EUROLYGA 2023

Stebuklingai išsigelbėjusi „Barcelona“ liko be išvaryto Šaro, bet laimėjo pratęsimo dramą Belgrade „Crvena zvezda“ lyderis patyrė traumą

„Barcelona“ (11/5) krepšininkai Belgrade liko be išvaryto trenerio Šarūno Jasikevičiaus, bet triumfavo Eurolygos pratęsimo dramoje. Penktadienį vykusiose rungtynėse Katalonijos ekipa išvykoje 99:94 (28:17, 15:23, 14:25, 27:19, 15:10). pranoko vietos „Crvena zvezda“ (8/8) krepšininkus.

Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Jokubaitis ir Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R.Jokubaitis ir Š.Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 30, 2022, 7:48 PM, atnaujinta Dec 30, 2022, 10:37 PM

Rungtynių pradžios dvikovos žiūrovams teko palaukti – „Crvena zvezda“ sirgaliai nusprendė „pasisveikinti“ su „Barcelona“ ekipa prieš pat Eurolygos himną į aikštę išmesdami krūvą raudonų, baltų ir mėlynų popierėlių – jų surinkinėjimas užtruko apie penkias minutes.

Toks „svetingas“ pasitikimas svečių neišmušė iš vėžių – Tomašas Satoransky per pirmąjį kėlinį pataikė net keturis tritaškius, o puolime spindėjęs Katalonijos klubas po pirmųjų dešimties minučių pirmavo 28:17.

Pirmasis kėlinys „Crvena zvezdai“ buvo nesėkmingas ne tik dėl varžovų puolimo uragano, bet ir dėl lyderio traumos – aikštę priverstinai turėjo palikti argentinietis Luka Vildoza, kuris dar iki ilgosios pertraukos pakeitė savo aprangą ir komandos draugus palaikė šalia atsarginių žaidėjų suolo.

Be pagrindinės žvaigždės likusią Belgrado ekipą į priekį tempti pradėjo sėkmingas Nemanja Nedovičiaus žaidimas – aštriais prasiveržimais serbas draskė svečių gynybą, o „Crvena zvezda“ dar iki kėlinio pabaigos išsiveržė į priekį.

Po pertraukos toliau tęsėsi serbiškas šou – audringai savų sirgalių palaikomi aikštės šeimininkai Eurolygos milžinui užkūrė tikrą pirtį – ketvirtojo kėlinio pradžioje Serbijos komandos pranašumas išaugo net iki 12 taškų – 69:57.

Prie sienos spaudžiama „Barcelona“ prapliupo tolimais metimais ir vos per kelias minutes sušvelnino atsilikimą iki dviejų taškų – 71:73.

Likus žaisti 1 min. ir 9 sek. iki ketvirtojo kėlinio pabaigos po Sertaco Šanli tritaškio švieslentėje sužibo lygūs skaičiai – 79:79.

Likus žaisti 35 sek. apie save vėl priminė N.Nedovičius, kuris taikliais baudų metimais vėl išvedė aikštės šeimininkus į priekį – 81:79. Cory Higginas turėjo gerą galimybę išvesti svečius į priekį, bet jo tolimas šūvis skriejo pro šalį, o „Crvena zvezda“ pranašumą likus žaisti 11 sek. taikliu baudos metimu padidino S.Markovičius (82:79).

A.Abrinesas taikliomis baudomis vėl sušvelnino atsilikimą (81:82), o jį atstatė N.Nedovičius (84:41), o tada sužibo Nikola Mirotičiaus žvaigždė – „Barcelona“ lyderis tritaškiu metimu aidint ketvirtojo kėlinio sirenai išlygino rezultatą – 84:84.

Praėjus vos 6 pratęsimo sekundėms Š.Jasikevičius sulaukė techninės pražangos, o visai netrukus, dar po 20 sek., lietuvis buvo nubaustas dar viena technine pražanga ir dėl šios priežasties turėjo keliauti į drabužinę, vyriausiuoju „Barcelona“ treneriu tapo Tomas Masiulis.

Pratęsimo metu tęsėsi nervų karas, o jo metu žingsneliu visada priekyje buvo Katalonijos ekipos krepšininkai. Per papildomas penkias minutes pirmuoju smuiku grojo „Barcelona“ legionierius C.Higginas, kuris praktiškai vienas užbaiginėdavo svečių atakas.

Likus žaisti 36 sek. svečiai turėjo dviejų taškų pranašumą (96:94), tada itin svarbią priešininko pražangą išprovokavo N.Mirotičius. Jo ranka nesudrebėjo, o N.Nedovičiaus dvitaškis skriejo pro šalį. Pranašumą dar labiau įtvirtinusi „Barcelona“ iš Belgrado išsivežė itin sunkią pergalę.

R.Jokubaitis pergalingai pasibaigusioje dvikovoje per 12 minučių įmetė 2 taškus (1/1 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 2 kamuolius ir surinko 1 naudingumo balą.

„Barcelona“: Tomašas Satoransky 19, Cory Higginsas 15, Alexas Abrinesas 14.

„Crvena zvezda“: Filipas Petruševas ir Nemanja Nedovičius po 24, Luka Mitrovičius 18.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.