EUROLYGA 2023

Serbijos spauda džiūgavo iš laimės: L. Vildoza patiesė „Žalgirį“ L. Messi stiliumi

Serbijos žiniasklaida po Eurolygos rungtynių, kuriose Belgrado „Crvena Zvezda“ krepšininkai antradienį įveikė Kauno „Žalgirį“, į padanges kėlė nugalėtojų gretose spindėjusį argentinietį Lucą Vildozą.

Serbijos spauda džiūgavo iš laimės: L. Vildoza patiesė „Žalgirį“ L. Messio stiliumi.<br> zalgiris.lt/Lrytas.lt nuotr.
Serbijos spauda džiūgavo iš laimės: L. Vildoza patiesė „Žalgirį“ L. Messio stiliumi.<br> zalgiris.lt/Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-14 10:19, atnaujinta 2022-12-14 11:18

„Argentinietiškas tango Belgrade ir Dohoje“, – trečiadienį pirmajame puslapyje didelėmis raidėmis parašė Serbijos sporto dienraštis „Sportski žurnal“, viena antrašte pažymėjęs iškart du sporto įvykius – ir nacionalinį, ir pasaulinį.

Serbams svarbiausias nacionalinis sporto įvykis antradienį buvo Belgrado „Crvena Zvezda“ krepšininkų pergalė Eurolygos rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“. Pasaulinis – Argentinos futbolininkų pergalė prieš kroatus pasaulio pirmenybių pusfinalyje.

Nemaža Serbijos žiniasklaidos dalis iki tol gana pavydžiai reagavo į kiekvieną Kroatijos futbolininkų pergalę, todėl po pusfinalio rungtynių netrūko piktdžiugos dėl kaimynų nesėkmės.

„Crvena Zvezda“ krepšinio komandos aprangą vilkintis argentinietis Luca Vildoza antradienį negalėjo pasižiūrėti, kaip jo tautiečiai žaidė su kroatais, nes pasaulio futbolo pirmenybių pusfinalio rungtynės ir Eurolygos krepšinio rungtynės vyko panašiu metu. L.Vildoza pyktį nukreipė prieš „Žalgirį“, į kurio krepšį įmetė 27 taškus. Argentinietis per rungtynes, kurias jo komanda po atkaklios kovos laimėjo 77:73, pasiekė karjeros rekordą.

„Zvezdos“ tango ir šeštoji iš eilės. Messi stiliumi Vildoza patiesė „Žalgirį“, – po „Crvena Zvezda“ pergalės argentinietišką šokį prisiminė ir serbų „Sportske“ interneto svetainė, palyginusi „raudonų-baltų“ krepšininką su Argentinos futbolo žvaigžde Lioneliu Messi.

L.Vildozos pavardė mirgėjo ir kitose Serbijos leidinių antraštėse. „Zvezdai“ lengva, nes turi Vildozą“, – parašė „Kurir“. „Dešimta iš eilės. Vildozos ir Nedovičiaus sprogimas, „Žalgiris“ krito po dramos“, – pranešė „Sportska centrala“ interneto svetainė.

„Zvezdos dešimtoji iš eilės. Visagalis Vildoza išsaugojo nenugalimumo aurą“, – tą pačią pavardę minėjo „B92“ televizijos interneto svetainė.

„Vildoza ir Nedovičius patiesė „Žalgirį“. Karštas argentiniečio kraujas užvirė, Duško „Zvezda“ pratęsė pergalių virtinę“, – ilgoje antraštėje vardino „Telegraf“.

Prieš šį sezoną į „Crvena Zvezda“ perėjęs buvęs Vilniaus „Ryto“ krepšininkas Nemanja Nedovičius antradienį taip pat svariai prisidėjo prie Belgrado komandos pergalės. Jis į „Žalgirio“ krepšį įmetė 21 tašką.

„Stebuklingas Lucos Vildozos vakaras. Dar niekada taip nežaidė“, – kito straipsnio, skirto asmeniškai argentiniečiui, antraštėje parašė „Sportske“.

„Kad Luca Vildoza ir „Crvena Zvezda“ puikiai tinka vienas kitam, matėsi nuo tada, kai argentinietis atvyko į Serbijos ir Adrijos lygos čempionų stovyklą, bet jų sąjunga buvo naujai įprasminta antradienį vakare.

Argentinietis buvo ypatingai pakylėtas, pelnė 27 taškus ir vedė „raudonus-baltus“ į septintąją pergalę Eurolygoje. Visa arena jo garbei skandavo Argentinos vardą“, – rašė „Sportske“.

Belgrado komandą L.Vildoza papildė sezonui jau prasidėjus, spalio viduryje. Taip pat sezonui jau įsibėgėjus, lapkričio viduryje, prie „raudonų-baltų“ vairo stojo juodkalnietis treneris Duško Ivanovičius, po nesėkmingų pirmųjų savaičių pakeitęs Vladimirą Jovanovičių.

„Nuo tada, kai „Crvena Zvezda“ pradėjo vadovauti Duško Ivanovičius, komanda Eurolygoje ir Adrijos lygoje pasiekė dešimt pergalių iš eilės“, – suskaičiavo „Sportski žurnal“.

„B92“ antradienį pastebėjo ir kitą pergalės pusę: „Šios rungtynės buvo prasčiausios nuo tada, kai atvyko Juodkalnijos krepšinio specialistas. Tačiau ir jos baigėsi pergale. Tai rodo Serbijos sostinės komandos jėgą“.

„B92“ taip pat pažymėjo, kad didesnę rungtynių dalį „Žalgiris“ ne tik pirmavo, bet ir žaidė geriau. Serbų leidinys labiausiai gyrė Keenaną Evansą, kuris „niekada nebūtų paleistas iš „Izraelio pasididžiavimo“, jei taip būtų žaidęs praėjusį sezoną „Makabi“ komandoje“.

Tačiau „Sportska centrala“ leidinys labiau atkreipė dėmesį į kitą detalę: „Lietuvos komanda pirmavo didžiąją rungtynių dalį, bet „Zvezda“ iki pabaigos išsaugojo įtampą ir persilaužė ne vien dėl Lucos Vildozos taškų, bet ir dėl Keenano Evanso klaidų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.