EUROLYGA 2023

Prancūzijos monstrą pasitinkantis „Kibirkšties“ strategas: „Turės sužaisti visa komanda“

Vilniaus „Kibirkštis“ šiandien, 19 val., „Jeep“ arenoje stoja į neeilinį mūšį. Vilnietės ne tik sugrįžo į tarptautinį frontą, bet ir pateko į Europos taurės atkrintamąsias, kas iki šiol nebuvo padaryta atsikūrusios sostinės komandos istorijoje.

„Kibirkšties“ strategas Gitautas Kievinas <br> S.Čirbos nuotr.
„Kibirkšties“ strategas Gitautas Kievinas <br> S.Čirbos nuotr.
„Kibirkšties“ strategas Gitautas Kievinas <br> S.Čirbos nuotr.
„Kibirkšties“ strategas Gitautas Kievinas <br> S.Čirbos nuotr.
„Kibirkšties“ strategas Gitautas Kievinas <br> S.Čirbos nuotr.
„Kibirkšties“ strategas Gitautas Kievinas <br> S.Čirbos nuotr.
„Kibirkšties“ strategas Gitautas Kievinas <br> S.Čirbos nuotr.
„Kibirkšties“ strategas Gitautas Kievinas <br> S.Čirbos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 5, 2023, 5:02 PM

Sostinės krepšininkės grupių etape iškovojo 3 pergales ir patyrė 3 pralaimėjimus, kas lėmė, kad Gitauto Kievino vadovaujama ekipa F grupėje liko trečia. Toks rezultatas lėmė, kad į Vilnių atvyksta Šarlevilio-Mezjero „Flammes Carolo Basket“ ekipa, kuri atitinkamai savo grupėje iškovojo 5 pergales ir patyrė 1 pralaimėjimą.

„Kažkiek po švenčių yra sudėtingiau ruoštis nei prieš tai rungtynėse, bet viskas yra gerai. Varžovių komanda yra verta dėmesio, didelio darbo. Kaip sekėsi pasiruošti – pamatysime po rungtynių“, – trumpai aiškino „Kibirkšties“ strategas.

Vilniečių šiandieninės varžovės – elitinė prancūzių komanda, kuri demonstruoja ypač gerą žaidimą Europos taurės čempionate. Nepaisant minėto pergalių ir pralaimėjimo santykio, „Flammes Carolo“ yra rezultatyviausia ir kartu daugiausiai rezultatyvių perdavimų skirstanti komanda po grupių etapo Europos taurėje.

Visgi vietiniame čempionate prancūzaitės stringa. Šarlevilio ekipa vietiniame fronte yra iškovojusi 3 pergales ir patyrusi 4 pralaimėjimus. Turėdamos tokį rezultatą Šarlevilio krepšininkės Prancūzijos čempionate rikiuojasi per viduriuką – šeštoje vietoje.

„Mūsų varžovės lyderiauja pagal pelnomus taškus ir praktiškai kone viską. Galbūt turėjo kiek silpnesnę grupę, bet apibendrinant – tai yra atletiška, kieta, kibi, protingą krepšinį žaidžianti komanda. Kiekviena žaidėja gali imtis iniciatyvos, prancūzės taip pat turi nemažai kūrėjų, bet pagrindinės jų žaidėjos yra dvi priekinės linijos žaidėjos“, – apibūdino varžoves G. Kievinas.

Stratego minėtos pavojingos žaidėjos yra Nikolina Milič ir Brianna Frasier.

Pirmoji, kilusi iš Bosnijos ir Hercegovinos, šiame Europos taurės sezone renka po 18,5 taško, 8,2 atkovoto kamuolio, atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus ir vidutiniškai per vieną mačą sukaupia 22 naudingumo balus. Beje, įdomu ir tai, kad N. Milič dar šią vasarą žaidė moterų NBA (WNBA), kur gynė Minesotos „Lynx“ ekipos garbę ir per 11 minučių rinkdavo 6 taškų ir 3 atkovotų kamuolių vidurkius.

Kita, ypač mobili puolėja, Brianna Fraser praėjusiais metais taip pat žaidė Europos taurės turnyre, gindama Ruminijos komandos garbę. Ruminijos komandoje B. Fraser buvo tikras žvėris – 27,5 taško ir 9,3 atkovoto kamuolio. Šie, atrodo, vaizdo žaidime surinkti skaičiai, buvo šiandienos „Kibirkšties“ varžovių puolėjos statistika.

Šiemet B. Fraser turi kiek mažesnį vaidmenį, lyginant su praėjusiu sezonu, bet dvigubą Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) ir Gajanos pilietybę turinti puolėja fiksuoja įspūdingus skaičius – 14,7 taško, 6,5 atkovoto kamuolio ir 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Viena iš jų (N. Milič – aut. past.) gali išmesti ir tritaškį metimą, puikiai žaidžia veidu į krepšį, puikiai žaidžia du prieš du situacijose. B. Fraser yra labiau ta žaidėja, kuri kuriasi progas sau pati individualiais veiksmais. Jos abi yra labai aukšto meistriškumo žaidėjos. Manau, kad tai, kaip seksis stabdyti jas, bus labai svarbus šių rungtynių faktorius“, – aiškino „Kibirkšties“ galva.

Visgi nepaisant to, kad „Kibirkštis“ nėra šio mačo favoritės, G. Kievinas mano, kad komandinėmis pastangomis pergalę pasiekti yra įmanoma.

„Sunku pasakyti, kokie mūsų pranašumai. Čia turės sužaisti visa komanda. Mes negalime statyti viso savo žaidimo ant vieno, dviejų žaidėjų. Reikės beprotiškai didelio visų žaidėjų indelio, o ypač atsarginių žaidėjų suolelio“, – baigė G. Kievinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.