EUROLYGA 2023

Europos taurės varžybas tęs „Kibirkštis“ ir penkios užsienyje žaidžiančios Lietuvos krepšininkės

Į moterų krepšinio Europos taurės atkrintamąsias varžybas pateko Vilniaus „Kibirkštis“ ir penkios užsienio komandos, kuriose žaidžia Lietuvos krepšininkės.

​Vilniaus ekipos krepšininkės tęsia žygį Europos taurės turnyre.<br>S. Čirbos nuotr.
​Vilniaus ekipos krepšininkės tęsia žygį Europos taurės turnyre.<br>S. Čirbos nuotr.
​Vilniaus ekipos krepšininkės tęsia žygį Europos taurės turnyre.<br>S.Čirbos nuotr.
​Vilniaus ekipos krepšininkės tęsia žygį Europos taurės turnyre.<br>S.Čirbos nuotr.
​Vilniaus ekipos krepšininkės tęsia žygį Europos taurės turnyre.<br>S. Čirbos nuotr.
​Vilniaus ekipos krepšininkės tęsia žygį Europos taurės turnyre.<br>S. Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 16, 2022, 2:28 PM

„Kibirkštis“

„Kibirkšties“ krepšininkės grupės turnyre privertė savo gerbėjus pasijaudinti, bet pirmąjį tikslą pasiekė. Vilnietės šią savaitę lemiamose rungtynėse išvykoje nugalėjo Djoro „Uni“ komandą 58:53 ir pateko į atkrintamąsias varžybas.

Lietuvos krepšinio lyderės per šešerias rungtynes iškovojo tris pergales ir užėmė trečiąją vietą F grupėje. „Kibirkštis“ abu kartus nugalėjo grupėje pirmąją vietą užėmusią „Uni“ komandą ir sykį įveikė Ankaros „Botaş“ ekipą, kurioje žaidžia Eglė Šventoraitė.

Į atkrintamąsias varžybas iš F grupės pateko trys komandos. Kartu su „Kibirkštimi“ į kitą etapą žengė „Uni“ (4 perg.) ir Ašdodo „Makabi“ (3 perg.).

Tik du kartus laimėjusi „Botaş“ tarptautinį sezoną baigė.

Lyderės

Vilniaus komanda pirmajame etape laikėsi ant dviejų lyderių pečių. Gintarė Petronytė pelnydavo vidutiniškai 18 taškų ir atkovodavo 12,2 kamuolio, Laura Juškaitė įmesdavo 18,7 taško ir atkovodavo 7,5 kamuolio.

Šios dvi krepšininkės pelnė daugiau nei pusę „Kibirkšties“ taškų. L.Juškaitė turnyre pagal rezultatyvumą užima 14-ąją vietą. G.Petronytė yra penkta pagal atkovotus kamuolius.

Dviem lietuvėms neblogai talkino amerikietė Rachel Theriot. Ji pirmajame etape žaidė ketverias rungtynes, per kurias pelnydavo 11 taškų.

Varžovės

Atkrintamųjų varžynų pirmajame etape „Kibirkštis“ susitiks su Šarlvilio-Mezjero „Flammes“ komanda. Pirmosios rungtynės numatomos sausio 5 dieną Vilniuje, atsakomosios – sausio 12 dieną Prancūzijoje.

„Flammes“ pirmajame etape iškovojo penkias pergales ir užėmė pirmąją vietą L grupėje. Šioje grupėje penkias pergales taip pat pasiekė kita Prancūzijos komanda „Angers“.

Kitos dvi varžovės Brno KP (Čekija) ir Dubrovniko „Ragusa“ (Kroatija) buvo labai silpnos ir grupės lyderėms nekėlė jokių sunkumų. „Flammes“ savo aikštėje šias komandas sutriuškino astronominiu skirtumu: KP – 120:46, „Ragusa“ – 115:60.

Per grupės varžybas Šarlvilio-Mezjero komandoje labiausiai pasižymėjo bosnė Nikolina Milič (18,5 tšk.), amerikietė Brianna Fraser (14,7 tšk.) ir Sara Chevaugeon (13,8 tšk.).

Legionierės

Europos taurės grupių varžybose žaidė šešios užsienio komandos, kurių gretose yra lietuvės. Į atkrintamąsias varžybas nepateko tik „Botaş“ su E.Šventoraite.

Po Naujųjų metų antrajame pagal rangą žemyno turnyre toliau kovos Laura Želnytė iš „Zaragoza“ (Ispanija), Kamilė Nacickaitė iš Stambulo „Galatasaray“ (Turkija), Justė Jocytė iš Liono ASVEL (Prancūzija), Santa Baltkojienė iš Holono „Elicur“ (Izraelis) ir Gabija Meškonytė iš Gernikos „Bizkaia“ (Ispanija).

Pirmajame etape galingiausiai žaidė „Zaragoza“, kuri laimėjo visas šešerias rungtynes ir I grupėje užėmė pirmąją vietą.

„Galatasaray“, ASVEL ir „Elicur“ komandos iškovojo po keturias pergales, „Bizkaia“ – tris.

Tarp Lietuvos krepšininkių naudingiausiai žaidė K.Nacickaitė, pelnydavusi vidutiniškai 16 taškų. Visų kitų lietuvių rezultatyvumo vidurkis buvo vienaženklis.

Atkrintamųjų varžybų pirmajame etape „Zaragoza“ kovos su Ankaros „Nesibe Aydin“, „Galatasaray“ – su Djoro „Uni“, ASVEL – su Gdynės „Arka“ (Lenkija), „Elicur“ – su Atėnų „Panathinaikos“, „Bizkaia“ – su Gožuvo AZS (Lenkija).

Atkrintamosiose varžybose taip pat žais lietuvių kilmės Didžiosios Britanijos krepšininkė Gabrielė Nikitinaitė, kuri padėjo iškovoti kelialapį į kitą etapą Fribūro „Elfic“ (Šveicarija) ekipai.

Geriausios

Grupių varžybose visas šešerias rungtynes laimėjo ne tik „Zaragoza“. Kitose grupėse neįveikiamos buvo Sfentu Georgės „Sepsi“ (Rumunija), Venecijos „Reyer“ (Italija) ir „Lattes-Montpellier“ (Prancūzija) komandos.

Po penkias pergales iškovojo Pėčo PEAC (Vengrija), Ramlos „Elicur“ (Izraelis), Gožuvo AZS (Lenkija), Ankaros „Ormanspor“, Lisabonos „Benfica“, „Lattes-Montpellier“ (Prancūzija), Šarlvilio-Mezjero „Flammes“ (Prancūzija) ir „Angers“ (Prancūzija).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.