EUROLYGA 2023

P. Motiejūnas atskleidė, kiek sumokės Eurolygai už finalo ketvertą Kaune Pinigus dovanos Kauno miesto savivaldybė

Kauno „Žalgirio“ arena virs finalinių Eurolygos kovų centru. Eurolyga pirmadienį oficialiai pranešė, kad gegužės 19–21 d. Kaune vyks finalo ketverto varžybos.

Paulius Motiejūnas, Kauno "Žalgiris", direktorius<br>M.Patašiaus nuotr.
Paulius Motiejūnas, Kauno "Žalgiris", direktorius<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2022, 2:45 PM, atnaujinta Dec 19, 2022, 4:02 PM

Gegužės 19-ąją vyks pusfinaliai, o 21-ąją – finalai.

„Žalgirio“ klubo savininkas ir direktorius Paulius Motiejūnas džiugiai pasitiko šią naujieną. Tiesa, tai Kaunui kainuos 1,5 mln. eurų, kuriuos Eurolygai perves Kauno miesto savivaldybė.

„Finansavimas buvo sunkiausia dalis. Iš pradžių ta pinigų dalis buvo planuojama didesnė. Beveik dvigubai. Tad norėjome ją dalinti, todėl išsiuntėme laišką Vyriausybei, nes tai vyks ne tik Kaune, bet ir kituose miestuose. Tai bus visos Lietuvos šventė. Su miestu iškart pavyko susitarti ir gauti teigiamą atsakymą, bet su kita puse strigome. Bandėme net kelis kartus kalbėti, tikslinti raštus, rodyti pajamas. Bet aplinkybės taip susidėliojo, kad užteko tik savivaldybės palaikymo ir gavome teises rengti turnyrą“, – pasakojo P.Motiejūnas.

Tiesa, anot jo, ši investicija atsipirks su kaupu.

„Iš parduotų bilietų grįžta PVM mokestis valstybei, pridedant dar atvykstančius turistus, kiek jie paliks pinigų, tai 1,5 mln. eurų tikrai atsipirks. Kaune didieji viešbučiai jau yra rezervuoti. Taip pat rezervuotas didysis Vilniaus viešbutis, kuris bus skirtas VIP asmenims“, – tikino Kauno klubo direktorius.

P.Motiejūnas teigė, kad įprastiems sirgaliams bus skirta 8,5 tūkst. bilietų. Nors „Žalgirio“ arena talpina beveik 15 tūkst. sirgalių, didelę dalį arenos „suvalgys“ žurnalistų, VIP asmenų tribūnos, be to, atskirai bilietus galės įsigyti finalo ketverte dalyvaujančių ekipų aistruoliai.

Klubo vadovas teigė, kad šis renginys bus skirtas ne Lietuvos auditorijai, o visos Europos krepšinio sirgaliams, tad tikisi, kad 80 proc. arenos sudarys užsienio piliečiai.

„Žalgiris“ papildymo neplanuoja

Kauno „Žalgiris“ šį sezoną Eurolygoje kol kas žygiuoja 9-oje vietoje ir yra arti 8-uko ribos, į kurį patekusios ekipos kausis dėl vietos Eurolygos finalo ketverte.

Nepaisant žinios dėl finalinių rungtynių Kaune, P.Motiejūnas dar kartą patikino, kad klubas artimiausiu metu nepalnuoja pasipildyti naujais žaidėjais.

„Netikime tokiais metimais ir statymais ant kažko. Tai yra per daug rizikinga. Orientuojamės į tai, kad padaryti gerą renginį ir šventę kauniečiams, miesto švečiams. Komandos rezultatai su šiuo noru organizuoti nieko bendro neturi“, – teigė P.Motiejūnas.

Visgi klubo vadovas teigė, kad papildomas dėmesys Kaunui ir miesto komandai gali turėti papildomos naudos ateityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.