EUROLYGA 2023

Prie sienos priremti Lietuvos čempionai: ko reikia „Rytui“, kad tęstųsi tarptautinis sezonas

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai trečiadienį žais paskutines Čempionų lygos pirmojo etapo rungtynes. Per jas paaiškės, ar Vilniaus komanda tęs pasirodymą Čempionų lygoje po Naujųjų metų.

Lietuvos čempionai trečiadienį stos į žūtbūtinį mūšį.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos čempionai trečiadienį stos į žūtbūtinį mūšį.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos čempionai trečiadienį stos į žūtbūtinį mūšį.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos čempionai trečiadienį stos į žūtbūtinį mūšį.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos čempionai trečiadienį stos į žūtbūtinį mūšį.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos čempionai trečiadienį stos į žūtbūtinį mūšį.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos čempionai trečiadienį stos į žūtbūtinį mūšį.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos čempionai trečiadienį stos į žūtbūtinį mūšį.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos čempionai trečiadienį stos į žūtbūtinį mūšį.<br>T.Bauro nuotr.
Lietuvos čempionai trečiadienį stos į žūtbūtinį mūšį.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 20, 2022, 1:52 PM

Tikslas

Vilniaus „Ryto“ krepšininkai trečiadienį namie žais su grupės nugalėtojos vardą užsitikrinusia Lagūnos San Kristobalio „Tenerife“ komanda. Jei vilniečiai laimės, jie iškovos teisę žaisti atkrintamąjį mačą dėl vietos antrajame grupių etape.

„Rytas“ gali prasmukti net ir pralaimėjęs. Jei Giedriaus Žibėno treniruojama komanda neįveiks svečių iš Tenerifės, jai reikės palankaus rezultato kitose grupės rungtynėse – „Bnei Herclija“ pergalės prieš Atėnų „Peristeri“ ekipą.

Sistema

Čempionų lygoje žaidžia 32 komandos, suskirstytos į aštuonias grupes. Grupių nugalėtojos iškart pateks į antrąjį grupių etapą, o komandos, kurios grupėse užims antrąją ir trečiąją vietą, žais atkrintamąsias rungtynes.

H grupėje rungtyniaujantis „Rytas“ jau neturi galimybės iškovoti vienintelį tiesioginį kelialapį į antrąjį grupių etapą ir kovoja dėl teisės žaisti atkrintamojo etapo mačą.

Penkių grupių nugalėtojos jau paaiškėjo. Kelialapius į antrąjį grupių etapą užsitikrino Strasbūro SIG, Bonos „Telekom“, „Bilbao“, Malagos „Unicaja“ ir Lagūnos „Tenerife“.

Atkrintamajame etape tikrai žais Mursijos UCAM, Bursos „Tofaş“, „Oostende“, Aleksandrovaco „Igokea“, Stambulo „Bahcesehir“, Stambulo „Darüşşafaka“, Limožo CSP ir Dižono JDA.

Šešios komandos blogiausiu atveju žais atkrintamajame etape, bet dar turi galimybę šią savaitę iškovoti tiesioginį kelialapį į antrąjį grupių etapą. Tai – Holono „Hapoel“, Stambulo „Galatasaray“, Jeruzalės „Hapoel“, Liudvigsburgo „Riesen“, Lisabonos „Benfica“ ir „Manresa“.

Atkrintamojo etapo rungtynės bus žaidžiamos sausio 3–18 dienomis. Komandos kovos serijose iki dviejų pergalių. Aikštės pranašumą turės komandos, kurios pirmojo etapo grupėse užims antrąją vietą.

Antrasis grupių etapas prasidės sausio 24 dieną.

Padėtis

„Rytas“ yra tarp komandų, kurios kol kas neužsitikrino nieko. H grupėje per penkis turus buvo atsakyta tik vienas klausimas – keturias pergales iškovojusi „Tenerife“ tikrai užims pirmąją vietą ir žais antrajame grupių etape.

Kitos trys komandos – „Rytas“, „Bnei Herclija“ ir „Peristeri“ – turi po dvi pergales ir kovoja dėl dviejų kelialapių į atkrintamąjį etapą.

„Rytui“ palanku tai, kad lemiamas rungtynes žais su turnyrinės motyvacijos neturinčiais varžovais. Tuo tarpu kitos dvi komandos – „Bnei Herclija“ ir „Peristeri“ – tarpusavyje žais išlikimo rungtynes.

Tiesa, Herclijoje vyksiančios rungtynės nebūtinai bus išlikimo. Jei trečiadienį laimės „Peristeri“ ir „Tenerife“ komandos, „Bnei Herclija“ iš Čempionų lygos neiškris, nes paskutinę vietą grupėje užims „Rytas“. Būtent šis variantas yra vienintelis pražūtingas Vilniaus komandai. Vilniečiai praėjusiuose turuose dukart nugalėjo „Peristeri“ krepšininkus, bet dukart pralaimėjo „Bnei Herclija“ ekipai.

Jei paskutiniajame ture nugalės „Rytas“ ir „Bnei Herclija“, vilniečiai užims trečiąją vietą, izraeliečiai – antrąją. Už borto liks „Peristeri“.

Jei paskutiniajame ture nugalės „Rytas“ ir „Peristeri“, vilniečiai užims antrąją vietą, atėniečiai – trečiąją. Su Čempionų lyga atsisveikins „Bnei Herclija“.

Jei paskutiniajame ture nugalėjo „Tenerife“ ir „Bnei Herclija“, vilniečiai užims trečiąją vietą, izraeliečiai – antrąją. Paskutinėje vietoje liks „Persiteri“.

Legionieriai

Šeši Lietuvos krepšininkai atstovauja Čempionų lygoje žaidžiantiems užsienio klubams.

Geriausioje padėtyje yra „Manresa“, į kurią gruodžio viduryje perėjo Martinas Gebenas. Manresos komanda užsitikrino bent teisę žaisti atkrintamąjį mačą, bet dar kovoja dėl pirmosios vietos F grupėje. „Manresa“ turi tris pergales, grupės lyderė Lisabonos „Benfica“ – keturias. Jei antradienį Manresos krepšininkai išvykoje nugalės Rygos VEF klubą, o „Benfica“ namie pralaimėjo Limožo CSP ekipai, įvyks dviejų lyderių rokiruotė ir „Manresa“ keliaus tiesiai į antrąjį grupių etapą.

Bilietą į atkrintamąjį etapą rezervavo Bursos „Tofaş“, kurioje žaidžia Artūras Milaknis. „Tofaş“ iškovojo dvi pergales ir užima trečiąją vietą A grupėje. Jei Bursos krepšininkai paskutiniajame ture namie trijų taškų ar didesniu skirtumu įveiks Mursijos UCAM ekipą (ji turi tris pergales), pakils į antrąją vietą ir gaus aikštės pranašumą atkrintamajame mače.

B grupėje dėl kelialapių kovoja dvi lietuvių komandos. Izmyro „Karşıyaka“ su Mindaugu Kuzminsku ir „Reggiana“ su Osvaldu Olisevičiumi laimėjo po dvejas rungtynes. Dvi pergales taip pat turi Atėnų AEK. Kurios dvi iš šių trijų komandų pateks į atkrintamąjį etapą, paaiškės trečiadienį per rungtynes, kuriose „Reggiana“ namie susitiks su grupės lyderiu Bonos „Telekom“, o „Karşıyaka“ išvykoje žais su AEK.

G grupėje Sasario „Dinamo“, kurios aprangą vilki Eimantas Bendžius, pasiekė tik vieną pergalę, bet dar neprarado galimybės patekti į kitą etapą, nes taip pat tik vieną pergalę turi Salonikų PAOK klubas. Jei „Dinamo“ išvykoje įveiks Malagos „Unicaja“ krepšininkus, o PAOK varžovų arenoje nusileis Dižono JDA ekipai, Sasario komanda pakils į trečiąją vietą.

Galimybę pakilti iš ketvirtosios vietos D grupėje jau prarado vieną pergalę iškovojęs „Nymburk“, kuriame žaidžia Rapolas Ivanauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.