<br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 14, 2022, 5:05 PM

„Kibirkštis“ ir „Uni Gyor“ ekipos praėjusiame ture turėjo skirtingas rungtynių pabaigas ir galop baigtis.

Lietuvos sostinės krepšininkės 75:85 nusileido Ašdodo „Maccabi“ ekipai, o „Uni Gyor“ 70:69 įveikė Ankaros „Botaš“ krepšininkes. Įdomu tai, kad „Uni Gyor“ pergalę mače prieš „Botaš“ išplėšė paskutinėmis sekundėmis. Lemiamą tritaškį besibaigiant rungtynių laikui pataikė Dėro ekipos taškų mašina Aaryn Ellenberg-Wiley.

„Nusiteikimas šiam mačui yra aukščiausio lygio. Tai yra paskutinės grupės etapo rungtynės, tad taupytis jau nebėra kur. Nuotaikos komandos viduje tikrai geros ir stengsimės įgyvendinti trenerių paruoštą planą“, – optimistiškai kalbėjo „Kibirkšties“ kapitonė Gabrielė Šulskė.

Dėro „Uni Gyor“ ekipa iki pat šiandienos per vietinį čempionatą ir Europos taurės varžybas yra patyrusi vos du pralaimėjimus. Pirmasis buvo patirtas prieš „Kibirkštį“ Vilniuje, o antrąjį pralaimėjimą „Uni Gyor“ ekipai išrašė praėjusių metų moterų Eurolygos čempionės iš Šoprono – „Šopron Basket“.

„Vengrės ne veltui yra mūsų grupės lyderės ir vienintelės grupėje jau užsitikrinusios vietą kitame etape. Be to, „Uni Gyor“ yra tikrai stipri ir gerai treniruojama komanda.

Laimėjimas prieš jas namuose tikrai duoda pozityvo ateinančioms rungtynėms. Aišku, jų aikštelėje bus dvigubai sunkiau, bet tiesiog turime žaisti savo žaidimą, padėti viena kitai ir viskas bus įmanoma“, – dėstė G. Šulskė.

Dėro ekipa dvi išskirtines lyderes – jau minėtoji gynėja A. Ellenberg-Wiley, kuri puolime yra tikras siautulys ir gali pataikyti iš praktiškai bet kur.

Taip pat „Uni Gyor“ ekipoje siaučia Beatrice Mompremier, kuri pastaruosius tris sezonus taip pat žaidė moterų NBA lygoje (WNBA). JAV puolėja nesiautė, tačiau Europoje B. Mompremier yra tikras Dėro ekipos ramstis po krepšiu – 14 taškų, 11,2 atkovoto kamuolio, 3,2 bloko ir 21,2 naudingumo balo. Pagal paskutines tris minėtas kategorijas – B. Mompremier yra geriausia savo komandoje.

„Taip – jų puolimas paremtas ant dviejų žaidėjų, bet ir kitos komandos draugės taip pat yra tikrai pavojingos, kovingos, tad tikrai nebus lengva. Kitos žaidėjos, neskaitant lyderių, yra atkaklios, labai gerai lipa ant lentos ir gerai dirba gynyboje“, – pripažino varžovių lyderių pajėgumą ir nepamiršo atsarginių žaidėjų G. Šulskė.

Pastaruoju metu tiek Europos taurėje, tiek Baltijos moterų krepšinio lygoje „Kibirkšties“ varžovės prieš Lietuvos sostinės ekipą naudoja zoninę gynybą, kurią ne visada pavyksta pralaužti, tačiau G. Šulskė akcentavo, kad svarbiausia – susikurtų metimų realizacija.

„Nežinau, ką varžovės bus paruošusios, bet zoninę gynybą tikrai bus galima pamatyti, nes kažkiek ankstesnėse rungtynėse strigdavome prieš ją, tačiau treniruočių metų dirbome ir ruošėmės žaisti prieš ją. Svarbiausia yra tai, kad sukristų mūsų pačių susikurti metimai“, – dėstė „Kibirkšties“ gynėja.

Kaip ir kiekvienose išvykos rungtynėse – nepaisant to, kad išvykos į Europos taurės rungtynes yra itin tolimos, „Kibirkšties“ komanda visada laukia ir ragina krepšininkes palaikyti nuotoliniu būdu – žiūrint rungtynes per išmaniuosius įrenginius.

„Kaip treneris mums sakė – tai kol kas svarbiausios mūsų sezono rungtynės, tad labai tikimės, kad mūsų sirgaliai palaikys mus prie išmaniųjų įrenginių ekranų“, – kvietimu per nuotolį palaikyti „Kibirkšties“ užbaigė pokalbį G. Šulskė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.