EUROLYGA 2023

„Barcelona“ išgelbėjęs savo metimu N. Mirotičius pripažino, kad teisėjai padarė klaidą – jis užmynė ant linijos Eurolyga pripažino teisėjų klaidą

Šarūno Jasikevičiaus vedama „Barcelona“ penktadienį iškovojo dramatišką pergalę Eurolygoje, po pratęsimo sugebėjusi išvykoje palaužti Belgrado „Crvena Zvezda“. Serbams pirmaujant 84:81 kamuolį gavusi katalonų žvaigždė Nikola Mirotičius suklaidino Filipą Petruševą ir su sirena įmetė pratęsimą išplėšusį tritaškį. Jau po to „Barcelona“ geriau sužaidusi 5 minutes šventė sėkmę 99:94.

 Nikola Mirotičius<br> lrytas.lt koliažas
 Nikola Mirotičius<br> lrytas.lt koliažas
 Nikola Mirotičius<br> AFP.Scanpix.com nuotr.
 Nikola Mirotičius<br> AFP.Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 31, 2022, 1:54 PM, atnaujinta Dec 31, 2022, 6:25 PM

Tačiau kaip aiškėja, tesėjai privalėjo neįskaityti to metimo, mat kamuolį gavo ir siekė suklaidinti varžovą užmindamas koja ant linijos.

Tai parodžius N.Mirotičiui nusistebėjo: „Tikrai? Nežinojau to, man tai naujiena. Matai, kokie yra tie teisėjai. Kaip jie gali tikėtis, kad nebus nušvilpiami?

Esu nuoširdžiai šokiruotas. Tokių dalykų neturėtų būti, žinant kiek kamerų ir sistemų stebi viską, kas vyksta aikštėje. Tikiu, yra kaip teigiama, kad užmyniau liniją, bet iki šiol apie tai nežinojau“.

Eurolyga oficialiai paskelbė, jog teisėjai iš tiesų suklydo neužfiksuodami, kai N. Mirotičius paskutinėje ketvirtojo kėlinio atakoje užmynė užribio liniją. Buvo teigiama, jog teisėjai turėjo neįskaityti taškų, atiduoti kamuolį Belgrado ekipai ir atsukti laikrodį iki 3,3 sek. žymos.

Tuo tarpu Belgrado klubo strategas Duško Ivanovičius naujieną apie N.Mirotičiaus užmintą liniją sutiko nusivylęs.

„Susikaupus reikia žaisti visas 40 minučių, – kalbėjo D.Ivanovičius. – Turime pasimokyti iš šitų rungtynių, jog būtume geresni.

Planas buvo prasižengti per paskutinę „Barcelonos“ ataką. Nepadarėme to. Nekaltinu nieko ir nieko nepakeisi. Rezultato dėl šios teisėjų klaidos neanuliuos“.

„Jei atvirai, "Crvena Zvezda" buvo geresnis, o tas metimas buvo sėkmė. Jie turėjo žaidimą savo rankose, ir aš maniau, kad jie laimės, bet dėl padarytų pabaigoje ​​mažų klaidų jie pralaimėjo“, – pridūrė N.Mirotičius.

Tai buvo vienuoliktoji „Barcelona“ pergalė . „Crvena Zvezda“ kartu su Kauno „Žalgiriu“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ užima 8–10 vietas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.