EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai. Lietuviškas „Žalgiris“, L. Biručio karjeros pasirodymas, legionierių pralaimėjimai ir R. Jokubaičio nulis

Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis ir karjeros rekordą pasiekęs Laurynas Birutis ketvirtadienį užtikrino didžiausią šio sezono Kauno „Žalgirio“ pergalę. Tuo tarpu visi keturi užsienio klubai, kuriuose žaidžia lietuviai, pirmajame šių metų Eurolygos ture patyrė pralaimėjimus, o Rokas Jokubaitis rungtynes baigė nepelnęs nė taško.

Eurolygos lietuviai. Lietuviškas „Žalgiris“, L. Biručio karjeros pasirodymas, legionierių pralaimėjimai ir R. Jokubaičio nulis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Eurolygos lietuviai. Lietuviškas „Žalgiris“, L. Biručio karjeros pasirodymas, legionierių pralaimėjimai ir R. Jokubaičio nulis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 6, 2023, 11:04 AM

Laurynas Birutis***

„Žalgirio“ vidurio puolėjas 4-ąją min. pakeitė silpnai rungtynes pradėjusį ir antrąją pražangą gavusį K.Hayesą. L.Birutis labai užtikrintai žaidė nusisukęs nuo krepšio ir beveik kiekvieną kartą arba pelnydavo taškus, arba priversdavo varžovą prasižengti.

Vidurio puolėjas neblogai atsidengdavo ir būdamas patogesnėje padėtyje, bet ne visuomet iš arti pataikydavo į krepšį. Pirmajame kėlinyje L.Birutis kelis kartus be reikalo bandė padėti komandos draugams gindamasis ir be priežiūros paliko jo dengiamą varžovą. Tačiau vėliau jis šios klaidos nebekartojo.

L.Birutis žaidė 23 min., pelnė 15 taškų (7/10 dvitaškių, 1/1 baudos), atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė 3 kamuolius ir išprovokavo 3 pražangas.

Jis antrose iš eilės rungtynėse pagerino asmeninį karjeros rezultatyvumo rekordą (praėjusią savaitę L.Birutis į „Monaco“ krepšį įmetė 10 taškų).

„Žalgiris“ (9–8) namie sutriuškino „Fenerbahçe“ (10–7) klubą 86:66. Kauniečiai trumpai atsiliko tik pirmosiomis minutėmis, bet antrojo kėlinio pabaigoje įgijo dviženklę persvarą, o po pertraukos padidino skirtumą iki 28 taškų ir nepaliko nė krislo abejonės, kad yra labiau verti pergalės.

Tomas Dimša***

„Žalgirio“ gynėjas trenerio ženklo eiti į aikštę sulaukė 8-ąją min. Antrojo kėlinio pradžioje T.Dimša pataikė dvitaškį, bet pirmasis jo tolimas metimas, atliktas iš puikios padėties, tikslo nepasiekė. Vis dėlto kai T.Dimša pataikė tritaškį baigiantis atakos laikui, jam atsirišo rankos. Trečiajame kėlinyje T.Dimša jau pataikė vos ne iš bet kur ir taikliais metimais įstūmė varžovus į didelę psichologinę duobę.

T.Dimša žaidė 20,5 min., pelnė 17 taškų (2/3 dvitaškių, 4/7 tritaškių, 1/1 baudos) ir prasižengė 4 kartus.

Jis rezultatyviau žaidė tik per septintojo turo rungtynes su ASVEL, į kurio krepšį įmetė 21 tašką.

Ignas Brazdeikis***

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas gavęs kamuolį jo niekam neatiduodavo ir stengdavosi viską pabaigti pats. I.Brazdeikis ypač agresyviai žaidė pirmajame kėlinyje, per kurį pelnė 7 taškus ir netgi pataikė tritaškį (o tai atsitinka labai retai). Po pertraukos netgi atrodė, kad varžovai pabūgo žalgiriečio ir patys traukėsi jam iš kelio. I.Brazdeikis tuo naudojosi ir sužaidė vienas iš rezultatyviausių sezono rungtynių.

Jis žaidė 28,5 min., pelnė 17 taškų (7/11 dvitaškių, 1/3 tritaškių), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo ir 3 kartus prasižengė.

I.Brazdeikis rezultatyviau žaidė tik per antrojo turo rungtynes su „Olympiakos“, į kurio krepšį įmetė 21 tašką.

Edgaras Ulanovas**

„Žalgirio“ starto penketo puolėjas labai dažnai žaidė vienas prieš vieną, bet jo individualūs veiksmai visas rungtynes buvo labai permainingi. E.Ulanovui gana dažnai pavykdavo pralaužti gynybą, bet taip pat neretai jis atsitrenkdavo į varžovus ir gintis grįždavo nieko nepešęs.

Lukas Lekavičius**

Po penkerių rungtynių pertraukos į aikštę grįžęs „Žalgirio“ įžaidėjas jau pirmąją minutę pakeitė susižeidusį K.Evansą. Iki antrojo kėlinio vidurio L.Lekavičius žaidė nedrąsiai, bet antrojo kėlinio antroje pusėje surengė minišou, per kurį pelnė 6 taškus. Po to jis vėl aprimo, bet nedarė klaidų ir žaidė gana patikimai.

Rokas Giedraitis**

Prieš savo buvusią komandą žaidęs „Baskonia“ starto penketo puolėjas nesugalvojo, kaip patekti į varžovų baudos aikštelę, bet naudojosi mažiausia proga mesti iš toli. Jis triskart pataikė iš nelengvų padėčių, tačiau trečiojo kėlinio viduryje jo tolimas metimas vos lietė lanką, o iki rungtynių pabaigos likus truputį daugiau nei minutei, Vitorijos komandai atsiliekant vienu tašku, R.Giedraitis būdamas laisvas nepasinaudojo galimybe persverti rezultatą. Gindamasis jis neretai nespėdavo pribėgti prie dengiamo varžovo.

R.Giedraitis žaidė beveik 21 min., pelnė 10 taškų (2/2 dvitaškių, 2/4 tritaškių) ir atkovojo 6 kamuolius.

„Baskonia“ (11–6) išvykoje pralaimėjo paskutinę vietą užimančiai ALBA (5–12) komandai 84:85. Vitorijos krepšininkai beveik visas rungtynes vijosi varžovus, o berlyniečiai kelis tarpsnius turėjo dviženklę persvarą. „Baskonia“ likus žaisti 4,5 min. persvėrė rezultatą, bet paskui nebepelnė nė taško.

Vitorijos komanda nutraukė šešių pergalių virtinę.

Artūras Gudaitis*

„Panathinaikos“ starto penketo vidurio puolėjas nuo pirmųjų minučių labai agresyviai žaidė varžovų baudos aikštelėje. Tačiau kamuolį A.Gudaitis dažniau gaudavo, jį atkovojęs po netaiklių komandos draugų metimų, bet ne sulaukęs perdavimo. Aukštaūgis daug judėjo ir gindamasis, bet kartais persistengdavo ir nubėgdavo padėti komandos draugams, palikęs jo paties dengiamą varžovą.

A.Gudaitis žaidė 17 min., pelnė 8 taškus (2/2 dvitaškių, 4/8 baudų), atkovojo 5 kamuolius, išprovokavo 4 pražangas ir 3 kartus prasižengė.

„Panathinaikos“ (6–11) išvykoje pralaimėjo „Bayern“ (6–11) komandai 68:84. „Bayern“ jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą ir neleido varžovams atsitiesti.

Tadas Sedekerskis*

„Baskonia“ puolėjas į aikštę įėjo 8-ąją min. Jis nedaug nuveikė poziciniame puolime, bet pataikė tritaškį aidint pirmojo kėlinio sirenai, o antrajame kėlinyje energingai skuodė į greitas atakas. Tiesa, ne visas greitas atakas pavyko pabaigti taškais, nes varžovai taip pat sparčiai grįždavo į savo pusę.

T.Sedekerskis žaidė beveik 21 min., pelnė 6 taškus (0/1 dvitaškio, 1/2 tritaškių, 3/4 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas.

Donatas Motiejūnas*

„Monaco“ starto penketo vidurio puolėjas pirmajame kėlinyje tik kartą gavo kamuolį prie varžovų krepšio, bet iš sunkios padėties neįmetė. D.Motiejūnas pirmuosius taškus pelnė antrojo kėlinio pabaigoje, bet ir vėliau nedažnai sulaukdavo patogių perdavimų. Ginantis D.Motiejūnui buvo sudėtinga stabdyti apsukresnį M.Lessort‘ą, bet kiti varžovų aukštaūgiai didelių problemų nekėlė.

Jis žaidė beveik 22 min., pelnė 7 taškus (3/5 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 1/3 baudų), atkovojo 7 kamuolius ir išprovokavo 6 pražangas.

„Monaco“ (11–6) išvykoje pralaimėjo „Partizan“ (8–9) klubui 80:100. Monako krepšininkai beveik visas rungtynes atsiliko, tačiau tris kėlinius skirtumas buvo nežymus – prieš paskutinįjį ketvirtį komandas skyrė vos vienas taškas. Vis dėlto svarbiausioje rungtynių dalyje sąlygas diktavo „Partizan“.

Dovydas Giedraitis*

„Žalgirio“ gynėjas nuo suolo pakilo 4-ąją min., kai pakeitė L.Lekavičių. D.Giedraitis žaidė ramiai, bet didelio pavojaus varžovams nekėlė. Po pertraukos, kai skirtumas tapo triuškinamas, jis vis bandė pelnyti pirmuosius taškus, bet tai pavyko tik ketvirtuoju bandymu.

D.Giedraitis žaidė beveik 15 min., pelnė 2 taškus (1/5 dvitaškių, 0/1 tritaškio) ir perėmė 3 kamuolius.

Arnas Butkevičius*

„Žalgirio“ puolėjas pirmojo kėlinio viduryje pakeitė E.Ulanovą. A.Butkevičius nežaidė aštriai, bet atliko porą įdomių perdavimų, o antrojo kėlinio pabaigoje po jo tritaškio baigiantis atakos laikui skirtumas pirmą kartą tapo dviženklis (41:30).

A.Butkevičius žaidė beveik 19 min., pelnė 3 taškus (0/1 dvitaškio, 1/1 tritaškio), atkovojo 4 kamuolius ir 4 kartus prasižengė.

Marius Grigonis

„Panathinaikos“ gynėjas į aikštę buvo įleistas 6-ąją min., bet į krepšį pirmą kartą metė tik įpusėjus antrajam kėliniui, kai atliko priverstinį metimą baigiantis atakos laikui. M.Grigonis sumaniai imitavo agresyvumą ir vertė varžovus prasižengti, o vienintelius taškus pelnė antrojo kėlinio viduryje.

M.Grigonis žaidė 16 min., pelnė 3 taškus (0/1 dvitaškio, 1/1 tritaškio) ir išprovokavo 5 pražangas.

Rokas Jokubaitis

„Barcelona“ įžaidėjas 9-ąją min. pakeitė antrąją pražangą gavusį N.Laprovittolą. R.Jokubaitis nedarė klaidų organizuodamas atakas, bet didelio pavojaus varžovams nekėlė, o jo bandymai pačiam imtis iniciatyvos nebuvo rezultatyvūs. Komanda į abi duobes įkrito, kai į aikštę įėjo R.Jokubaitis.

Nors „mėlyni-granatiniai“ rungtyniavo be T.Satoransky, R.Jokubaitis žaidė tik 10 min. Jis taškų nepelnė (0/3 dvitaškių) ir atkovojo 3 kamuolius. R.Jokubaitis antrą kartą šį sezoną rungtynes baigė nepelnęs nė taško.

„Barcelona“ (11–6) namie pralaimėjo „Virtus“ (8–9) klubui 75:83. „Barça“ pirmajame kėlinyje atsiliko 11 taškų skirtumu, trečiojo kėlinio viduryje varžovus pavijo, bet iškart po to vėl įstrigo ir rungtynių pabaigoje nepateikė jokių argumentų.

Karolis Lukošiūnas

„Žalgirio“ gynėjas į aikštę įėjo antrojo kėlinio pradžioje, bet buvo beveik nematomas ir vienintelius taškus pelnė rungtynių pabaigoje.

K.Lukošiūnas žaidė 10 min., pelnė 2 taškus (1/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio) ir atkovojo 3 kamuolius.

Motiejus Krivas

18-metis „Žalgirio“ vidurio puolėjas žaidė 2 min. rungtynių pabaigoje, bet nė karto nemetė į krepšį.

Savaitės skaičiai

2

„Žalgiris“ antrą kartą šį sezoną laimėjo dviženkliu skirtumu. Iki šios savaitės LKL lyderiai didžiausią pergalę pasiekė išvykoje žaisdami su ASVEL, kurį nugalėjo 93:76 (17 taškų).

75

„Žalgirio“ komandoje Lietuvos krepšininkai ketvirtadienį pelnė net 75 taškus (87 proc. komandos taškų). Tai – didžiausias lietuvių indėlis šį sezoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.