EUROLYGA 2023

Naują krepšinį prisijaukinęs J. Sinica: „Tai šansas „minusą“ kieme žaidusiems berniokams“

Kai Justas Sinica su Vilniaus „Lietuvos rytu“ 2009-aisiais džiaugėsi triumfu Europos taurės turnyre, jis nė neįsivaizdavo, ką veiks po 13 metų. Tuomet dar net nebuvo užuomazgų naujo sporto, kuris sukurtas Lietuvoje ir kuriame J. Sinica yra vienas ryškiausių žaidėjų.

 Justas Sinica.<br> Organizatorių nuotr.
 Justas Sinica.<br> Organizatorių nuotr.
 Justas Sinica.<br> Organizatorių nuotr.
 Justas Sinica.<br> Organizatorių nuotr.
 Justas Sinica.<br> Organizatorių nuotr.
 Justas Sinica.<br> Organizatorių nuotr.
 Justas Sinica.<br> Organizatorių nuotr.
 Justas Sinica.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 2, 2023, 2:32 PM

37-erių J. Sinica jau penkis mėnesius vilki „Twain Sport“ marškinėlius ir su Just Sin slapyvardžiu varžosi hibridinio krepšinio čempionate.

„Pagrindinis iššūkis čia – konkuruoti su savimi, – patikino J. Sinica, kuris „Twain Sport“ projekte siekia išnaudoti savo geriausią savybę – taiklumą. – Čia vienose rungtynėse turi vos minutę. Reikia susikaupti, sumesti metimus ir pamiršus įvykusias rungtynes laukti kitų.“

Hibridinis krepšinis – naujausia krepšinio atmaina, kur du žaidėjai rungiasi vienas prieš kitą gretimose aikštelėse. Sportininkų tikslas – vos per 60 sekundžių dvikovą surinkti kuo daugiau taškų metant į krepšį iš skirtingų atstumų.

„Ši naujovė man pasirodė labai įdomi, – priežastį, kodėl prisijungė prie „Twain Sport“ projekto, atskleidė J. Sinica . – Čia nėra kontakto, nėra trenerio ar komandos draugų. Palikta galimybė dirbti su savimi.“

Be hibridinio krepšinio, J. Sinica šį sezoną varžosi ir Nacionalinėje krepšinio lygoje atstovaudamas Vilniaus „Steko“ komandai.

Tradicinio krepšinio aikštelėje snaiperio savybėmis per karjerą garsėjęs J. Sinica hibridiniame krepšinyje rikiuojasi už geriausiųjų dešimtuko ribos tarp 37 dalyvių. Pasak atleto, aukščiau pakilti trukdo jo greitis – pagal per rungtynes atliekamų metimų skaičių J. Sinica lenkia vos šešis žaidėjus.

„Lietuva visada garsėjo tuo, kad turime metikų. Čia geriausias šansas tiems gatvės berniokams, kurie geriausiai žaisdavo „minusą“. Čia nereikia fizinių duomenų, metimo trajektorija nėra svarbi.

Varžybos nėra sunkios, tik reikia dirbti su savimi ir nepatingėti. Aišku, kai per dieną varžaisi 7 valandas, kūnas pasako, kad sportavai.“

„Twain Sport“ projekte sportininkai dalyvauja turnyruose, kurių vienas trunka vos valandą.

Jame aštuoni žaidėjai padalinami į dvi grupes, du geriausieji grupių sportininkai iškopia į atkrintamąsias. Per dieną sportininkai dalyvauja septyniuose turnyruose.

Nors J. Sinica nėra geriausias hibridinio krepšinio žaidėjas, jis – viena ryškiausių asmenybių projekte. Kartu su Virginijumi Praškevičiumi jis yra daugiausiai pergalių tarptautinėje arenoje pasiekęs krepšininkas.

Be jų, šiame sporte tarp 37 dalyvių rungiasi buvę LKL krepšininkai Laurynas Samėnas, Marius Pociukonis, trijulių rinktinių treneris Dainius Novickas ir buvusios moterų rinktinės žaidėjos Greta Šniokaitė ar Kristina Alminaitė.

„Varžytis su merginomis irgi įdomu, – sporto išskirtinumą pabrėžė J. Sinica. – Iš pradžių dar buvo neįprasta, bet vis tiek reikia eiti ir mesti. Nereikia čia nei gintis, nei stumdytis – tiesiog imti kamuolius ir mesti. Tokia nauja patirtis labai džiugina.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.